برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب با موضوع بررسی استراتژی دفاعی و منطقهای ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع گفتوگوی ویژه خبری امشب شنبه ۱۳ بهمن ماه بررسی استراتژی دفاعی و منطقهای ایران با حضور سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد.
سردارسلامی در ابتدای برنامه ضمن گرامیداشت دهه فجر و شهادت پاسدار مرتضی علی احمدی در حادثه تروریستی مهر شهر گفت: انقلاب اسلامی ایران موجب شد ملت از اسارت و بردگی دشمنان نجات پیدا کند و به عرصه آزادی، استقلال و هویت حقیقی برسد و امروزه به عنوان ملت سرافراز در نظام جهانی تبدیل شود.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به دستاوردهای دفاعی کشور در ۴۰ سال عمر انقلاب و موضوع توسعه موشکی، تصریح کرد: ما کشوری مستقل و بزرگ و در عین حال دارای دشمنانی هستیم که در مقیاس جهانی دارای قدرت هستند و راهبردهای جدی برای کاهش و تضعیف قدرت ما دارند؛ دشمنان به دنبال این هستند که با ایجاد فضاهای روانی، فشارهای سیاسی و اقتصادی ملت ایران را از قدرتهای اصیل خود خلع سلاح کنند.
وی با بیان اینکه کشور ما دارای یک راهبرد دفاعی کاملا مستقل است، گفت: قلب این راهبرد دفاعی ایجاد بازدارندگی در برابر دشمنان بزرگی است که مدام ما را تهدید میکنند و همیشه از روی میز بودن گزینههای نظامی یاد میکنند؛ این درحالی است که ما تجربیات گران بهایی را از کاربرد قدرت موشکی در سالهای پایانی دفاع مقدس در اختیار داشته و تجربیات ارزندهای را از نبردهای مسلمانان فلسطینی و لبنانی علیه رژیم صهیونیستی داریم.
سردار اسلامی افزود: هدف اساسی راهبردی دفاعی ما ایجاد مدام قدرت بازدارنده است که هر روز با پیشرفت فناوری نوسازی و بازسازی میشود.
وی با تاکید براینکه توسعه توانمندی موشکی برای کشور ما به عنوان یک نیروی محوری بازدارنده و دفاعی یک راهبرد توقف ناپذیر و مهارناپذیر است، بیان کرد: این قدرت فقط تابع اراده ملت بزرگ ایران و تابع سیاستهای اساسی است که توسط مقام معظم رهبری تبیین میشود و در غالب هویتهای فناورانه تحت عنوان موشک روی زمین شکل میگیرد.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یادآور شد: ما امروزه خوشبختانه در توسعه قدرت موشکی با هیچ مانعی فناورانهای مواجه نیستیم؛ در دقت افزایی موشکها، رساندن دقت آنها به صد، در موضوع سوخت و پیشرفت، سر جنگی و قدرت تخریب و رادارگریزی هیچگونه مانعی نداریم و کاملا در همه جنبههای فناوری موشکی به یک استعداد خود اتکا رسیده ایم و هر روز کیفیت وقابلیت فنی آنها افزوده میشود.
سردار سلامی تصریح کرد: ما این قابلیتهای تاکتیکی را بر اساس ملاحظات استراتژیک توسعه میدهیم؛ یعنی برد موشکها را به یک عدد خاصی محدود میکنیم که این بر اساس ملاحظات نظامی ما صورت گرفته است. این راهبرد ثابتی نیست و همه قدرتهای بزرگ به این واقعیت جدید در موضوع قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران برسند که ما برای افزایش برد و دقت موشکها در بردهای بلند و قدرت تخریب دلخواه و نیروی پیشران قوی هیچگونه مانع محدودیت فنی نداریم. اینها تنها راهبردهای ما هستند که اولویتهای اساسی توسعه را در فناوریهای موشکی، استعداد و ظرفیت آن تعیین میکنند.
وی با بیان اینکه راهبرد دفاعی کشور ما موضوع ثابتی نیست، خاطر نشان کرد: می تواند به اقتضای شرایط و بر اساس تغییر رفتار بازیگران، تغییر کند. این موضوع بدین معناست که اگر اروپاییها یا دیگران بخواهند بر اساسی یک توطئه خلع سلاح موشکی جمهوری اسلامی را دنبال کنند، ما مجبور میشویم به یک جهش استراتژیک روی بیاوریم.
سردار سلامی تاکید کرد: ما میتوانیم همه فاکتورها و عواملی که این قدرت را در جغرافیا و فضای فناوری توسعه میدهد، تغییر دهیم.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: به همه سفارش میکنیم در موضوع قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران که یکی از ارکان توانمندی بازدارندگی ما به حساب میآید، هیچ کس با ما مذاکره ای، توصیه و درخواستی نداشته باشد و اجازه دهند با طبیعت سیاست دفاعی خود این قدرت را گسترش دهیم و ما را وادار به تغییر در معادلات بازدارندگی نکنند.
سردار سلامی با تاکید بر اینکه راهبرد کشور ما ثابت میماند، یادآور شد: باید دقت کرد در شرایطی که هیچ تغییری در راهبرد دشمنان ما ایجاد نشده است و راهبرد خصومت آمیز از تحریم اقتصادی، عملیات روانی، جنگ رسانهای و فشار برای قدرت منطقهای همچنان پابرجا است، مادامی که شرایط محیطی برای یک راهبرد تغییر نمیکند آن راهبرد ثابت باقی میماند.
وی ادامه داد: وقتی دشمنان به توسعه موشکهای خود ادامه میدهند و صدها میلیارد دلار برای افزایش قدرت نظامی خود هزینه میکنند و در عین حال ما را تهدید میکنند، کدام عقل این اجازه را میدهد که یک ملت یا یک کشور همانند ایران فکر کند که توسعه توان دفاعی و موشکی دیگر کافی است؟
سردار سلامی با بیان اینکه قدرت بازدارنده مدام نیاز به توسعه و پیشرفت دارد، اظهار کرد: خوشبختانه امروز با نوآوریهایی در توسعه این بعد از قدرت در کشور مواجه هستیم و این قدرت از لحاظ کمی و کیفی در حال توسعه است.
در حال تکمیل...