به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، میرمحمد صادقی معاون قوانین رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاحیه مدرسه عالی مهارتی حقوق افزود: امروز مجموعههای دانشکده حقوق گسترش قابل توجهی پیدا کرده است به طوری که وضعیت آنها از لحاظ اساتید، دانشجو و تحقیقات بسیار مطلوب است.
وی افزود: برخلاف آنچه در گذشته وجود داشت و رشته حقوق در میان دانشجویان مطرح نبود اما امروز ما با انواع رشتههای حقوق در شاخههای هستهای، اینترنتی، آب، جرمشناسی و غیره روبرو هستیم که ناشی از محبوبیت و علاقمندی و حتی جایگاه این رشته است.
معاون قوانین رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یک مشکلی که ما امروز در جامعه با آن مواجه هستیم و باید بگویم به مدارس ما مربوط میشود بحث مهارتی است که بسیاری از دانشآموزان بدون داشتن مهارت در رشتههای مختلف وارد دانشگاه میشوند و در مقابل هم در طول دانشگاه بسیاری از آنها در دانشکدههای مختلف ما به صورت تئوری فارغالتحصیل شده و باز هم بدون داشتن مهارت تنها مدرک میگیرند اما موضوع مهم این است که این نیروهای جوان جامعه ما فاقد مهارت بوده و برای اشتغال نیز دچار مشکل میشوند.
صادقی خاطرنشان کرد: سلسله نشستهایی به طور مستمر در زمینه تعامل صنعت و دانشگاه در حال برگزاری است که میتواند برای حل مشکل نبود مهارت نیروی جوان کشور مؤثر باشد البته باید به این نکته اشاره کنم که تا کنون دانشگاه امیدی نداشته که بتواند مشکلات خود را با استفاده از توان صنعت حل کند و همچنین صنعت هم با کمک دانشگاه مسائل خود را رفع کند اما این اتفاق باید بیفتد.
وی ادامه داد: ما در طول تحصیل جوانانمان به آنها آموزش مهارتی و تجربی نمیدهیم که این آسیب بسیار بزرگی برای جامعه علمی است البته در بعضی رشتهها مانند رشته فیزیک، زیست و علوم تجربی آزمایشگاه وجود دارد اما در رشتههایی مانند حقوق و غیره چنین چیزی وجود ندارد که دانشجو بتواند آموختههای خود را به صورت عملی انجام دهد.
معاون قوانین رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما 5 کلینیک را تاکنون توانستیم برای حل مشکل مهارتی دانشجویان راهاندازی کنیم که این کلینیکها به دو هدف میپردازند. یکی مشاوره دادن به آنهاست و دیگری اینکه دانشجویان میتوانند از این کلینیکها یا آزمایشگاهها برای مهارتآموزی استفاده کنند. چرا که دانشجویان با گرفتن مدرک به خصوص در رشته حقوق نمیتوانند بدون مهارت ، در عمل فعالیت کنند. این در حالی است که وجود مراکزی مانند مدارس مهارتی میتواند آموخته دانشجویان را شیرینتر کند و همچنین بخشی از مشکلات جامعه با ورود افراد تخصصی و تجربی حل شود به عقیده من رشته حقوق در عین حال که یک صنعت است به عنوان یک مهارت نیز محسوب میشود.
صادقی با خواندن یک بیت شعر از سعدی با عنوان اینکه " علم چندان که بیشتر خوانی چون عمل در آن نیست نادانی"، افزود: باید مهارت در کنار تخصص تئوری برای همه مقاطع و به خصوص دانشجویان در سراسر کشور انجام شود. چرا که علاوه بر اینکه ما نیازمند آموزش تئوری هستیم برای رفع نادانی جوانان باید مهارت آموزی را گسترش دهیم.
انتهای پیام/