به گزارش گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس، محمد مهدی تندگویان معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری «بازخوانی چهل سال حضور جوانان» با بیان اینکه مسائل حوزه جوانان تنها با یک وزارتخانه مربوط نمی شود،گفت: اینطور نیست که کل مسئولیت حوزه مربوط به یک وزارتخانه باشد با بخشی طرف هستیم که امروز جایگاه مدیریتی که به آن تعلق دارد جایگاه واقعی و درستش نیست.
وی با انتقاد از تفکیک نشدن حوزه جوانان از وزارت ورزش گفت: تفکیک کمک اساسی به حوزه جوانان میکرد چراکه در حوزه جوانان با ٣٣ دستگاه طرفیم که شرح وظایف جداگانه و اعتبارات مجزایی دارند در حالیکه عملکرد ما محدود به یک معاونت در یک وزارتخانه است و نمیتوانیم در بحث بودجه وارد سویم یا نظارت کنیم.
تندگویان به توضیح قانون تسهیل ازدواج نیز پرداخت و ابراز داشت: این قانون مربوط به قبل از تشکیل این نهاد معاونت جوانان بوده و به رغم اینکه چیزی به شکل قانون و مکتوب به معاونت ابلاغ نشده وارد آن شدیم. خود ما هم جزو معترضان هستیم و معتقدیم این قانون نیاز به بازنگری دارد.
وظیفه ایجاد اشتغال و تامین مسکن جوانان سالهاست مغفول مانده است
معاون امور جوانان با بیان اینکه وظیفه ایجاد اشتغال و تامین مسکن جوانان سالهاست مغفول مانده و عملکرد مناسبی در این زمینه نداشته ایم گفت: انقلاب اسلامی انقلاب جوانان بود. وقتی انقلاب شکل گرفت در همه مراحل جوانان بودند که مبارزه کردند، شکنجه شدند، سالها زندان را تحمل کردند.
وی ادامه داد: جوانان انقلابی توانستند جایگاههای خوبی را در اوائل انقلاب در بدنه نظام بدست بیاورند و عرضههای کلان و خرد مدیریتی یا حتی نظامی در اختیار جوانان بود. آنها ٨ سال جنگ را اداره کردند و حتی یک وجب از خاک ایران را ندادند درواقع آنها با دست خالی مقاومت کردند.
معاون امور جوانان افزود: از دوره بعد جنگ و دوره سازندگی برههای از جوانان غفلت کردیم. این جوانان تحصیلکرده به کار گرفته نشدند چون دولت ها دنبال تحولات بعد از جنگ بودند به تغییر نسل مدیریت بی توجهی شد.
تندگویان با بیان اینکه پس از جنگ تحمیلی مسئولان به فکر واگذاری امور به جوانان اتفاق نبودند و این مساله گاهی تبدیل به ناامیدیها و دلسردیها شده است اظهار داشت: این مسائل باعث شد تا تغییر نگرش در جوانان نسبت به تحولات و آینده اتفاق بیفتد.
وی با انتقاد از اینکه حوزه جوانان هم بلاتکلیف بود و ساختار مشخصی نداشت، ابراز داشت: وقتی سازمان جوانان شکل گرفت، انرژی برخی از جوانان از بین رفته بود. خود سازمان هم با نگرش رفت و برگشتی مدیریتی پا نگرفت و به اوج اقتدارش نرسید. این روند نیز در نهایت موجب انحلال سازمان شد.
معاون امور جوانان با تاکید بر اینکه ادغام بخش جوانان با وزارت ورزش موجب واگذاری تمام ماموریت ها امکانات و اختیارات نشد، گفت: با وجود اینکه در بحث بانوان، معاونت خاص زنان به عنوان یک معاونت زیر نظر رئیس جمهور ایجاد شد اما در حوزه حوانان این اتفاق نیفتاد.
انتقاد از عدم شکلگیری «پنجره واحد خدمتی»در کشور
تندگویان ادامه داد: درحال حاضر سن معاونت جوانان ٢٠ سال جوانتر شده است، این یعنی توجه به بازگشت حضور جوانان در برخی ازحوزههای اجرایی کشور در سطح عالی کشور ١٠٠٠ جوان را در نهادهای مختلف مثل شهرداریها، استانداریها، فرمانداریها و ... داریم.
وی ادامه داد: باور قلبیام این است حضور جوانان در بدنه مدیریتی کشور تنها راه حل برای گذر از شرایط حاضر است.
معاون امور جوانان با بیان اینکه به جای مشاوران جوان باید گروه مشاوران کهنسال داشته باشیم، که به آنها کمک کنند، گفت: جسارت و مدل نگرش جوانان و ارتباطات آنها قابل مقایسه با بدنه ای که ۴٠ سال کار کرده و نتیجه اش وضعیت فعلی اقتصاد است، نیست. بخشی از مشکلات به تحریم با برمیگردد اما بخشی هم مربوط به بدنه اجرایی کشور است.
وی با بیان اینکه از حوزه جوانان ناامید نیستم، تصریح کرد: عمدتا بخشی که دلسرد به نظر میرسد، متمرکز در کلان شهرهاست. در شهرستانها امید و انگیزهای نسبت به شهرها وجود دارد که پیش از این برای ما قابل رصد نبود.این جوانان در بخش های مختلف دستاوردهای خوبی داشتند.
تندگویان با انتقاد از عدم شکلگیری «پنجره واحد خدمتی»در کشور نیز گفت: درصورت ایجاد این بستر باید جوانان برای شروع هرکاری و اخذ مجوزها به یک واحد مراجعه میکردند، اما این کار در کشور انجام نشده و امروز جوان با ٢٠ نهاد طرف است که باعث دلزدگی اش میشود. بسیاری بدون هماهنگی و اخذ مجوز وارد کار میشوند که بعدها دچار مشکل خواهند شد. دولت باید در این مورد وارد کار شود.
معاون امور جوانان با اشاره به اینکه از سال گذشته شبکه سازی تخصصی در عرصههای را آغاز کرده است گفت: توانستیم بخش اشتغال را به جای خوبی برسانیم. برای مثال شبکه گردشگری آغاز به کار کرد و حتی ارزآور شده است. اگر جوانان قبلا جداگانه عمل میکردند امروز وارد شبکه واحد شدند و می توانند در سطح ملی و بین المللی وارد تفاهم نامه های گوناگون شوند. شبکه ملرآفرینی و استارتاپ ها نیز آغاز به کار کرده است.
کاش این هجمه به سمت فیلتر کردن بر روی آموزش و پژوهش معطوف میشد
وی درباره فضای مجازی نیز توضیح داد: فضای مجازی بستر انجام و استفادههای گوناگون است. این فضا بستری است که اصالتا سفید، شفاف و مشخص است. مثلا در کشور وقتی بحث دولت الکترونیک میکنیم یعنی یک بستر ایجاد کردهایم. درصورتیکه بعدا کسی در این بستر تخلف کرد باید با آن فرد برخورد کنیم. اگر فردی نامهای را بدزدد آیا کل سامانه دولت را میبندیم و اولین کاری که به ذهنمان می رسد این است که دولت الکترونیک را تعطیل کنیم؟
تندگویان گفت: امروز هر ایرانی یک فیلترشکن دارد و این فیلترشکن هزار مصیبت دیگر هم ایجاد میکند. پیشنهاد میکنم به جای بودجه تاسیس پلیس فتا، شورای عالی فضای مجازی و ... موسسه فیلترینگ فضای مجازی راه بیندازید.
تندگویان ادامه داد: در این بستر سفید جایگاههایی به وجود آمده که امکان بهره برداری در آن ایجاد شده است مثل فیس بوک، توییتر اینستاگرام که از جمله این فضاها هستند. سوالی که وجود دارد این است که آیا این فضاها یک روزه ایجاد شدند که دو روزه فیلتر شوند؟ مسلما زمانی گذشته که این بسترها گسترش یابد و به شرایط کنونی برسد.سوالم از نهادهای فرهنگی و نظارتی این است که طی این مدت کجا بودند؟
وی با بیان اینکه خودمان کوتاهی کردیم و باید آموزش استفاده از این بسترها را می دادیم، اظهار کرد: ولی آیا ما جایی به فرزندانمان آموزش دادیم که چگونه خوب استفاده کنند که حالا آنها را بازخواست میکنیم؟
معاون امور جوانان با تاکید بر اینکه ای کاش این هجمه به سمت فیلتر کردن بر روی آموزش و پژوهش معطوف میشد، گفت: ای کاش همه این سالها بسترهای مشابهی را ایجاد میکردیم. درست است که همه بسترها امکان دزدی اطلاعات و ... دارند و ما هم این را قبول داریم ولی طی این سالها چه کم کار کردیم؟
وی با بیان اینکه استفاده فیلترشکن هزار مصیبت دیگر هم ایجاد می کند، گفت به جای بودجه تاسیس پلیس فتا و شورای عالی فضای مجازی و ... موسسه فیلترینگ فضای محازی راه بیندازید. این درحالیست که اتفافا باید از کسانیکه از این بستر خوب استفاده میکنند تقدیر شود.
در حال بروز رسانی/