خبرگزاری فارس - گروه سلامت: با تصمیم شورای عالی جمعیت هلال احمر مبنی بر معرفی متخلفان به دستگاه قضایی که هفته گذشته منتشر شد، گمانه زنیها درباره جایگزین علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت آغاز شده است.
طبق قانون، افرادی که قصد دارند سکان ریاست هلال احمر را به دست بگیرند باید در مهلت قانونی مقرر ثبت نام کرده و برنامه هایشان را به شورای عالی جمعیت ارائه کنند که در نهایت شورای عالی با بررسی صلاحیت افراد، دو نفر از کاندیداها را که حائز بالاترین رای در این شورا شده باشند به رئیس جمهور معرفی خواهند کرد و رئیس جمهور میتواند به هر یک از آن دو که خود صلاح بداند، حکم ریاست جمعیت بدهد.
در چند روز اخیر نام برخی افراد مروری بر سابقه گزینههای احتمالی ریاست جدید جمعیت هلال احمر شده است. باید دید شرایط چگونه پیش خواهد رفت.
سید احمد موسوی یکی از این افراد است. موسوی، جراح و متخصص ارتوپدی طی دو دوره دبیرکل جمعیت هلال احمر بوده است. یک بار در دولت نهم و به مدت سه سال در زمان ریاست سید مسعود خاتمی در هلال احمر و بار دیگر در دولت یازدهم و در زمان ریاست فرهادی بر این جمعیت. او در دی ماه 1393 و پس از انتصاب فرهادی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان کاندیدای ریاست جمعیت ثبت نام کرد و جزو دو نفر افرادی بود که حائز بیشترین رای در شورای عالی شدهاند اما قرعه به نام امیرمحسن ضیایی افتاد و موسوی ساختمان صلح را ترک کرد.
علی اصغر احمدی یکی دیگر از این افراد است.وی اکنون در حزب همبستگی ایران اسلامی عضویت دارد. او در اواخر دولت یازدهم، معاون سیاسی وزیر کشور شد و ریاست ستاد انتخابات کشور را به عهده گرفت. او پیش از این و در زمان ریاست امیرمحسن ضیایی بر جمعیت هلال احمر، به مدت حدود یک سال دبیر کل جمعیت هلال احمر بود. وی در دولت دوازدهم تمایل زیادی داشت که بر صدر یکی از وزارتخانه ها بنشیند اما اکنون در نهاد ریاست جمهوری مسئول سفرهای استانی رئیس جمهور است.
پیرحسین کولیوند فرد دیگری است که از او نیز به عنوان یکی از گزینه ها یاد میشود.کولیوند دکتری مدیریت رفتار سازمانی، کارشناسی ارشد مدیریت بیمارستانی، کارشناسی مدیریت بیمارستانی و کاردانی بیهوشی از دانشگاه علوم پزشکی همدان دارد. وی هم اکنون مدیر بیمارستان خاتم الانبیا (ص) و سرپرست اورژانس کشور است و در کارنامه اش، ریاست بر سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر را داراست. او نیز در دی ماه 1393 و پس از انتصاب فرهادی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان کاندیدای ریاست جمعیت ثبت نام کرده بود اما نتوانست آرای کافی برای راه یابی به لیست دو نفره را کسب کند.
مرتضی سلیمی که اکنون ریاست سازمان امداد و نجات آن را به عهده دارد،یکی از گزینه ها است. وی پیش از این به مدت یک سال قائم مقام این سازمان بوده است و مدیریت عامل هلال احمر استان مرکزی را نیز در کارنامه دارد. نام او در تمامی حوادث سه سال گذشته کشور بر سر زبان ها بوده است و چنانچه موفق شود بر کرسی ریاست جمعیت هلال احمر کشور بنشیند، نخستین رئیسی خواهد بود که از بدنه این جمعیت به ریاست رسیده است.
دکتر عبدالرضا عزیزی هم به عنوان یکی از گزینه ها مطرح است. عزیزی پزشک و نماینده دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شیروان در استان خراسان شمالی است که مدتی نیز عهده دار ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بوده است. در کارنامه کاری وی مدیر کلی بهزیستی خراسان شمالی، مدیریت عامل شرکت رفاه پردازان راه آهن، مشاور استاندار تهران، مشاور معاون بهزیستی کشور و تالیف چند جلد کتاب در حوزه سلامت دیده می شود. نام او در چند روز اخیر به عنوان جایگزین احتمالی رئیس فعلی هلال احمر بر زبانها افتاده است و توسط برخی روسای سازمانهای تابعه جمعیت هلال احمر نیز حمایت می شود.
حالا باید دید سرانجام نهاد عام المنفعه هلال احمر چه خواهد شد و چه کسی عهدهدار صندلی ریاست ساختمان صلح میشود. صندلیای که امروز به نوعی صندلی داغ شده و رئیس و برخی مدیران این جمعیت را با حواشی زیادی مواجه کرده است.
انتهای پیام/