نقش آمریکا و همدستی اشرافیت ونزوئلا در حوادث این کشور

به گزارش مشرق، حمید شهرابی کارشناس مسائل حوزه امریکای لاتین در چهلمین نشست جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: کشور ونزوئلا در حال حاضر شاهد هجمه سنگینی از طرف دولت ایالات متحده به منظور ساقط کردن دولت قانونی است که مبتنی بر آرای دولت ونزوئلا است.

وی با طرح این سوال که در ونزوئلا چه اتفاقی دارد می‌افتد؟ و این درگیری‌ها به چه دلیل است؟ ادامه داد: تصویری که در رسانه‌های بین المللی و حتی رسانه‌های داخلی کشور خودمان انعکاس پیدا کرده تصویر مخدوشی از حقیقت و واقعیتِ آن چیزی است که در ونزوئلا دارد اتفاق می‌افتد. این تصویر به گونه‌ای است که انگار ملت ونزوئلا دوبخش شده‌اند و یک بخش در برابر بخش دیگر به دلیل شرایط و بحران اقتصادی به جان هم افتاده‌اند!

بیشتر بخوانید:

مادورو: نمی‌خواهم به ونزوئلا خیانت کنم

درخواست مادورو از پاپ

شهرابی افزود: سیمای کلی که برخی رسانه‌ها از وضعیت ونزوئلا انتشار می‌دهند و کاملاً کذب، غیرواقعی و دروغ است بدین گونه است که دولت در ونزوئلا به دلیل اقداماتی که انجام داده است باعث شورش و طغیان مردم شده و دولت امریکا که طرفدار دموکراسی و آزادی و رفاه است نگران وضعیت مردم شده و خواستار کنار رفتن این دولت است.

وی تاکید کرد: کشور ونزوئلا سال‌ها تحت سلطه نظام سرمایه داری بوده و در سال ۱۹۹۸ انقلاب بولیواری پیروز می‌شود و بعد هوگو چاوز با انتخابات قانونی که برگزار می‌شود روی کار می‌آید و سرفصل جدیدی در تاریخ ونزوئلا باز می‌شود. بعد از روی کار آمدن چاوز دو رویکرد اتخاذ می‌شود. اول نگاه حکومت را متوجه طبقه محروم و مستضعف جامعه می‌کند و بعد هم برای ایجاد وحدت بین کشورهای امریکای لاتین در مقابل ایالات متحده تلاش موفقیت آمیزی می‌کند.

شهرابی اظهار داشت: از همان ابتدای پیروزی انقلاب بولیواری، تهاجم ایالات متحده برای سرنگونی دولت چاوز شروع می‌شود! سه سال بعد از پیروزی چاوز، کودتای نافرجام ۲۰۰۲ شکل می‌گیرد، کودتایی که توسط ایالات متحده سازماندهی شد. کودتا شکست می‌خورد ولی تلاش ایالات متحده برای سرنگونی دولت ادامه دارد.

این کارشناس مسائل حوزه امریکای لاتین گفت: اعمال سلطه ایالات متحده با توجه به ثروت و امکانات عظیمی از جمله غنی‌ترین ذخایر نفتی، معادن فلزات و…که ونزوئلا دارد قابل فهم است. آنچه که منشأ و علت اساسی بحران در ونزوئلا است دخالت‌های دولت ایالات متحده است! نه فقط در صحنه سیاسی و تشویق شورش‌ها و ایجاد بی ثباتی بلکه در صحنه اقتصاد و بحران اقتصادی موجود در ونزوئلا ایالات متحده است.

وی افزود: و اما مهم‌تر و قابل تأمل تر آن است که آمریکا به تنهایی مسبب همه این جریان‌ها نیست. آمریکا و پایگاه اجتماعی ایالت متحده در ونزوئلا مسببان اصلی بحران هستند و تمام تلاش‌ها برای سرنگونی دولت ونزوئلا از طریق همکاری و همدستی اشرافیت ونزوئلا صورت گرفته است!

شهرابی تصریح کرد: طبقه اشرافی که برای یک دوره طولانی همکاری با ایالت متحده به این موقعیت رسیده است و توانسته شریان‌های اقتصادی را در دست بگیرد و به ونزولا ضربه بزند. همین طبقه اجتماعی است که در ایران نیز چنین نقشی را ایفا می‌کند، این طبقه در هر کجا که هست همین نقش تخریبی را دارد.

برچسب ها:

سیاسی