۶۰ درصد کلاس‌‌های دوره ابتدایی دارای تراکم بالای ۲۶ دانش‌‌آموز است

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، رضوان حکیم‌زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در سلسله نشست‌های ارائه دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش که در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد، اظهار کرد: دستاوردها به دو دسته کمی و کیفی تقسیم می‌شوند؛ کارهای ارزشمندی در آموزش و پرورش انجام شده است اما چون نظام پایش و رصد مناسبی نبوده است، بیان نشده است.

وی با اشاره به افزایش نرخ پوشش تحصیلی در پیش‌دبستان گفت: نرخ پوشش پیش‌دبستانی از ۲۰.۲ درصد در سال ۵۷ به ۷۰.۱ در سال‌جاری رسیده است؛ همچنین  نرخ پوشش پیش‌دبستانی در مناطق محروم و دوزبانه بهتر از مناطق برخوردار است یعنی در حالی که میانگین کشوری ۷۰.۱ درصد است، این میزان در خراسان شمالی ۸۵ درصد، در ایلام بالای ۹۰ درصد و در خوزستان به ۱۰۰ درصد رسیده است.

حکیم‌زاده تصریح کرد: در نظر داریم ششم اسفند ماه همایش ملی ارائه دستاوردهای آموزش پیش‌دبستانی را در خوزستان خواهیم داشت.

وی به نرخ پوشش دبستان اشاره کرد و افزود: نرخ پوشش دبستان در ابتدای انقلاب ۸۰ درصد بود یعنی از هر ۱۰۰ دانش‌آموز ابتدایی، ۲۰ نفر به مدرسه نمی‌رفتند که امروز به ۹۸.۱۳ درصد رسیده است است.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تعداد کل دانش‌آموزان دختر به دانش‌‌آموزان پسر گفت: این رقم در سال ۱۳۹۷ به ۴۸ درصد رسیده است؛ در حالی که این عدد ۳۶ تا ۳۸ درصد در ابتدای انقلاب بوده است.

وی به بحث بازماندگان تحصیل در دوره ابتدایی اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر بازماندگان پسر از دختر بیشتر شده است و این رقم ۴۹.۵ و ۵۰.۵ درصد است که نشان می‌دهد موانع حضور دختران بیشتر فرهنگی و اجتماعی بوده است.

حکیم‌زاده تصریح کرد: نرخ گذر ابتدایی به متوسطه اول از  ۷۳.۹ در سال ۵۷ به به ۹۶.۴ در سال‌جاری رسیده است.

وی تعداد دانش‌آموزان ابتدایی عشایری را در سال ۵۷ عدد ۷۸ هزار و ۹۸۲ عنوان کرد که به ۱۸۷ هزار و ۴۹۷ نفر رسیده است، افزود: تعداد دانش‌آموزان دختر عشایری نیز از ۳۱ هزار و ۵۹۵ نفر به ۸۸ هزار و ۶۴۹ نفر  رسیده است و این در حالیست که قبل از انقلاب اسلامی ایران، جمعیت زیاد عشایری داشتیم اما تعداد دانش‌آموزان کمتر بود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: تعداد کارکنان لیسانس و بالاتر در سال ۵۷ حدود ۱.۲ درصد بود که الان به ۷۹.۹ درصد رسیده. است.

وی با اشاره به طرح شهاب گفت: در این طرح به تمام استعدادها توجه می‌شود البته معتقدم هوش فرهنگ دینی نداریم و چرا که امر فطری است و باید تقویت شود و همه دارند؛ طرح شهاب طرح بسیار خوبی به خودی خود است.
ادامه دارد...

برچسب ها:

اجتماعی