«تحقق حداکثری عدالت آموزشی» افتخارآمیزترین توفیق آموزش‌ و پرورش است

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش‌ و پرورش به مناسبت فرا رسیدن ایام دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی طی پیامی اعلام کرد: چهل سال از بیست و دوم بهمن‌ ماه سال 1357 می‌گذرد؛ طلیعه‌ نور، امید و استقلال سرزمین آزادمردان و شیرزنان و رخداد بزرگی که سرآغاز عزت، اقتدار و اعتبار ایرانِ سربلند اسلامی است. سرمای سوزان و کشنده‌ بهمن، برای ایرانیان یادآور گرمایی زندگی‌بخش، برگرفته از اندیشه‌های معمار کبیر انقلاب اسلامی و رهایی از بند استبداد و ستم‌شاهی است.

 انقلاب اسلامی ایران و نظام مردم‌سالاری دینی، چهل‌سالگی خود را در حالی جشن می‌گیرد که آن را مرهون خون پاک هزاران شهید سرفراز و ازخودگذشتگی و ایثار فرزندان غیور این مرزوبوم می‌داند.

 36 هزار شهید دانش‌آموز و 4600 شهید فرهنگی که پیشگامان صیانت از آرمان‌های حضرت امام خمینی (ره) و اسلام ناب محمدی بودند، همواره زنده‌اند و اندیشه‌ پاکشان چراغ راه ما است.

در ادامه این پیام آمده است: سرافرازانه به خود می‌بالیم که پروردگار متعال، افتخار خدمت به قشری از جامعه‌ ایران عزیز را نصیب ما کرده است که نه‌فقط برای تعلیم و تربیت و در مدرسه با لباس معلم، بلکه با ایفای نقشی بی‌بدیل در قامت فرمانده‌ جنگ و میاندار میدان نبرد، در 8 سال دفاع مقدس طلایه‌دار دفاع از تمامیت ارضی میهن اسلامی بودند.

این عزیزان با تأثیرگذاری بر روح و باورهای معنوی دانش‌آموزان و تهذیب آنان چنان اثربخش واقع شدندکه نه‌تنها خود بلکه تربیت‌یافتگان این مکتب، آگاهانه با حضور در عرصه‌های مبارزه، با ندای دین‌داری و وطن‌خواهی، شرافت و ازخودگذشتگی را به دیدار حضرت یار پیوند زدند، اما در این میان آنان که ماندند، برای بقای آبرو و اعتبار نظام، تلاش و عمل را قدم‌به‌قدم و واژه به واژه معنا بخشیدند.

این میراث‌داران تاریخ، مسیر پرفرازونشیب پیشرفت را چنان با همت و بی منّت پیمودند که امروز با سربلندی تمام در پیشگاه امام عصر(عج)، روح پرفتوح امام خمینی(ره) و ملت شریف ایران، دستاوردهای گران­سنگی در همه‌ ابعاد به‌ویژه در حوزه‌ تعلیم و تربیت برای میهن اسلامی به ارمغان آوردند.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه این پیام تصریح کرده است: بی‌تردید افتخارآمیزترین توفیق نظام آموزش‌ و پرورش کشور در 4 دهه‌ اخیر، تحقق حداکثری عدالت آموزشی برای مناطق محروم به‌عنوان بنیادی‌ترین اصل انقلاب اسلامی بوده است؛ هدف والایی که شاید در سال‌های پیش از انقلاب تنها رنگی از یک رؤیای دست‌نیافتنی داشت، اگرچه تغییرات و تحولات در ساختار نظام تعلیم و تربیت در 4 دهه‌ اخیر با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده است.

آمارها از رشد کمی و کیفی در تمامی بخش‌های آموزش‌ و پرورش حکایت دارد به‌طوری‌که پوشش تحصیلی 98 درصدی دانش‌آموزان در دوره‌ ابتدایی،کاهش قدر مطلق بی‌سوادی، ساخت مدارس در دور‌ترین مناطقِ ایران، ارتقای علمی معلمان، توسعه آموزش کودکان استثنایی و ارائه‌ خدمات حمایتی از این قشرِ عزیز، پرورش استعدادهای درخشان، تغییرات اساسی در محتوای متون کتاب‌های درسی و
به‌روز کردن آنها، کسب عناوین قهرمانی در المپیادهای بین‌المللی علمی و ورزشی جهانی، رشد کمّی مدارس در تمامی مقاطع و رشد سرانه‌ فضای آموزشی، تنها بخشی از دستاوردهای آموزش‌ و پرورش پس از انقلاب شکوهمند اسلامی به شمار می‌رود.

 همچنین به‌منظور نیل دانش‌آموزان به حیات طیبه و چرخش نظام آموزشی به نظامی تربیتی، سند تحول بنیادین به‌عنوان نقشه‌ راه نظام تعلیم و تربیت ایران تدوین‌ شده است که بی‌شک اجرای آن فصل زرینی به کتاب سراسر غرور و افتخار انقلاب اسلامی افزوده است.

 اکنون ما فرزندان انقلاب اسلامی، 22 بهمن‌ماه هرسال، پیروزی انقلاب را جشن می‌گیریم اما آنچه اهمیت دارد، این است که انگیزه و برنامه‌‌ای راهبردی و صحیح را با تلاشی مضاعف برای تکامل و بلوغ هرچه بیشتر انقلاب ترسیم کنیم و به آن جامه‌ عمل بپوشانیم.

 امید است؛ با عنایات حق‌تعالی، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی) و تلاش‌ یکایک ما سربازان انقلاب، سال‌به‌سال شاهد شکوفایی و تحقق بیشتر اهداف عالی نظام اسلامی در عرصه‌ آموزش‌ و پرورش باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی