جلیلی: ‌تحلیل‌های فلج‌کننده از تحریم‌ها بدتر است

به گزارش مشرق، سعید جلیلی عصر امروز در نشست با فعالان اقتصادی اصفهان اظهار داشت: در اینگونه جلسات می‌توان هر مشکلی که به ذهنمان رسید را مطرح کنیم، اما در حقیقت با این نوع رویکرد، هرچند جلسات بسیاری برگزار می‌شود، اما مشکلی از کشور حل نخواهد کرد، صحبت‌هایی که در اینگونه جلسات مطرح می‌شود برای حل مشکل است نه فقط بیان مشکل، اما سوال این است که چگونه مشکل حل شود.

بیشتر بخوانید:

واکنش جلیلی به استدلال موافقین لوایح FATF

واکنش جلیلی به «فشار پیامکی»

وی با بیان اینکه وظیفه داریم که مشکلات کشور را در حد وسع خود دنبال کنیم تا حل شود، افزود: اقدامات خوب باید تقویت و پشتیبانی شود، حتی اگر رقیب ما این کار را انجام می‌دهد، همچنین اگر جایی خطا صورت می‌گیرد نیز باید اطلاع دهیم و پیگیری کنیم، اگر اقدامی نیز ناقص انجام می‌شود نیز باید کمک کنیم تا کامل شود، این نوع رویکرد باید به گفتمانی برای ما تبدیل شود زیرا به دنبال آن خروجی‌های متفاوت‌تری را شاهد خواهیم بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: نفت، گاز، معدن، کشاورزی، ترانزیت و… همچون قطاری هستند که هر یک می‌توانند پیشران باشند، علاوه بر این ما در ایران، نیروی انسانی متخصصی داریم که می‌توان کشور را با کمک همه این منابع پیش برد.

وی با اشاره به موفقیت‌های کشور در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی گفت: اینگونه نیست که همواره دچار مشکل بوده‌ایم، ما موفقیت‌های بسیاری نیز داشته‌ایم، اتفاقاً ندیدن این موفقیت‌ها نیز اشتباه است. باید بررسی کرد کجا موفق بوده‌ایم و همان شیوه‌ها را به کار بگیریم.

جلیلی با اشاره به عملکرد دولت‌ها بیان کرد: ما با کسی عقد اخوت نبسته‌ایم، در دولت‌های مختلف اشکالاتی وجود دارد که باید حل شود، بسیاری از مسائلی که گفته می‌شود مربوط به این دولت و آن دولت نیست.

وی با بیان اینکه بسیاری اوقات تحلیل‌های فلج‌کننده از تحریم‌های فلج‌کننده بدتر است، گفت: اگر تحلیل غلط داشته باشم و ندانیم ایراد کار از کجاست بدتر از این است که بگوییم فلان موضوع را از من گرفته‌اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کشور ما فرصت‌های بسیاری دارد، ۱۵ کشور همسایه، با اقتصاد هزار میلیارد دلاری و دسترسی به آب‌های آزاد از جمله این فرصت‌هاست، بنابراین تحریم این کشور سخت است، حال بحث این است که چگونه می‌توان این مشکلات را حل کرد.

وی با اشاره به مشکلات صنعتگران و بازرگانان بیان کرد: اگر صنعتگر یا بازرگانی از مقابل اداره‌ای عبور می‌کند باید خوشحال شود که این اداره همان اداره‌ای است که قرار است به وی کمک کند، نه اینکه هفت خان رستم را در مقابل او قرار می‌دهد. بنابراین باید ساز و کاری فعال و سریع برای حل مشکلات داشته باشیم.

جلیلی اظهار داشت: باید پرسید چه ساز و کاری محاسبات را به هم ریخته است. اگر با محاسباتی در دفاع مقدس موفق شدیم حتماً در صنعت، کشاورزی و اقتصاد هم می‌توانیم موفق شویم، باید مشخص شود عمل صالح در این عرصه چیست تا جواب گرفته شود.

وی با بیان اینکه ادغام یا جدا کردن وزارتخانه‌ها راه حل اصلی مشکلات نیست بلکه سازوکارها باید اصلاح شود تا مشکلات برطرف شود، گفت: اگر باور عمومی جامعه درست شکل بگیرد به تبع آن می‌توان راه حل‌های درست را به کار گرفت. بنابراین کار اصلی این است که گفتمان عمومی جامعه به سمت صحیح برود.

برچسب ها:

سیاسی