رضایی گفت: ۸۰ درصد انتظارات نظام از سیاستگذاریها هنوز محقق نشده است.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلح نظام در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که در سالن همایشهای صدا و سیما درحال برگزاری است با اشاره به دهه فجر، اظهار کرد: دهه فجر موفقیتهای خوبی را برای کشور داشته است و امیدوارم به حیات طیبه خود ادامه دهد و موفقیتها بیش از پیش شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دستاوردهای انقلاب بیان کرد: ارائه مدل جدیدی از حکمرانی دستاورد انقلاب اسلامی است و سابقه تاریخی دارد.
وی با بیان اینکه امروز برگزاری این همایش در چهلمین سال پیروزی انقلاب معنای خاصی دارد، گفت: اهداف بسیار بزرگتری در آینده برای کشور وجود دارد و برای دستیابی به این دستاوردها نیازمند تعامل میان نخبگان و مردم هستیم و نقش آنها باید پر رنگ شود.
رضایی درباره بحث سیاستگذاری باز اظهار کرد: ۱۰ سال پیش با پیشنهاد جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف، هسته اولیه ایجاد پژوهشکده حکمرانی و سیاستگذاری ایجاد شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: پژوهشگاه حکمرانی در طرحی مشترک میان دانشگاه شریف و مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد شد و پس از تجربه موفق آن، مدل مشترک دیگری در دانشگاه آزاد و واحد علوم و تحقیقات به وجود آمد.
وی با بیان اینکه درهای کشور را باید به روی مردم باز کرد، گفت: اینکه مردم فقط در انتخابات شرکت کنند و سپس به خانههای خود بروند دیگر جوابگو نیست و اگر میخواهیم کشور را اداره کنیم باید از نظرات آنها پس از تشکیل دولت هم استفاده کنیم.
رضایی ادامه داد: باید راه را برای مردم بازکرد تا متوجه شویم که آنها چگونه در اداره کشور و اقتصاد نقش پیدا کنند، باید به کمک کنفرانسهای علمی راه خود را پیدا کنیم.
دعوای میان ترامپ و کنگره به خیابانها کشیده شده است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کشورها با چالشهای جدی مواجه شدهاند، اظهار کرد: امروز جهان با چالشهای در زمینه حکمرانی روبه رو است و دعوای میان ترامپ و کنگره به خیابانها کشیده شده است.
رضایی با اشاره مهمترین مشکل ایران بیان کرد: کارآمدی مهمترین چالش امروز کشور است و باید به آن پاسخ بدهیم؛ ایران طی ۴۰ سال گذشته در تمام حوزهها پیشرفت داشته است، اما در بخشهایی همچون اقتصاد، پیشرفت ما مورد توجه مردم و نظام نبوده است.
وی ادامه داد: در موشک سازی شدیدترین تحریمها را داشتیم، اما در خودروسازی هیچ تحریمی برای ما وجود نداشت،چگونه است که در صنعت تحریم شده انقدر موفق هستیم، اما در خودروسازی موفقیتی کسب نکردهایم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره کارآمدیی دوگانه گفت: تغیرات مکرر دولتها و مجالس گاه در تضاد با فعلیتهای قبلی خود هستند و دولتهای جایگزین پیوستگی قبلی را ندارند.
تشکیل کمیته توسعه روستایی
رضایی با اشاره کمیته توسعه روستایی گفت: اخیرا این کمیته را تشکیل داده ایم و ۲۷ دستگاه در آن دخیل هستند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اقلیتهای کشور گفت: اگر نمایندهای از اقلیتها در انتخابات شرکت نکرده باشد، پس از انتخابات به کلی فراموش میشود و این سبب کاهش کارآمدیها میشود.
وی با اشاره به برگزاری کنفرانس حکمرانی گفت: حکمرانی حلقه وصل دولت و ملت است، جامعه و نظام را تحکیم میبخشد و مجموعه اقدامات راهبردی قوای سه گانه است.
رضایی با بیان اینکه فعلیت ملی امر ملی است، اظهار کرد: استقلال قوای سه گانه باید در راستای رسیدن به امر واحد باشد و سه قوه مستقل به معنای سه اقدام جداگانه نیست؛ هرکدام از اقدامات امنیتی و رفاهی باید به صورت مشترک باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در حکمرانی راهبردی نیاز به لایه بالاتری از اداره بخشی کشور داریم و با کمک حکمرانی میتوان اقدامات و مسائل مختلف را به نتیجه رساند.
وی با اشاره به مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع امکانی است که در اختیار رهبری قرار دارد و به کمک آن میتوان فعالیتهای راهبردی را پیش برد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: موضوع سیاستگذاری برای کشور اهمیت بسیاری دارد و البته ۸۰ درصد انتظارات نظام از این سیاستگذاریها هنوز محقق نشده است و اگر محقق میشد وضعیت کشور این چنین نبود.
وی ادامه داد: اگر به مفاد سند اقتصاد مقاومتی عمل میشد وضعیت کنونی کشور اینگونه نبود.
باید از شبهه پرهیز شود
رضایی با اشاره به نگاه آسیب شناسی در مجمع بیان کرد: ابهامات سیاستگذاری مشخص شده است و باید از شبهه پرهیز شود؛ در گذشته ما سیاست نویسی داشتیم و اکنون به دستور مقام معظم رهبری وارد سیاستگذاری شدهایم و رابطه مجمع را با دستگاههای مختلف مشخص کردهایم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عده زیادی به مجمع نقد داشتند و عدهای گفتند که مجمع میخواهد وارد بحث قانونگذاری شود؛ اما دنبال مجلس سنا در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیستیم و کارمان بررسی جوانب علمی کار است.
ضرورت کاهش مغایرتهای میان مصوبات مجلس و شورای نگهبان
رضایی با بیان اینکه باید مغایرتهای میان مصوبات مجلس و شورای نگهبان را باید کاهش داد، اظهار کرد: در تمام ابعاد باید به برنامههای علمی توجه داشت و در نهادهای سیاسی همچون مجلس و قوه قضاییه از سیاستگذاریهای کلی بهره برد.
وی با اشاره به هیئت عالی نظارت گفت: حدود ۱۵ نفر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام هیئت عالی این مجمع را تشکیل میدهند و بر اجرای کلی برنامهها توجه دارند.
انتهای پیام/