به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در نشستفرهاد دژپسند وزیر اقتصاد با اقتصاددانان جوان، تیرداد احمدی اظهار داشت: در ۸ سال گذشته نرخ رشد اقتصادی و تشکیل سرمایه ثابت مربوط به کشور در حال توسعه نیست و برای کشوری است که اقتصاد کوچک می شود و به عقب میرود. برای جا نماندن از قطار رشد کشورها نیازمند سیاست های درست هستیم.
در ادامه سعید توتونچی مدیرکل پژوهش سازمان مالیاتی بیان داشت: هزینه مبادله در اقتصاد ایران بالا است و برای بخش اول آزار دهنده است؛ این موضوع اشتغال و تولید را با مشکل مواجه می کند. بار عمده سیاست گذاری اقتصادی بر عهده وزارت اقتصاد است ولی در عمل از سایر بخش ها پیشنهادات ارائه می شود و پیشنهاد دارم از طریق وزارت اقتصاد همه تصمیمات اتخاذ شود.
* هیچ کس در کشور مسئول مدیریت کردن تحریم نیست
سید محمد صادق الحسینی دیگر کارشناس اقتصادی با اشاره به برخی ابرچالش ها به موضوع تحریم ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در این بخش هیچ مسئولی وجود ندارد. باید یک بخشی مسئولیت ریز کارها را بر عهده داشته باشد. امروز ابزارهای آمریکا از گذشته متفاوت شده است و ما باید در این زمینه تصمیم بگیریم.
وی افزود: از کشور بلاروس هیئتی آمده که حدود ۴ میلیارد دلار نفت میخواهد وزارت نفت به آنها تخفیف داده است؛ از یک طرف وزارت نفت میگوید من مسئول فروش هستند و بانک مرکزی و دیگر دستگاهها حرف دیگری میزنند؛ نمی دانیم در کشور چه میخواهیم و دولت هم برای این شرایط آمادگی ندارد.
این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در دوران جنگ چه کسی همه این مسائل را حیاتی تعیین تکلیف می کرده چه کالایی میخواهیم؟ چه زمانی باشد؟ در عین حال، مسئول ارزی کشور مشخص نیست و دولت مرتبا در این زمینه ها نشست می گذارد ولی هنوز به این نتیجه نرسیده که ارز ۴۲۰۰ تومانی را متوقف کند.
وی به بیکاری ۶۵۰ هزار نفر که پیش از این شاغل بودند اشاره کرد و تصریح کرد: ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پیدا و پنهان در حال پرداخت است و باید جراحی اساسی در اقتصاد صورت بگیرد.
صادق الحسینی بیان داشت: در بخش سیاست خارجی نیز پتانسیل ها باید مورد توجه قرار بگیرد و سیاست خارجی ما اساسا کار با همسایگان نیست و در این بخش ها ضعف داریم.
*چارچوب همکاری اقتصاددانان با دولت مشخص شود
برخورداری از دیگر کارشناسان اقتصادی با اشاره به اینکه طرح های دولت باید گام به گام مشخص باشد، این روند را باعث ارائه راهکارهای موثر دانست و بیان داشت: باید چارچوب های همکاری اقتصاددانان با دولت و وزارت اقتصاد مشخص باشد.
* مشکلات اقتصادی راهحلهای پیچیده ندارد
کمالی از دیگر اقتصاددانان حاضر در جلسه بیان داشت: مسائل مطرح در نشست می تواند در قالب های کارشناسی حل شود و نیاز به جلسات پیچیده ندارد. همچنین باید آمارها به صورت کامل در اختیار ما قرار بگیرد.
در ادامه این نشست، سوری با بیان اینکه باید در اولین فرصت موضوع واگذاری شرکت های دولتی پیگیری شود و از سویی نیز باید گفت در بازار سرمایه برخی امور مانند کوتاه کردن دوره افزایش سرمایه را دنبال کرد و مسئله محدودیت ابزارهای کاربردی نیز مطرح است که در ایران ۱۵ مورد و در دنیا بالای ۲۲۰ مورد است.
انتهای پیام/