به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، احزاب، تشکلها و چهرههای سیاسی چهل ساله شدن انقلاب اسلامی در پیام و بیانیههای جداگانهای را گرامی داشتند.
متن این بیانیهها و پیامها به شرح زیر است:
بیانیه حزب موتلفه اسلامی به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی
حزب موتلفه اسلامی با صدور بیانیهای تاکید کرد: راهکارهای پیشنهادی اروپاییها زمانی قابل قبول و مفید خواهد بود که در راستای اجرای تعهدات متقابل بویژه کشورهای اروپایی و تسریع در بهره مندی مردم ایران از منافع اقتصادی آن باشد. متن این بیانیه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
حزب موتلفه اسلامی مخالفت صریح و قاطع خود را با برنامه پیشنهادی INSTEX سه کشور اروپایی اعلام و آن را مغایر با استقلال اقتصادی و سیاسی ایران میداند و همچنین آن را در راستای اجرای تعهدات کشورهای اروپایی در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نمیداند.
آمریکا و کشورهای اروپایی ۱+۵، در بند شماره ۱ بیانیه ۱۵/۱۱/۹۷ اتحادیه اروپا تعهد راسخ خود را به برجام و تداوم اجرای آن اعلام کرده و باز آن را تکرار نموده اند، اما تاکنون کشورهای اروپایی به تعهدات پذیرفته شده خودشان که به اتفاق آراء به ئید شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه شماره۲۲۳۱ رسیده است عمل نکرده اند.
آمریکا نیز با بی اعتنایی به تعهدات و امضای دولت وقت آمریکا، از برجام بطور یکجانبه خارج شده است و تحریمهای جدید و فرا سرزمینی بیشتری برای ایران وضع کرده و به همه کشورها از جمله اروپاییها فشار میآورد و به آنها تحمیل میکند که به تعهدات و امضاهای خود عمل نکنند درحالی که این نقض آشکار قرارداد برجام است.
این در حالی است که به اذعان بیانیه جمع بندی اتحادیه اروپا در بند۲، جمهوری اسلامی ایران با تایید مکرر آژانس بین المللی انرژی اتمی، طی ۱۳ گزارش متوالی تعهدات خود را بطور کامل و موثر اجرا کرده است بنابراین ایران به تعهدات خویش بطور کامل عمل کرده، اما آمریکا و اروپاییها به تعهدات خود عمل نکردهاند.
البته تاکنون دولتهای اروپایی دو سازوکار مشخص را اعلام کردهاند.
۱- فعال کردن سازوکار موسوم به قانون مسدود سازی که طبق این سازوکار مصوبات دولت آمریکا و احکام دادگاههای مربوط به تحریمهای یکجانبه و فراسرزمینی آمریکا را بلا اثر دانسته و از شرکتهای اروپایی در برابر این تحریمها در مبادلات با ایران محافظت کنند.
اما این سازوکار در حد اظهار نظرات نمادین و کلامی مانده، و نتوانسته است تجارت شرکتهای اروپایی و ایرانی را با یکدیگر جاری سازد.
۲- راه اندازی کانال ویژه مالی اروپا موسوم به ابزار حمایت از مبادلات تجاری INSTEX یا ساز و کار جبرانی ویژه تبادلات special pv۳pos۲ vehicle-spv که در بیانیه وزارت خارجه فرانسه هدف آن را تسهیل معاملات و اطمینان مردم ایران از برخورداری از مبادلات اقتصادی دانسته اند.
در ۱۱ بهمن۹۷ سه کشور اروپایی کانال ویژه مالی را برای تسهیل تجارت میان عاملان اقتصادی اروپا و ایران مطرح کرده اند که نه تنها تسهیل نیست بلکه ابزار سلطه سه دولت بر مبادلات ارز حاصله از فروش نفت ایران و محدود کردن ایران در خریدهای خویش از شرکتهای اروپایی میباشد که مغایر با حقوق دولتها و ملت هاست و یادآور دوران استعمارگری این دولتها در قرن نوزدهم است و تضاد کامل با استقلال همهجانبه و آزادی عمل ایران دارد.
