مد ایرانی پس از انقلاب شکل گرفت/ اعطای نشان هنرمند و فعال انقلابی در هشتمین جشنواره مد و لباس فجر

به گزارش خبرنگار گروه زنان و جوانان خبرگزاری فارس، نشست خبری هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر صبح امروز در محل وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی برگزار شد.

حمید قبادی دبیر کارگروه مد و لباس فجر و رئیس هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر اشاره به اینکه  فعالان حوزه لباس پرچم قطع وابستگی را در دست گرفته‌اند گفت: به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی کارگروه مد لباس برنامه هایی را پیش بینی کرده ‌اند که بر طبق آن در هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر علاوه بر نمایشگاه پیش بینی شده  سه کارگاه طراحی لباس برگزار شود که  انقلاب اسلامی و پیشرفت دستمایه طراحی و تصویرسازی لباس ها قرار گیرد و این یک اتفاق جدید است می‌توانیم دستاوردهای آن مورد استفاده قرار گیرد.

قبادی با اظهار امیدواری از اینکه دستاوردهای جشنواره هشتم مد و لباس فجر به تولید انبوه خواهند رسید، ابرازد داشت: آثار حرفه‌ای، هدفمند و هنری ارائه شده به این جشنواره  مورد استقبال عموم جامعه قرار خواهد گرفت.

وی از انتشار یک کتاب به عنوان چهل سالگی خبر داد که به گفته وی با ۴۰ نفر از فعال هنرمند حوزه مدل لباس در این کتاب گفتگو صورت گرفته است.

قبادی  مد و لباس ایرانی و اسلامی را از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت از نظر قانونی و اجرایی شکل گیری مدایرانی  پس از انقلاب اسلامی رخ داده است.

وی افزود سالهای سال لباس اقوام شکل تزیینی داشته و پس از انقلاب اسلامی شاهد رشد و شکوفایی در این بخش بوده ایم.

رئیس هشتمین جشنواره مد و لباس فجر از اعطای نشان هنرمند و فعال انقلابی در این جشنواره خبر داد و گفت: معاونت امور هنری در بخش‌های پنجگانه تخصصی خودش  حدود ۱۰ هنرمند را به پیشنهاد کمیسیون های تخصصی در افتتاحیه و اختتامیه جشنواره‌ها معرفی خواهد کرد که به رسم یادبود و پاسداشت تکریم فعالان این نشانه به آنها تقدیم می‌شود.

وی در خصوص چرایی انتخاب مکران به عنوان موضوع جشنواره هشتم مد و لباس فجر نیز توضیح داد: پیش از این باغ ایرانی و کاخ گلستان موضوعات جشنوارههای مد و لباس فجر قرار گرفته بودند و امسال با توجه به ظرفیت‌های گسترده منطقه مکران است این منطقه استراتژیک، مورد توجه قرار گرفت.

قبادی ادامه داد: مکران به عنوان قطب شرقی استراتژیک ایران با وجود تعداد گسترده گونه های گیاهی، وضعیت زیستی و توپوگرافی منحصر به فرد مورد توجه قرار نگرفته بود و جشنواره هشتم این فرصت را برای هنرمندان فراهم می‌کند که اقتباس آزادی از آن داشته باشند.

وی ادامه داد:  حوزه مد و لباس به عنوان اولین حوزه هنری این موضوع را با وجود ابهامات اولیه دنبال کرده و این منطقه مهم را مورد توجه و معرفی بیشتر قرار داده است.

دبیر کارگروه مد و لباس کشور خاطرنشان کرد : توان و ظرفیت مد و لباس در جریان سازی فرهنگی و اقتصادی کشور می‌تواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد به همین منظور منطقه مکران را به هنرمندان حوزه مد و لباس معرفی کردیم.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۳ کارگاه حضوری و آنلاین پیش از برگزاری  هشتمین جشنواره مد و لباس فجر برگزار شده است اظهار داشت: مجموعه ۳۲۰۰ نفر در این کارگاه ها شرکت کردند که همه آنها از سوی موسسات هنری مد و لباس مدیریت و برگزار شده است.

قبادی با تاکید براینکه مد دولتی در کشور ما وجود ندارد گفت: وظیفه ما مشخص کردن چارچوب ها برای طراحان و تولیدکنندگان پوشاک است و نباید از لفظ مد دولتی استفاده کنیم.

رئیس جشنواره هشتم مد و لباس فجر با اشاره به اینکه این جشنواره کاملا ایرانی و ملی برگزار می‌شود گفت: برای اولین بار جریان نقد مجموعه آثار در جشنواره اجرا می‌شود و دست کم ده مجموعه آثار مورد نقد قرار خواهد گرفت.

