محوطه کشف خمره‌های قدیمی در شهر ری قابلیت تبدیل به «سایت موزه» را ندارد

محسن شیخ‌الاسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری فارس، در خصوص تعیین تکلیف محوطه کشف خمره‌های قدیمی در شهر ری پس از اتمام کاوش‌های باستان‌شناسی گفت: ما منتظر نتیجه کاوش‌ها هستیم.

وی افزود: یکسری داده‌ها وجود دارد که الان منفصل از هم هستند و اتصال این داده‌ها مستلزم یک مستندسازی کامل است که ببینیم در این محوطه چه اتفاقی افتاده است. 

شیخ‌الاسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا قرار است  محوطه کشف خمره‌های قدیمی در شهر ری به سایت موزه تبدیل شود، گفت: سایت موزه از آن دسته تعاریفی است که من نمونه انجام شده آن را در کشور سراغ ندارم، آن هم در جایی که مالک خصوصی دارد و پروانه ساخت ۹ طبقه‌ای گرفته و از حقوقی برخوردار است.  

وی ادامه داد: بحث تعریف سایت موزه برای این محوطه زیاد است و برای فضاهای شهری مسبوق به سابقه نیست و بنیانگذاری آن در چنین سایت تاریخی احتیاج به فکر دارد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران تصریح کرد:‌ تصمیم نهایی منوط به حاصل گزارش باستان‌شناسی است، البته ما با محدودیت زمانی مواجه هستیم و مجوز کاوشیها مدت زمان مشخصی دارد و مالک و سیستم قضایی هم در انتظار پاسخگویی ما هستند، بنابراین سعی می‌کنیم در اسرع وقت تکلیف این محوطه را مشخص کنیم و نتیجه کاوش را در قالب یک گزارش باستان‌شناسی داشته باشیم.

شیخ‌الاسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا افرادی که حین ساخت و ساز با اشیاء تاریخی برخورد می‌کنند و آن را به اطلاع میراث فرهنگی می‌رسانند از حق‌الکشف برخوردار می‌شوند، گفت: این موضوع خیلی سابقه اجرایی نداشته، تقاضای حق کشف جزو مسائل حاشیه‌ای است اما قطعاً در قوانین به این موضوع پرداخته شده، همانطور که اگر کسی اطلاع ندهد هم مستوجب این است که مجازات شود. 

وی گفت: خوشبختانه در این زمینه مالک همکاری خوبی با ما داشته و تلاش می‌کنیم حداقل اگر حق‌الکشف به مالک داده نمی‌شود، در راستای ادامه کار با او مساعدت کنیم. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی