دانشگاه‌های ما از قدیم به ریاضت‌کشی عادت کرده‌اند/ ضرورتی ندارد هر دستگاهی برای خود دانشگاه تاسیس کند

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع کارنامه چهار دهه تلاش‌های علمی و دانشگاهی برگزار شد.

دانشگاه‌های ما از قدیم به ریاضت‌کشی عادت کرده‌اند/ ضرورتی ندارد هر دستگاهی برای خود دانشگاه تاسیس کندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب (سه‌شنبه، ۱۶ بهمن ماه) با موضوع کارنامه چهار دهه تلاش‌های علمی و دانشگاهی با حضور منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد.

غلامی با تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ما در بحث دانشگاه‌ها دوره خوبی را طی کردیم، در ۴۰ سال گذشته و بعد از انقلاب فرهنگی دانشگاه‌های کشور از نو شروع به کار کردند.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه‌ها پس از انقلاب هم به لحاظ گسترش و هم به لحاظ هیئت علمی تغییر کردند، افزود: بسیاری از اساتید دانشگاهی بعد از انقلاب فرهنگی دانشگاه‌ها را ترک کردند، شماری از دانشجویان هم به دلایلی همچون سازندگی و جنگ، تحصیل در دانشگاه‌ها را رها نمودند.

غلامی با بیان اینکه انقلاب فرهنگی تولد جدیدی برای دانشگاه‌های کشور بود، گفت: در این دوره در یک مقطع برای تربیت نیروی انسانی، دانشگاه‌ها را توسعه دادیم. فضای فیزیکی مراکز علمی کشور افزایش یافت و نیروی انسانی جدیدی تربیت کردیم. دانشگاه تربیت مدرس زاده انقلاب است و صرفاً برای تربیت اعضای هیئت علمی ایجاد شد، برای این منظور حتی اعزام اساتید و دانشجو به خارج هم انجام شد.

وزیر علوم با اشاره به ایجاد مقاطع تحصیلات تکمیلی اظهار کرد: در اوایل دهه هفتاد ما اقدام به ایجاد دوره‌های تحصیلات تکمیلی - کارشناسی ارشد کردیم و در اواخر این دهه بیشتر دانشگاه‌های کشور دوره‌های دکتری را دایر کردند. در همین زمان بود که میزان اعزام به خارج بسیار کم شد و ما در داخل کشور به تربیت نیروی انسانی پرداختیم.

غلامی افزود: نتیجه توسعه تحصیلات تکمیلی در دهه ۸۰ رشد علمی کشور بود و این توسعه در حال حاضر با عملکرد دانشجویان دکتری که ۱۴۱ هزار نفر هستند منجر به تحقیقات علمی نوآورانه و مقالات منتشر شده در نشریات بین‌المللی شده است که جزء شاخص‌های توسعه علمی کشور محسوب می‌شوند.

این خبر در حال تکمیل است... 

 

برچسب ها:

سیاسی