قبادی اظهار داشت: ساختار نقد طراحی لباس پیش از این از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته و در این جشنواره اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ۴۵ مرکز تولید پارچه ایرانی در جشنواره هشتم حضور خواهند داشت گفت:  از سال گذشته به صورت حرفه ای به صنایع نساجی و تولید کنندگان پارچه برای حضور در جشنواره میدان دادیم و امسال مجدد بر نمایش آثار کاربردی با هدف پاسخ به نیازها پرداختیم.

دبیر کارگروه مد و لباس کشور یادآور شد: ۱۲۸۹ کاربردی به این جشنواره رسیده است که با انتخاب داوران بخشی از این آثار برگزیده و به مرحله پایانی جهت داوری راه خواهند یافت.

وی از حضور بیشتر طراحان حرفه ای نسبت به سال گذشته را در جشنواره هشتم خبرداد و گفت خانه های مد در بخش مجموعه سازی حضور فعال تری خواهند یافت.

قبادی گفت: تصمیم داریم فعالیت های مد و لباس در سراسر کشور گسترده شود چرا که از نگاه ما ایران فقط محدود به تهران نیست به همین منظور ۱۱ نمایشگاه در سراسر کشور فعالیت خود را همزمان با جشنواره مد و لباس فجر تهران ادامه می دهند و در استانهای گلستان، قزوین، لرستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمانشاه، یزد ، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان و کردستان شاهد برگزاری نمایشگاه‌های استانی خواهیم بود.

وی که از شبکه های مجازی و تلویزیون های اینترنتی نیز دعوت کرد در جشنواره حضور پررنگ تری داشته باشند چرا که در این دوره از جشنواره بخش تولید فیلم مستند و کوتاه در دستور کار قرار گرفته و این اتفاق زمینه حضور فیلم های مستند را هم فراهم کرده است.

قبادی خاطرنشان کرد: شبکه مستند بنابر توافقات گرفته با کارگروه مد و لباس، قرار است فیلم های منتخب جشنواره را به نمایش بگذارد که این مسئله می‌تواند فضای بیشتری را در یک رسانه های تصویری برای مد و لباس کشور فراهم کند.

دبیر کارگروه مد و لباس از افزایش ۲۶ درصدی ارسال آثار  به جشنواره هشتم خبر داد و گفت نگاه ما کیفیت گراست و به دنبال عدد و رقم نیستیم به همین دلیل در فراخوان تجدید نظر شده و تعداد آثار ارسالی نیز محدود شده‌اند اما با این وجود با افزایش استقبال ارسال آثار به جشنواره هشتم مواجه بودیم.

وی ادامه داد مجموعاً ۷۰۲۸ اثر در بخش های مختلف به جشنواره هشتم راه یافته‌اند که شامل ۱۰۸ کالکشن می شود که حدود ۴۰ مجموعه از این کالکشن ها در ایام نمایشگاه به نمایش گذاشته میشود.

به گفته رئیس هشتمین جشنواره مد و لباس فجر بنابر تایید داوران کیفیت آثار نسبت به سال های پیشین افزایش یافته است.

قبادی گفت: در بخش عفاف وحجاب ۳۱ اثر در بخش پوشش ۵۶۲ اثر در جشنواره حضور دارند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: روسری که یکی از محصولات پرمصرف حوزه لباس بانوان محسوب می‌شود و مخاطبان بسیار زیادی دارد با توجه به تلاش های داخلی بسیار رونق گرفته و شاهد کاهش شدید واردات و تولید داخلی این محصول در کشور هستیم.

وی حمایت های قضایی در این بخش را نیز در توسعه تولید روسری بی تاثیر ندانست.

قبادی با اشاره به اینکه ۱۸۱۱ نمونه مانتوی اجتماع بانوان ۱۶۷۴ اثر مانتوی مجلسی بانوان ۸۴۲ طرح زیورآلات به جشنواره هشتم راه یافته اند اظهار داشت: در آمار بخش علمی تصویرسازی کاغذی ۱۳۱۰ اثر و ۱۱۰ اثرمقاله ثبت شده است.

وی نظر مقام معظم رهبری  را بر توسعه مد ایرانی موثر دانست و گفت هرچند بیش از ۳۰ سال پس از انقلاب مد ایرانی در اولویت ها قرار نداشته اما با توجه به نگاه مثبت مقام معظم رهبری طی هفت سال گذشته رشد قابل توجهی در این حوزه داشتیم.

وی خاطرنشان کرد پیش از انقلاب مدیران ای وجود نداشته و حتی در جریان جشن های ۲۵۰۰ ساله طراحی لباس های ایرانی از سوی برندهای معروف فرانسوی انجام شد و آنها را حمد ایرانی را به ما نشان دادند و باید بپذیریم مدیرانی در ایران موضوع جدیدی است.

همچنین درخصوص این فستیوال ترکیه نیز توضیح داد ۱۲۰ شرکت کننده و حدود ۱۵ کشور خارجی در این پستی با شرکت کردن و مابقی شرکت کننده ها از کشور ترکیه بودند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی