آشنایی با صاحبان جدید معاونت سیاسی وزارت کشور

آشنایی با صاحبان جدید معاونت سیاسی وزارت کشور به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  اوایل مهرماه بود که  سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور از آغاز اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان و تغییر مدیران در این وزارتخانه خبر داد.

به گفته سامانی وزیر کشور ضمن قدردانی از زحمات دکتر جبارزاده معاون   سیاسی پیشین وزارت کشور،  در حکمی بهرام سرمست مدیرکل سیاسی این وزارتخانه را با حفظ سمت به عنوان سرپرست این معاونت منصوب کرد.

اما  طولی نکشید که «بهرام سرمست»  توسط هیات وزیران سمت استانداری قم  را بر عهده گرفت و معاونت سیاسی وزارت کشور تا مدتی بدون مسئول اداره شد.

وزارت کشور یکی از دستگاه‌های دولتی به حساب می‌آید که به اداره امور درون‌مرزی کشور می‌پردازد، این وزارتخانه از ۵ معاونت تشکیل شده است که یکی از بخش‌های مهم آن معاونت سیاسی است که سرانجام بعد از گذشت ۴ ماه صندلی خالی معاونت سیاسی وزارت کشور صاحب خود را شناخت و عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حکمی «جمال عرف» را به سمت معاونت سیاسی این وزارتخانه منصوب کرد.

معاونت سیاسی وزارت کشور یکی از اصلی‌ترین معاونت‌های این وزارتخانه محسوب  می‌شود که وظیفه اداره دفتر‌های امورسیاسی، انتخابات، تقسیمات کشوری را بر عهده دارد. از وظایف دیگر این معاونت،  برگزاری انتخابات، نظارت بر استانداری‌ها، فرمانداری و ریاست ستاد انتخابات کشور است.

با وجود اهمیت  معاونت سیاسی و لزوم داشتن ثبات در راس آن،  از زمان روی کارآمدن دولت تدبیر و امید،  این  معاونت  تاکنون ۴ مدیر را به خود دیده است.

«جمال عرف» سکان دار جدید معاونت سیاسی

اسماعیل جبارزاده که مسئولیت معاونت سیاسی وزارت کشور را برعهده داشته است، با اجرایی شدن قانون منع به کارگیری بازنشستگان از مسئولیت خود کنار رفت و پس از وی «جمال عرف»  به عنوان معاون سیاسی وزارت کشور انتخاب شد.

بعد از انتصاب عرف، بسیاری از رسانه ها به این مسئله پرداختند که وی چندان  نام آشنا در حوزه سیاسی نیست، اما او دارای دکتری جامعه شناسی سیاسی و عضو هیئت علمی و استادیار پایه ۲۶ دانشگاه است و در کارنامه کاری وی  ریاست مرکز بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی هم دیده می شود. همچنین جمال عرف در گذشته ریاست دانشکده امام باقر (ع) را برعهده داشته و  علاوه بر عضویت در کمیسیون سیاسی، دفاعی و امنیتی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور هم در کارنامه کاری او به چشم می خورد.

شاید در رسانه‌ها اخبار کمی از فعالیت‌های جمال عرف وجود داشته باشد؛ با این وجود سوابق وی نشان می‌دهد انتصاب عرف در سیاسی‌ترین معاونت وزارت کشور چندان عجیب نیست.


بیشتر بخوانید: «جمال عرف» معاون سیاسی وزارت کشور شد


 

آشنایی با صاحبان جدید معاونت سیاسی وزارت کشور

 

سید اسماعیل موسوی مدیرکل جدید دفتر انتخابات وزارت کشور

سید اسماعیل موسوی که پیش از این مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر بود، خدمت در وزارت کشور را با بخشداری بردخون در سال ۱۳۷۵ و در شهرستان دیر آغاز و پس از آن بخشدار مرکزی دیلم شد. وی همچنین به عنوان معاون فرماندار شهرستان تنگستان و دشتستان، معاون مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات و مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری بوشهر خدمت کرده است و سرپرستی معاونت سیاسی و امنیتی این استانداری را در کارنامه خود دارد.

آشنایی با صاحبان جدید معاونت سیاسی وزارت کشور

 

لازم به ذکر است؛ پیش از این علی پورعلی مطلق، مشاور وزیر کشور در امور انتخابات، مسؤولیت دفتر انتخابات وزارت کشور را بر عهده داشته است.


بیشتر بخوانید: مدیرکل جدید دفتر انتخابات وزارت کشور منصوب شد


 

حمید ملانوری مدیرکل جدید دفتر امور سیاسی وزارت کشور

حمید ملانوری شمسی که خدمت در مجموعه وزارت کشور را با بخشداری انار در استان کرمان آغاز کرد، پس از آن سال ها به عنوان شهردار بهرمان فعالیت کرد و سپس به عنوان معاون استاندار و فرماندار ویژه رفسنجان انتخاب شد.

ملانوری پس از پایان دوران خدمت در رفسنجان، به عنوان مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری کرمان انتخاب شد و همچنین سرپرستی معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی  و سرپرستی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان هم از جمله سوابق خدمتی او به حساب می آید.


بیشتر بخوانید:حمید ملانوری؛ مدیرکل جدید دفتر امور سیاسی وزارت کشور


آشنایی با صاحبان جدید معاونت سیاسی وزارت کشور

 

آیا باید منتظر برنامه های جدید معاونت سیاسی باشیم؟

بعد از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، وزارت کشور جزو ارگان هایی بود که بسیاری از افراد مشمول  این قانون به ناچار به خدمت خود خاتمه دادند و افراد جدیدی جایگزین آنها شدند؛ حمید ملانوری و سید اسماعیل موسوی جزو افرادی بودند که وزیر کشور با نگاه و رویکرد مناسب آن‌ها را به ترتیب  مدیرکل جدید دفتر امور سیاسی وزارت کشور و مدیرکل جدید دفتر انتخابات وزارت کشور منصوب کرد.

 در این میان تنها سوال به وجود آمده آن است که با توجه به تغییر و تحولات اساسی در بخش معاونت سیاسی وزارت کشور، برنامه و سازوکار مسئولان این معاونت برای پیش گرفتن فرآیند و برنامه های سیاسی کشور چیست؟

آیا می توان شاهد ایده‌های تازه و نو از افراد باشیم، از طرف دیگر  با توجه به نزدیک بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال آینده باید منتظر ماند و دید  معاونت سیاسی وزارت کشور  و دفتر انتخابات این وزارت‌خانه چه برنامه ها و سیاست‌هایی را اعمال خواهد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی