جلسه امروز رای اعتماد به نمکی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با حاشیههایی همراه بود.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صحن علنی امروز (دوشنبه ۱۵ بهمن ماه) مجلس در حالی آغاز شد که بررسی رای اعتماد به سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان در دستور کار قرار دارد.
دربهای چوبی جلسه علنی برخلاف جلسات گذشته زودتر و در ساعت ۸:۱۰ صبح به روی خبرنگاران باز شد و جلسه علنی با تلاوت آیاتی از قرآن کریم به طور رسمی آغاز شد.
بعد از پایان تلاوت قرآن حجت الاسلام حسن روحانی رئیسجمهور به همراه واعظی مسئول دفتر خود، جهانگیری معاون اول و امیری معاون پارلمانی دولت با مشایعت مطهری نایب رئیس دوم مجلس و تابش نماینده مردم اردکان وارد جلسه علنی شد.
روحانی پیش از نشستن بر جایگاه خود ابتدا با تعدادی از نمایندگان مجلس شروع به صحبت کرد که این مذاکره با نشستن وی بر کرسی سبز مخصوص میهمانان هم ادامه داشت که این موضوع با تذکر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی همراه شد.
لاریجانی از نمایندگان اطراف رئیسجمهور خواست تا در جایگاههای خود قرار بگیرند تا بتوان به بررسی دستور کار رسید.
لاریجانی همچنان ضمن خوشآمد گویی به رئیسجمهور و همراهانش از قاضیزاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس خواست تا اولین دستور کار را که همان بررسی رای اعتماد به نمکی است، اعلام کند.
رئیسجمهور به عنوان اولین سخنران در پشت جایگاه ناطقان قرار گرفت تا در مدت یک ساعت فرصت زمانی خود از وزیر پیشنهادیاش دفاع کند، همچنین اسامی موافقان و مخالفان این وزیر پیشنهادی توسط یوسفنژاد عضو دیگر هیئت رئیسه اعلام شد که به این ترتیب فرهنگی و مقصودی به عنوان مخالفان و فرشادان و سلیمی به عنوان موافقان وزیر پیشنهادی در این جلسه صحبت خواهند کرد.
بر اساس اعلام بسیاری از حاضران در میان خبرنگاران این جلسه یکی از بیسابقهترین جلسات در میزان تعداد خبرنگاران و تصویربرداران است، زیرا با وجود جلسه رای اعتماد به یک وزیر پیشنهادی و حضور رئیسجمهور تعداد عکاسان و خبرنگاران و تصویربرداران بسیار نسبت به جلسات مشابه گذشته کم است که این موضوع موجب تعجب شده است.
رئیسجمهور در میانه سخنان خود از قاضیزاده هاشمی وزیر پیشین بهداشت و درمان هم تشکر کرد و گفت که «نام وی در کنار نام طرح تحول سلامت در تاریخ خواهد آمد و بنده متاسفم از اینکه نتوانستیم با وی تا آخر کنار هم باشیم».
روحانی ضمن آرزوی موفقیت برای قاضیزاده هاشمی بیان کرد که «آشنایی ما با یکدیگر به ایام جنگ برمیگردد».
رئیسجمهور در ادامه سخنانش گریزی هم به لایحه بودجه سال ۹۸ زد و از نمایندگان خواست تا هرچه سریعتر بودجه را بررسی کرده تا دولت بتواند بر اساس آن برنامهریزی کند.
نمایندگان در میانه سخنان رئیسجمهور تقریباً به طور منظم و ساکت بر جایگاههای خود نشسته بودند و به سخنان وی گوش میکردند.
روحانی همچنین اشارهای هم به لوایح مرتبط به FATF داشت و گف که «دو لایحه از این مجموعه نهایی شده و دو لایحه دیگر هم در حال بررسی است که البته یک لایحه دو فوریتی هم دولت برای تکمیل آنها به مجلس ارائه کرده که امیدواریم هر چه سریعتر بررسی شود».
اعلام این نکته از سوی رئیسجمهور درباره تقدیم یک لایحه دو فوریتی برای تکمیل FATF تعجب نمایندگان رسانهها را بر انگیخت، زیرا تا کنون نامی از این لایحه در مجلس برده نشده است.
گویا رئیسجمهور جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی خود را بهترین فرصت زمانی برای صحبت و سفارش درباره لوایح مرتبط به FATF دانسته و به این طریق از مجمع تشخیص مصلحت نظام میخواهد تا هرچه سریعتر دو لایحه باقیمانده را بررسی و تصویب کند.
همچنین رئیسجمهور انتقادی هم به کیفیت آبمعدنی یکی از شرکتهای معروف داشت و اعلام کرد بعد از بررسی ما مشخص شد که کیفیت این آب حتی پایینتر از آب شیرهای منازل است، لذا باید وزارت بهداشت ردهبندی کیفی را درباره آب، روغن و ... در کشور داشته باشد.
البته رئیسجمهور کنایهای هم به هشتگهای فضای مجازی زد و گفت که «همان طور که برای بسیاری از مسائل در فضای مسائل هشتگ به راه میاندازید بهتر است برای عدم استفاده از داروهای غیر مورد نیاز هم هشتگی را در فضای مجازی مردم به راه بیاندازند».
رئیس جمهور پس از ایراد نطق خود در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت ساعت ۹:۲۵ دقیقه مجلس را ترک کرد.
این خبر در حال تکمیل است..