به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، دهقان مدیر اشتغال اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان تهران با بیان اینکه نقشه راه دولت در سال 98 در حوزه اشتغال توسعه و حفظ آن بوده است،گفت: علاوه بر موارد اعلام شده مهمترین تمرکز دولت بر رعایت تبصره قانون 18 بودجه است. برای هر آنچه که قرار است در حوزه اشتغال در سالهای 97 و 98 تحولی ایجاد شود بودجهای وجود ندارد.
وی بیان کرد: پس از تصویب آییننامه تبصره 18 قانون بودجه از شهریور 15 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در بحث تسهیلات برای ایجاد اشتغال، نوسازی بافت فرسوده، نوسازی ناوگان شهری برداشت شد همچنین 30 هزار میلیارد تومان بانک مسکن برای ارائه تسهیلات از این صندوق دریافت کرد که تمام کمکهای یارانهای مربوط به بخشهای مربوطه تبصره 18 در آن دیده شده است.
مدیر اشتغال اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان افزود: سازمان مدیریت و برنامهریزی تفاهمنامهای انعقاد کرد و براساس آن قرار شد هزینهکردها با شفافیت انجام شود. آقای ترکی نسبت به همه دستگاههای اجرایی که در تبصره 18 تعهد داشتند اعتباراتشان را تبیین کرد و همه مدیران باید نسبت به دریافت بودجه به وزارتخانه خود مراجعه کنند و پیگیر باشند.
دهقان اعتبارات ملی برای اجرای امورات اشتغال را 700 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان بودجه اکنون 20د رصد آن اختصاص یافته است و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت اعتبارات بسیار مناسبی در اختیار دارند که باید تبلور آن در اشتغال دیده شود.
وی با اشاره به اینکه خودتحریمی بیش از سایرین به ما ضربه میزند گفت: ما برای دریافت بودجه برای اقدامات مهم ملی باید آن را با چانهزنی دریافت کنیم. به طور مثال طرح کارورزی و مشوقهای بیمهای از موارد مهمی هستند که باید به آن رسیدگی شود. در طرح مشوقهای بیمهای مشخص شد کارفرمایان میگویند اگر در این شرایط تحریم ما کارگری جذب کنیم برای بیمه کردن آنان با مشکلات بسیاری روبرو خواهیم شد. اکنون 38.5 درصد است فارغالتحصیلان ما دارای اشتغال هستند که این مورد تهدید مهمی به شمار میرود.
مدیر اشتغال اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان بیان کرد: برخی میگویند آموزشهای وزارت علوم متناسب با بازار کار نیست لذا آزمون و خطای اقدامات آنان در طرح کارورزی دیده شده است که بین 4 تا 6 ماه دولت کمک هزینه کارورزی به مبلغ حدود 300 هزار تومان را پرداخت میکند. این افراد فارغ از هرگونه قانون رسمی نظیر قانون کار و ... خواهند بود که بعد از این 6 ماه فرد مورد نظر استخدام میشود و دولت به مدت دو سال هزینه بیمه کارفرما را به صورت 100 درصد پرداخت میکند.
وی در ادامه گفت: سازمان تامین اجتماعی با اجرای این طرح مشکلاتی داشت و به عبارتی این طرح با شکست مواجه شد. مطالبه فرمانداران درخصوص دریافت اعتبار به جایی نرسید و اکنون دستگاهها باید از ادارات کل خود بودجه را دریافت کنند زیرا حتی اعتبار با رایزنی فرمانداران اختصاص نیافته است. عدم شناخت کارفرماها از این طرح یکی از مهمترین دلایل شکست آن شده است و ما به دنبال این هستیم تا برای تسهیل در امور جوانان این طرح را محقق کنیم که با اجرای آن برای 3 هزار و 780 نفر در تهران فضای اشتغال ایجاد میشود و همچنین در سایر شهرستانها چنین سهمیهای موجود است.
دهقان افزود: نبود اطمینان به طرحهای دولتی موردی است که ضربههای بسیاری به ما میزنند زیرا هر دولتی که روی کار آمده موارد دولت قبل را قبول ندارد و همین مورد اعتماد کارفرمایان به دولت را کم کرده است. پول در صندوق کارآفرینی موجود است و باید به کارفرمایان اطمینان پرداخت هزینه، حق بیمه کارورزان توسط دولت داده شود. 22 بهمن سال گذشته رئیس جمهور در حوزه اشتغال، مشوقهای بیمهای و کارورزی موارد را اعلام کرد ولی زمانی که اقدامات ستادی جوابگو نیست ما مجبور شدیم وارد حوزه عملیاتی شویم.
مدیر اشتغال اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به اینکه از حرفهای بزرگ زدن در این کشور هیچ پیامد مثبتی عاید نمیشود گفت: کارورزی هیچگونه رابطه استخدامی، مالی، بیمهای و ... با طرف قرارداد کارفرما ندارد. هیچ دستگاهی مانند شهرداری وجود ندارد که امکانات مناسب در اختیار وجود داشته باشدو به تواند به صورت مویرگی اقدامات را انجام دهد.
وی گفت: اعتباراتی از صندوق توسعه ملی به سازمانهای کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید با سود تسهیلات 6 درصد و بازپرداخت بلند مدت ارائه شده است ولی از دریافتکنندگان تسهیلات توقعی نرفته که از این پول در زمینه ایجاد اشتغال بهره گرفته شود.
دهقان ضمن اشاره به اینکه استان تهران باید در سال 97 ، 132 هزار شغل ایجاد و وارد سامانه رصد کند، گفت: از این تعداد 24 هزار تعهد مربوط به شهر تهران است که باید وارد سامانه رصد شد ولی اکنون 9 هزار شغل ایجاد شده که موارد مربوط به اشتغال تا پایان سال توسط استاندارد پیگیری خواهد شد.
مدیر اشتغال اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان گفت: قرار بوده است در سال 97 برای 130 هزار نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی لیسانس و فوق لیسانس که در یک سال گذشته بیمه پردازی نداشتهاند در صورت جذب توسط کارفرما تا دو سال دولت 100 درصد حق بیمه کارفرما را پرداخت خواهد کرد و این اقدام به دلیل دغدغه کارفرمایان انجام میشود تا عرصه تولید کشور مشکل دار نشود.
وی در پایان افزود: در طرح مشوقهای بیمهای کارگاه باید دارای کد بیمهای باشد و پس از جذب ریزش نیرو در آن به وجود نیاید. در سال 97 ، 48 میلیارد تومان اعتبار در این زمینه دریافت شد که نتیجه آن را دیدیم . ما در شهر تهران به 1002 نفر تسهیلات 4 درصد با بازپرداخت 5 ساله که اشتغال مستقل بسیاری ایجاد کرد پرداختیم در این طرح صنعت، معدن و تجارت پای کار آمد و در زمینه ارائه تسهیلات 100 میلیون تومان به کارگاه و 20 میلیون نیز به اشخاص ارائه میشود.
در ادامه این جلسه یکی از حاضرین بیان کرد: آیا این طرحی که شما ارائه کردهاید امنیت شغلی در پی خواهد داشت یا خیر زیرا این امر بسیار مهم و بهتر است ابتدا افرادی که حدود 15 سال قراردادی هستند امنیت شغلی پیدا کنند سپس اقدامات بعدی برای سایرین انجام شود.
انتهای پیام/