استعدادیابی ۲۷۳ هزار هکتار اراضی برای شهرک‌ کشاورزی/ رشد ۷ برابری واگذاری شهرک‌ها به سرمایه‌گذاران

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی‌اشرف منصوری مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی امروز در نشست خبری با اعلام این خبر گفت: اهداف شهرک‌های کشاورزی انتقال فناوری، جذب سرمایه‌گذاری، بهره‌وری از منابع آب و خاک، ایجاد اشتغال و درنهایت تأمین امنیت غذایی در کشور است. 

شهرک‌های کشاورزی در سال ۱۳۹۲ با تصویب مجلس از شرکت مادرتخصصی به شرکت شهرک‌های کشاورزی تغییر نام یافت و مأموریت‌های جدیدی را با محوریت ارتقای بخش کشاورزی و بیشتر با هدف توسعه گلخانه‌ها و آبزی‌پروری و توسعه دام و طیور انجام می‌دهد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی با اشاره به اهداف و وظایف این شرکت گفت: با به کارگیری ظرفیت‌های عظیم حوزه کشاورزی، نهایت تلاش خود را برای تأمین امنیت غذایی و رفع وابستگی به کار می‌گیریم. 

وی توسعه زیرساخت شهرک‌های کشاورزی با هدف توسعه گلخانه‌ها و گیاهان دارویی، توسعه آبزی‌پروری و دام و طیور، جذب سرمایه‌گذاری و کارآفرینی را از وظایف اصلی این شرکت برشمرد. 

منصوری با اشاره به خشکسالی سال‌های اخیر و کاهش منابع آبی، تنها راه مؤثر برای مقابله با کم‌آبی و بیکاری را توسعه گلخانه‌ها و آبزی‌پروری دانست و اعلام کرد: تلاش ما در شرکت شهرک‌های کشاورزی، کوتاه کردن بروکراسی برای حضور فعال سرمایه‌گذاران است و در صورتی که مدارک آنها آماده باشد، در یک روز مجوز به نام آنها صادر می‌شود. 

به گفته مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی، فعالیت‌های این شرکت در حوزه طرح‌های اقتصاد مقاومتی بوده و در توسعه آنها در راستای سیاست‌های برنامه ششم توسعه است. 

وی توسعه روزافزون گلخانه‌ها به لحاظ زودرسی، امکان تولید خارج از فصل، بازارپسندی و کیفیت بالای محصول به دلیل کاهش مصرف سموم و صرفه‌جویی در آب را از برنامه‌های اصلی این شرکت اعلام کرد. 

وی ادامه داد: مصرف آب در کشت گلخانه‌ای یک دهم کشت فضای باز و عملکرد آن ۱۰ برابر نسبت به کشت فضای آزاد است، امکان تولید بیش از یک محصول در سال وجود دارد و می‌توان حتی به روش هیدروپونیک نیز کشت انجام داد، همچنین تنظیم برنامه کشت با شرایط بازار و ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب و پایدار برای متقاضیان جویای کار به ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از مزایای کشت‌های گلخانه‌ای است. 

منصوری با اشاره به رشد ۷۳ درصدی توسعه گلخانه‌ها در کشور در دولت یازدهم و افزایش سطح زیرکشت به ۱۵ هزار هکتار را از اقدامات در زمینه کشت‌های گلخانه‌ای ذکر کرد و گفت: باید کشت‌های فضای باز را به سمت کشت‌های گلخانه‌ای و متراکم هدایت کنیم. 

منصوری، تولید محصولات گلخانه‌ای را در سال ۹۶ حدود ۲.۶ میلیون تن سبزی و صیفی و حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون گل و گیاه زینتی و شاخه بریده اعلام کرد و گفت: در سال ۹۶ بیش از ۸۲۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار از محصولات گلخانه‌ای به کشورهای مختلف صادر شده است. 

وی ادامه داد: در نه ماهه امسال نیز بیش از ۹۵۰ هزار تن به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار از محصولات گلخانه‌ای کشور به سایر کشورها صادر شده و پیش‌بینی می‌شود تا آخر امسال ارزش صادرات این محصول به ۵۰۰ میلیون دلار برسد. 

منصوری همچنین گفت: انتقال قطعی اسناد مالکیت به نام متقاضی پس از بهره‌برداری از طرح انجام می‌شود که می‌تواند امنیت سرمایه‌گذار را در شهرک‌های کشاورزی تضمین کند. 

به گفته مدیرعامل شهرک‌های کشاورزی، هم‌اکنون تعداد ۱۳۱ شهرک کشاورزی با بیش از ۱۵ هزار هکتار دراختیار بوده که آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران در قالب فراخوان و مقررات شرکت است. 

وی همچنین گفت: در سال گذشته ۴ هزار هکتار از عرصه‌های شهرک‌های کشاورزی به سرمایه‌گذاران واگذار شده که نسبت به سه سال قبل رشد ۷ برابر داشته است. 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی با اشاره به مطالعه و استعدادیابی ۲۷۳ هزار هکتار از اراضی برای ایجاد شهرک‌های شناسایی، گفت: تخصیص آب از طریق شرکت‌های آب منطقه‌ای انجام خواهد شد. 

وی همچنین اعلام کرد: در دهه فجر امسال ۲۱ واحد تولیدی مستقر در شهرک‌ها افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد. 

منصوری، تأمین تسهیلات بانکی برای سرمایه‌گذاران را ضروری دانست و اعلام کرد: در یک سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال پرونده تسهیلات برای اجرای واحدهای تولیدی در حوزه‌های گلخانه، شیلات، دام و طیور در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفته که تاکنون حدود ۸ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال آن مصوب و بیش از یک‌هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال نیز منجر به قرارداد شده است. 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی توسعه آبزی‌پروری به ویژه تولید ماهی در قفس در دریای خزر و خلیج فارس و همچنین پرورش میگو در سواحل آبهای شمالی و جنوبی را از فعالیت‌های دیگر شهرک‌های کشاورزی عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون حدود ۳۰ هزار هکتار از عرصه‌های ساحلی برای پرورش میگو در حال تکمیل مطالعات و فرایند مستندسازی بوده و به زودی فراخوان جذب سرمایه‌گذار از طریق رسانه‌ها انجام خواهد شد. 

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی