به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست خبری امیدعلی پارسا رئیس مرکز آمار ایران امروز در مورد فعالیتهای 40 ساله مرکز و گزارش فصلی اقتصاد ایران با حضور خبرنگاران برگزار شد.
در این نشست امیدعلی پارسا با اشاره به اینکه قانون جدید آمار در کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار به تصویب رسیده است، اظهار داشت: یک و نیم سال کار پژوهش انجام شده و پیشنهادات به شورا میرود تا پس از تایید لایحه آن به دولت تقدیم شود.
وی افزود: خدشه و تضعیف آمارهای رسمی و شبه آفرینی و تردید آفرینی مبتنی بر بدبینی و غرض سیاسی روشهای تولید آمار و اطلاعات مسائلی است که نظام آماری را تهدید میکند و اعتماد عمومی سلب میشود.
وی تاکید کرد: از نقدهای عالمانه و بیرحمانه استقبال میکنیم، اما از بدبینانه و از روی جهل نه، برخی مقامات در اتاق جلسات مینشینند و فکر میکنند که ضرایب در نظر گرفته شده برای اقلام و کالاها همین گونه است در حالی که هر کدام سهم دارد و مشخص میشود، چگونه به دست آمده است.
در ادامه سخنگوی مرکز آمار و مدیرکل روابط عمومی مرکز آمار به تشریح دستاوردهای چهل ساله انقلاب پرداخت و یادآور شد: سه رویکرد فعالیتی مرکز داشته که از جمله آنها طرحهای آماری، سرشماری و تمام شماری و آمار ثبتی است که جنبههای قانونی دارد و در زمینههای اجتماعی و اقتصادی و تهیه محاسبات ملی و شاخص قیمت عمل میکند و شاید هیچ نهادی چنین قانونی ندارد.
وی افزود: طبق طرحهای آماری میزان اصلی تولید محصولات باغی قبل از انقلاب 830 هزار تن بوده که رد سال 96 به 3.8 میلیون تن رسیده، دام سبک از 42 میلیون راس به 55.7 میلیون راس در سال 96 رسیده است،گوشت قرمز از 247 هزار تن به 429 هزار تن در سال 96 رسید همچنین خانوارهای ما سال 58 در حوزه شهری 16.9 درصد از اتومبیل شخصی استفاده میکردند که در سال 96 ،56 درصد رسیده است و در حوزه روستایی از 1.4 درصد در سال 96 به 29.6 درصد رسیده که 21 برابر شده است.
وی افزود: استفاده تلویزیون رنگی د ر سال 58 صفر بوده که سال 96 در خانوار شهری 98 درصد استفاده شده است، در خانوار روستایی نیز صفر بوده که در سال 96 به 96 درصد افزایش یافت.
پارسا افزود: استفاده جاروبرقی در خانوار شهری قبل از انقلاب 7.3 درصد بوده که سال 96 به 91 درصد رسیده و در روستایی نیز صفر بوده که به 64.6 درصد رسید. در حوزه تلفن همراه در شهرها 95.6 درصد خانوارها و در روستاها 89.4 درصد خانوارها بهرهمند شدند.
در استفاده از یارانه کامپیوتر در حد صفر بوده که سال 96 به 37.8 درصد در خانوار شهری و روستاها 12.6 درصد رسید. برای استفاده از ماشین لباسشویی از 16.7 درصد سال 58 به 88.3 درصد در سال 96 رسیده و برای روستاها نیز از صفر درصد سال 58 به 53.9 درصد در سال 96 رسیده است.
ادامه دارد...
انتهای پیام/ب