روستای پامنار در شهر دزفول و در میان دو سد کرخه و دز قرار گرفته است. این روستا به بهشت گمشدهی جنوب ایران شهرت دارد.
روستای پامنار در شهر دزفول و در میان دو سد کرخه و دز قرار گرفته است. این روستا به بهشت گمشدهی جنوب ایران شهرت دارد. دلیل واضحش هم چیزی نیست جز زیباییهای طبیعی و بینظیری که در جای جای روستا، چشم هر بینندهای را به خودش خیره میکند. روستای پامنار دزفول، علاوه بر زیباییهای طبیعی، بستر شگفتیهای تاریخی زیادی نیز هست که همین موضوع، اهمیت آن را دوچندان میکند. و، اما این روستا در کجا قرار گرفته است؟ روستای پامنار در فاصلهی ۴۰ کیلومتری شهر دزفول واقع شده و به دلیل مجاورت با دریاچه شهیون، آب و هوای معتدل و دلپذیری در اواخر زمستان و اوایل بهار دارد. دریاچه شهیون در واقع انباشت آب پشت سد دز است که محیط جالبی را در اکوسیستم روستای پامنار ایجاد کرده است. جزیرههای کوچک و بزرگی که در میان دریاچه سر بر آوردهاند، بستر پرندگانی مانند تیهو و کبک و حتی پرندگان دریایی هستند و جانوران کوچکی، چون روباه و خرگوش را نیز در خود جا دادهاند.
از نکات دیگری که بهتر است رعایت کنید این است که در دریاچهی شهیون آبتنی نکنید. حتی اگر شنا بلد هستید هم بهتر است بدون راهنمای محلی، در این دریاچه شیرجه نزنید، چراکه در بخشهایی که به دیوارهی سد نزدیکتر است، احتمال کشیده شدن جریان آب توسط توربینها بسیار بالا بوده و شما را مثل گرداب در خود خواهد کشید. اما اگر واقعا دلتان میخواهید تفریحی در دریاچه داشته باشید، میتوانید از قایقهایی که توسط قایقسواران محلی در اختیار گردشگران قرار داده میشود استفاده کنید.
قبرستان قلعه نیز گورستان کوچکی است که پایین قلعه قرار گرفته است و به سنگ قبرهای ایستاده و کندهکاری شدهاش معروف است که معرف کسی است که در آن قبر، به خاک سپرده شده است.