روی تراریخته کار می‌کنیم که کلاه سرمان نرود/ جلوگیری از ورود ۲۲ رخداد تراریخته‌ای به کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کاظم خاوازی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که فائو اعلام کرده است تا سال ۲۰۴۰ جمعیت جهان از ۹ میلیارد نفر فراتر می‌رود و ۹۰ درصد امنیت غذایی جهان وابسته به تحقیقات خواهد بود، آیا اقدامات تحقیقی شما در این کافی است؟ و راهکار شما برای دو تهدید جدی امنیت غذایی یعنی تغییرات آب و هوایی و محصولات تراریخته چیست، گفت: در همه کشورها تلاش می‌شود تا به صورت پنهان یا آشکار از همه کارهای تحقیقی باخبر بوده و به آن مسلط شوند و تسلط به تکنیکی‌های تراریخته هم یکی از آنها است که باید در این مسیر هوشیار باشیم و از آن عقب نمانیم. 

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: ما افرادی را داریم که در بخش تحقیقات کاملا مسلط به مسائل تراریخته هستند و اگر قرار است واردات محصولات تراریخته انجام شود که به ضرر جامعه باشد، جلوی آن را می‌گیرند.

وی گفت:‌ «رویکرد ما این است در جایی که واردات اتفاق می‌افتاد، ورود داشته باشیم و آنقدر در این زمینه دانش داشته باشیم که کلاه سرمان نرود.» 

خاوازی با بیان اینکه ۲۰۰ رخداد در حوزه محصولات تراریخته وجود دارد، ادامه داد:‌ با کمک متخصصان و کارشناسان، توانستیم از ورود ۲۲ رخداد تراریخته‌ای به کشور ممانعت کنیم. 

وی درباره اینکه آیا محصولات تراریخته می‌تواند مشکل‌ساز باشد یا نه، گفت: در حال حاضر مواردی غیر از تراریخته هم وجود دارد که در کشور استفاده می‌شود و می‌تواند برای مای مشکل‌ساز باشد،‌مثلا اگر کود و سموم شیمیایی به موقع استفاده نشود، می‌تواند ضرر داشته باشد،‌ اما در عین حال کارشناسان و متخصصان ما کاملا شرایط را زیر نظر دارند. 

وی با بیان اینکه هیچ محصول تراریخته‌ای در داخل کشور کشت نمی‌شود، گفت:‌ تنها پنبه تراریخته را اخیراً سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت تأیید کرده و ما هنوز آن را تأیید نکرده‌ایم و قرار است آنها ضررده بودن یا نبودن روغن حاصل از پنبه را هم تأیید کنند و پس از آن تازه باید این محصول در کمیته رقم تأیید شود. 

خاوازی در پاسخ به اینکه پس چرا این همه محصولات تراریخته وارد کشور می‌شود، گفت: اگر ما می‌توانستیم محصولات تراریخته‌ای را که وارد می‌‌کنیم خودمان در داخل تولید کنیم و یا از جای دیگری وارد کنیم، قطعا این محصولات تراریخته را وارد نمی‌کردیم، اما در حال حاضر چون این محصولات در داخل تولید نمی‌شود مجبور به واردات تراریخته هستیم. 

رئیس تات در پاسخ به اینکه چرا برخی به دنبال محصول تراریخته هستند، گفت: کسی که اسمش را می‌برید کارمند ما است و حتی ایشان و نه هر کس دیگری از ما مجوز کشت تراریخته نگرفته است.

وی در ادامه در پاسخ به فارس در زمینه تاثیر تغییرات آب و هوایی، گفت: تغییرات آب و هوایی کشور ما را به سمت گرم شدن و شرایط سخت پیش می‌برد و ما هم پروژه‌هایی را در دست اجرا داریم که با این شرایط سخت مقابله کنیم، از جمله اینکه طرحی را به مجلس پیشنهاد دادیم که اگر با آن موافقت شود، طی پنج سال مشکل علوفه کشور برطرف شود و نیاز به واردات نداشته باشیم.

خاوازی ادامه داد: اقدامات ما درباره تأمین علوفه، کشت چغندر علوفه‌ای پس از برداشت برنج به عنوان کشت دوم خواهد بود و این پروژه را آزمایشی اجرا کردیم و حداقل ۱۰۰ هزار تن در هکتار علوفه می‌دهد. اقدام بعدی، تولید علوفه از جلبک و تولید علوفه از سرشاخه‌های نیشکر در استان خوزستان و نیز کشت خارشتر است. 

به گزارش فارس، در تأثیر تغییرات اقلیم و آب و هوایی در کشور ما دو نظر وجود دارد، برخی معتقدند این تغییرات آب و هوایی که در پیش است کشور را در خشکسالی بیشتر و بحران‌های سخت می‌برد و برخی دیگر بر این باورند که تغییرات آب و هوایی ایران را پرباران‌تر خواهد کرد و کشور وارد ترسالی خواهد شد. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی