به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، همایش رونمایی از سامانه «نمایاب» با حضور محمد زرنوخی مدیرعامل صندوق توسعه تکنولوژی ایران و فیروزآبادی مدیر عامل اجرایی این سامانه و استارتآپهای برتر حوزه حملونقل و فضایی برگزار شد.
در این همایش زرنوخی عنوان کرد: سامانه نمایاب پلتفرم آماده برای تعداد زیادی از استارتآپها است که میتواند به آنها در انجام کسبوکارشان کمک کند و با سامانه نمایاب کسب و کارهای مختلفی در حوزه حملونقل و فضایی رونق میگیرد.
وی افزود: رویکرد سرمایهگذاری در این خصوص باید یک رویکرد سرمایهگذاری خطرپذیر باشد چون با سرمایهگذاریهای سنتی نمیتوان دست به ریسک زد و از فعالیتهای جدید و نو استقبال کرد.
مدیرعامل صندوق توسعه تکنولوژی ایران ادامه داد: این سامانه با حمایت صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه شریف و سرمایهگذاری صندوق توسعه تکنولوژی به ثمر نشسته است. تیم فنی و اجرایی بااستعداد و خلاقی در این کار حضور داشتند که علاوه بر کارآفرینی به کسب و کارهای نوپا و دانشبنیان نیز کمک میکنند.
وی اضافه کرد: با وجود شرایط تحریم، استفاده از نقشههای مکاننما در گوگل و ویو دچار مشکل میشد که با طراحی این سامانه دیگر نیازی به نسخههای خارجی نیست اما باید فرهنگسازی استفاده از محصولات داخلی ایجاد شود.
زرنوخی گفت: جستجوی روی نقش، تبدیل کردن آدرس توصیفی به آدرس مستند و جغرافیایی از مزایای این اپلیکیشن است.
در ادامه این نشست، محمدرضا فیروزآبادی مدیرعامل اجرایی سامانه نمایاب گفت: ژئوکُدینگ علمی است که در حوزه کسبوکارهای آنلاین توانسته انقلاب بزرگی بهوجود آورد و کاربردهای مهمی دارد. یکی از کاربردهای ژئوکدینگ، برنامهریزی محل دقیق برای رفت و آمد است. متأسفانه تحلیل مکان در بسیاری از نرمافزارهای حملونقل نیز بهخوبی انجام نمیگیرد درحالیکه ما با تحلیل دادهها میتوانیم علاوه بر پیدا کردن مسیر، از نقشههای جرم نیز باخبر شویم که این مسئله به جلوگیری از جرائم کمک میکند.
وی اضافه کرد: پیش از این جستجوی آدرس توصیفی غیرممکن بهنظر میرسید چون جستجوها به یک جواب یکتا نمیرسیدند اما سامانه نمایاب توانسته برای اولین بار در جهان یک آدرس فارسی را با استفاده از هوش مصنوعی به کدینگ تبدیل کرده و مکان دقیق را نشان دهد.
فیروزآبادی اضافه کرد: این کار ترکیبی از فناوریهای هوش مصنوعی است و برای این سامانه نام نمایاب را انتخاب کردیم چون قدرتمندترین جستجوگر نقشه فارسی در جهان است و اولین موجود ایرانی است که از موجود غربی خود قویتر است.
وی تأکید کرد: تا پایان سال ۹۸ یکصد شهر دیگر به تعداد شهرهایی که تحت پوشش این سامانه است اضافه میشود و برای اینکه باگهای این سامانه را بررسی کنیم، سه بار به صورت آزمایشی به این سامانه حمله شده که این حملهها ناموفق بوده است.
فیروزآبادی با اشاره به اینکه تمامی امکانات این سامانه و سایت بومی است، گفت: از روز شنبه آماده ارائه API به استارتآپها و سازمانها هستیم. این سامانه برای کاربران رایگان است و سازمانها تا یکصد بار جستجو میتوانند از آن استفاده کنند.
وی گفت: پرچالشترین حوزه نقشه آنلاین، مسیریابی ترافیک است که میخواهیم در کل کشور سرویس ترافیک و مسیریابی را ارائه کنیم.
انتهای پیام/