فراخوان واکسن تزریقی فلج اطفال بر اساس برنامه واکسیناسیون دنیا است

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس،  علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نشست خبری در ارتباط با دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت، اظهار داشت: خوشبختانه در حوزه سلامت در رسیدن به اهداف بسیار موفق بوده‌ایم البته این مسئله به معنای بدون اشکال بودن روندها نبوده است. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت و شاخص‌های موجود ایران در منطقه مدیترانه شرقی بسیار در حوزه سلامت موفق عمل کرده و در مقایسه با کشورهای همسایه نیز پیشرو بوده‌ایم.

* فوت سالانه 19 میلیون کودک به دلیل محرومیت از دریافت واکسن

معاون وزیر بهداشت بیان داشت‌: در حال حاضر سالانه بیش از 19 میلیون کودک در دنیا از دریافت واکسن محروم هستند که این آمار کم نیست و خوشبختانه در کشور ما پوشش واکسیناسیون بسیار عالی انجام گرفته است.

وی با اشاره به اینکه از قرن گذشته  عمده مرگ و میرها به دلیل بیماری‌های واگیر بوده است و قبل از انقلاب نیز در کشور ما وضعیت خوب نبود سالانه بیش از 1500 کودک دچار فلج اطفال می‌شدند و این مسئله به ویژه در شرق و جنوب شرق کشور حاد بود.

رئیسی گفت: عفونت چشمی و تراخم نیز سالانه هزاران نفر را دچار نابینایی می‌کرد و قبل از انقلاب هر سال بیش از صدهزار نفر مبتلا به مالاریا می‌شدند همچنین کزاز نوزادی قربانی‌های زیادی می‌گرفت.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در بحث ایمن‌سازی و واکسیناسیون بعد از انقلاب به خوبی عمل کرده‌ایم گفت: از دهه 40 و 50 انجام واکسیناسیون در کشور آغاز شد ولی به دلیل عدم دسترسی و مشکل در تأمین واکسن این مسئله به خوبی صورت نگرفته بود و پوشش واکسیناسیون 30 درصدی انجام شد.

* تحقق پوشش کامل واکسیناسیون در کشور

وی گفت: اکنون بعد از انقلاب در سال 63 به بعد یک بسیج همگانی برای واکسیناسیون آغاز شد و حتی با مراجعه به خانواده‌های در درب منازل بر انجام این مهم تأکید صورت می‌گرفت و در سال 72 پوشش واکسیناسیون به 90 درصد و اکنون به پوشش کامل در کشور رسیده‌ایم.

رئیسی ادامه داد: خوشبختانه اکنون کزاز نوزادی در سطح کشور حذف شده و آخرین آمار مالاریا مربوط به سال گذشته فقط 20 مورد بود و این در حالی است که برخی از همسایگان ما همچون افغانستان و پاکستان کانون مالاریا هستند.

وی گفت:‌واکسن دیفتری، سیاه‌سرفه، سرخک، فلج اطفال و سل به مردم ارائه شد و در سال 83 به جای سرخک واکسن‌های سه‌گانه، سرخک، سرخجه و اوریون مدنظر قرار گرفت و قبلاً سرخک سالانه 20 هزار مورد در سال بود که در سال 96 به کمتر از 60 مورد و آن هم بدون عارضه رسید.

معاون وزیر بهداشت بیان داشت: سال 72 نیز واکسن هپاتیت B به برنامه واکسیناسیون اضافه شد و خوشبختانه موفقیت‌های زیادی در این زمینه حاصل شد.

* تأکید بر انجام واکسن تزریقی فلج‌اطفال برای متولدین 95 به بعد

رئیسی در ارتباط با مسائل مطرح شده در زمینه واکسن تزریقی فلج اطفال گفت: این واکسن سه‌گانه است چرا که سه نوع ویروس دارد و پیش از این، واکسن فلج‌اطفال به صورت قطره ارائه می‌شد و از سال 94 سازمان جهانی بهداشت از آنجایی که نوع دو فلج اطفال ریشه‌کن شده آن را از واکسیناسیون سه ظرفیتی به دو ظرفیتی تبدیل کرد.

وی گفت: بنابر این اکنون در همه دنیا واکسن دو ظرفیتی خوراکی وجود دارد و باید حتما بر اساس تأکید سازمان جهانی بهداشت برای اطمینان نوع تزریقی را برایشان ارائه داد و کشور ما از آنجایی که در منطقه مرکز فلج اطفال قرار دارد بر اساس پروتکل جهانی این موضوع توصیه شده است.

وی بیان داشت: بر همین اساس نوبت سوم واکسن فلج‌اطفال در 4 ماهگی به صورت تزریقی انجام می‌شود و این برنامه جدید واکسیناسیون دنیا است  و از سال 94  واکسن از سه ظرفیتی به دو ظرفیتی تبدیل شده و برای اطمینان فراخوان انجام گرفته است.

وی گفت: در حال حاضر برای کودکانی که متولد می‌شوند واکسن فلج اطفال تزریقی باید انجام گیرد.

* اضافه شدن دو واکسن جدید به برنامه واکسیناسیون کشور

رئیسی از اضافه شدن دو واکسن در آینده به نام پنوموکوک و روتاویروس خبر داد و گفت: پنوموکوک سبب بیماری‌های تنفسی و ریوی از جمله ذات‌الریه می‌شود و روتاویروس بیماری‌های اسهالی را در بر دارد بنابر این با تزریق سالانه از مرگ و بستری نوزادان پیشگیری می‌شود.

وی گفت: در تلاشیم که فناوری تولید این دو بستر را به کشور بیاوریم و رایزنی و مذاکرات جهت عقد قرارداد با کمپانی‌ها انجام خواهد گرفت البته یکی از شروط اینکه واکسن از شرکت‌ها خریداری کنیم این است که فناوری را به کشور ما بیاورند البته در شرایط کنونی اندکی محدودیت وجود دارد ولی پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم.

ادامه دارد...

برچسب ها:

اجتماعی