به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، فضاپیمای «اینسایت» ناسا، یک فضاپیمای رباتیک سطحنشین مریخ است که برای نقشهبرداری درونی مریخ، ۵ می ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ پس از پیمودن ۴۸۵ میلیون کیلومتر بر روی سطح مریخ فرود آمد.
براساس گزارش «نیواطلس»، این فضاپیما پس از گذشت چند هفته در 19 دسامبر 2018 یک وسیله لرزهنگار با عنوان « آزمایش لرزه برای ساختار داخلی (SEIS)» را با استفاده از بازوهای رباتیک بر روی سطح مریخ قرار داد.
طبق اعلام ناسا؛ این کاوشگر همچنان به ماموریت خود ادامه میدهد و اکنون یک پوشش گنبدی شکلی را بر روی این لرزهنگار با موفقیت قرار داد تا این پوشش از دستگاه در برابر باد و حرارت محافظت کرده و حساسیت و دقت آن را افزایش دهد.
ناسا همچنین اعلام کرد که لرزهنگار SEIS یک وسیله کلیدی برای ماموریت اینسایت است که به درک بهتر عمق ساختار و پویایی این سیاره سرخ کمک میکند.
گفتنی است؛ وظیفهی لرزهنگار این است که به ارتعاشات داخل مریخ گوش دهد و هنگامی که لرزشهایی در مریخ رخ میدهد این دستگاه مانند یک فلاش بکار میافتد. لرزهنگار به دانشمندان اجازه میدهد که داخل این سیاره را با نگاه کردن مدل عبور امواج از لایههای مختلف سیاره، ببینند. همچنین با استفاده از این اطلاعات، دانشمندان میتوانند تعیین کنند که اندازه لایههای داخل سیاره و مواد موجود در آنها چقدر است.
انتهای پیام/