به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، گفتوگوی ویژه خبری امشب (یکشنبه، ۱۴ بهمن ماه) با موضوع چشم انداز و چالشهای صنعت آب و برق و با حضور رضا اردکانیان، وزیر نیرو برگزار شد.
اردکانیان در ابتدای برنامه با اشاره به افزایش میزان بارشها نسبت به سالهای گذشته، گفت: آماری که بنده در اختیار دارم تا غروب روز گذشته است؛ در سال آبی ۹۷ و ۹۸ که از اوایل مهرماه آغاز شده ۱۴۱ میلی متر بارش در سطح کشور داشتیم و با توجه به اینکه میزان میانگین بلند مدت در همین بازه زمانی ۱۱۶ میلی متر بوده حاکی از این است که تاکنون میزان بارشها مناسب بوده است.
وی با اشاره به اینکه کشور ما فاقد توزیع مناسب زمانی و مکانی نسبت به بارشها برخوردار است، تصریح کرد: اینکه در حال حاضر بارشها از میزان متوسط بلند مدت بیشتر است به این معنا نیست که همه استان از بارش مناسبی برخوردار هستند.
وزیر نیرو ادامه داد: متاسفانه استان سیستان و بلوچستان کماکان در وضعیت نامطلوب بارشها به سر میبرد، این درحالی است که در دوران بلند مدت تا این موقعیت زمانی حدود ۵۶ میلی متر بارش در این استان داشتیم. سال گذشته ۲.۲ میلی متر بوده و امسال حدود ۳.۲ میلی متر را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه ۳۴۰ شهر تحت تنش آبی در تابستان ۹۷ قرار داشتند، بیان کرد: برنامه سه سالهای تا پایان تابستان سال ۱۴۰۰ تدوین میشود که شهر تحت تنش آب شرب نداشته باشیم و سعی ما این است با کمک دولت و پیشنهاداتی که در لایحه بودجه ۹۸ در نظر گرفته شده که این مسیر را با مشکلات کمتری نسبت به سال گذشته سپری کنیم.
اردکانیان با اشاره به اینکه ما تعداد قابل توجهی سال خشک را پشت سر گذاشتیم، یادآورشد: ما حتی اگر وارد چرخه آبی باشیم به زودی نمیتوانیم شاهد اثرات میزان بارشها در روان آبها در همه جا باشیم چون خاک به طور طبیعی میبایست رطوبت از دست رفته خود را جبران کند و آن زمان آب در سطح زمین جاری میشود و به این ترتیب آب ناشی از بارشها در مخازن سدها جمع و از طریق سیستمها به تصفیه خانهها انتقال پیدا میکند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شاخصهایی که در عملکرد آب شرب در ۴ دهه گذشته داریم با کشورهای توسعه یافته قابل برابری است، بیان کرد: ما چهار دهه گذشته با اینکه جمعیت کمتری را دارا بودیم، اما درصد تحت پوشش آب شهری حدود ۷۵ درصد بود و جمعیت شهری ما ۳.۵ برابر شده و امروز نزدیک به ۱۰۰ درصد تحت پوشش آب سالم داریم و بدین معنا است که تصفیه خانهها افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه تعداد تصفیه خانههای آب شهری به ۱۴۰ عدد افزایش یافته است، تاکید کرد: این نه تنها در بخش روستا بلکه در شهر هم تحول بزرگی بوده است که عملکردهای ما در آمار سازمان ملل مطلوب است.
وزیر نیرو با بیان اینکه امروزه ۷۵ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش شبکههای پایدار قرار دارند، عنوان کرد: در حالی که ۴ دهه گذشته این جمعیت ۱۲ درصد بود و فقط از نیمه سال دولت یازدهم تا اوایل دولت دوازدهم بالغ بر ۶ میلیون نفر جمعیت روستایی از آب شرب بهرهمند شدند.
این خبر تکمیل میشود...