به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، علیرضا رییسی در نشست کارشناسان مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه های علوم پزشکی کشور در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اعلام این مطلب، افزود: طرح تحول سلامت، هزینه از جیب مردم را به حدود 37 درصد رساند که از این مقدار، درصد بزرگی از آن به خاطر دندانپزشکی است.
وی با بیان اینکه یکی از حوزه هایی که مورد تاکید است، همین حوزه دندانپزشکی است و دلیل اصلی آن این است که به راحتی می تواند مورد غفلت قرار گیرد، افزود: تا زمانی که دندانی آسیب نبیند و درد نگیرد کسی به دندانپزشک مراجعه نمی کند که این نقطه ضعف ماست.
رییسی با اشاره به اینکه 22 درصد پرداختی از جیب مردم برای دندان صورت می گیرد، اظهار داشت: خوشبختانه طی 5 سال گذشته کارهای خوبی دراین حوزه انجام شده است که راه اندازی 3200 واحد دندانپزشکی بخشی از این کارها بوده که پتانسیل بزرگی است. هم اکنون اکثر مراکز روستایی واحد دندانپزشکی دارند و جمعیت وسیعی از روستاییان را تحت پوشش قرار میدهند.
وی همچنین افزود: در حوزه بهداشت دهان و دندان، اقتصاد سلامت باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، گفت: کیفیت دو جزو دارد که یکی اثربخشی کار است و دیگری کارآیی آن. نظام سطح بندی ارائه خدمت باید در هر کاری از جمله حوزه دندانپزشکی وجود داشته باشد.
رییسی ادامه داد: اگر با اجرای طرح بهره برداری از ظرفیت های دندانپزشکی مراکز در شیفت عصر، 2 تا 3 درصد هم از هزینه از جیب مردم را کم کنیم، رقمی معادل 600 میلیارد تومان در هزینه ها صرفه جویی شده است.
وی در پایان اظهار داشت: طرح دندان های عاری از پوسیدگی در مدارس یکی از طرح هایی است که در آینده با نتایج مطلوبی همراه خواهد بود. این طرح در بهترین سن کودکان برای سلامت دهان و دندان هایشان در حال انجام است و این نقطه قوت این طرح است.
انتهای پیام/