این کانال ویژه در واقع امتیازگیری این سه کشور اروپایی از ایران است و بیاعتنایی به تعهدات رسمی و بینالمللی میباشد و از نظر راهکار اجرایی نیز بسیار پیچیده و زمان گیر بوده و قابلیت اجرای تسهیلاتی ندارد.
همچنین این برنامه درعین کانالیزه کردن خرید و فروش ایران، همراه شروطی هم هست که ربطی به اجرای تعهدات این کشورها در برجام ندارد مانند شرط پیوستن ایران به FATF و شرط حفظ تجارتی که توسط آمریکا تحریم نشده است.
این پیشنهاد، ایران را دچار مذاکراتی میکند که از این پس در هر اقدام خرید یا فروش یا مبادلات اقتصادی جزئی و کلی باید با این سه کشور به چانی زنی اقدام کند که عملاً کانال ویژه مالی علیه منافع ایران میشود.
شروط بیانیه اخیر اتحادیه اروپایی در ۱۵/۱۱/۹۷ نیز کاملاً یکطرفه و در جهت سلطه بر ایران است.
اتحادیه اروپا در این بیانیه بر ضرورت تداوم اجرای تعهدات و ادامه همکاریهای کامل و به موقع از سوی ایران تاکید میکند، ولی درباره عدم عمل به تعهدات اروپاییها سخنی نمیگوید با اینکه در بند ۳ بیانیه میآورد که رفع تحریمها جزو بخشهای اساسی برجام است. این یعنی به جای اینکه اقدام به محکوم کردن آمریکا به خروج از برجام و عدم اجرای تعهداتش و رد تحمیلها و فشارهای آمریکا و تقض تعهدات پذیرفته شده توسط آمریکا در پی تحمیل شروطی بر ایران کند که ربطی به برجام ندارد مانند تصویب FATF توسط ایران که در اختیار دولت ایران است، اقدام به کلی گویی و یادآوری تعهدات ایران میکند.
اتحادیه اروپا یا همکاری با ایران را مشروط به پذیریش FATF کرده اند یا در سیاست خارجی ایران دخالت کرده و نسبت به حضور و پشتیبانی معنوی ایران از مظلومین و ملتهای یمن و سوریه و لبنان اظهار نگرانی کرده و خواستههای نامشروع و ضد استقلال ایران را به صورت زشتی مطرح میکنند و با دخالتهای غیرمشروع در برنامههای موشکی و دفاعی ایران و حتی آزمایشهای موشکی ایران و رزمایشها آن را موجب بی اعتمادی و عدم ثبات منطقه میدانند و بطور ضمنی نگرانی خود را از تشکیلات سازی نظامی در منطقه ابراز میکنند درحالی که نسبت به حضور نیروهای متجاوز آمریکایی و تشکیلاتهای نظامی و تروریستی مورد حمایت آمریکا در منطقه و کارشکنیها در صلح و آرامش منطقه هیچ اشارهای ندارند.
آنها ایران را به فعالیتهای خصمانه در خاک چند کشور متهم کرده و تصمیم خود را در تحریم دو فرد و یک موسسه اعلام نموده و مستکبرانه از ایران میخواهند فوراً به این رفتارهای غیرقابل قبول خاتمه بدهد.
بیانیه اتحادیه اروپا با دخالت در همه امور داخلی ایران از جمله حقوق بشر و مبارزه ایران با قاچاق مواد مخدر و حتی حقوق زنان و اقلیتها نمونهای بارز از روحیه استعمارگری و استکباری را در منظر جهانیان قرار داده است.
جالب آنکه در بند ۱۲ تاکید میکند که تنشها و بی اعتمادیهای موجود را نباید تشدید کرد و از ایران و تمامی بازیگران منطقهای میخواهد از لفاظیهای غیر سازنده خودداری کنند.
حزب موتلفه اسلامی با اطلاع کامل از شرایط کشور و با اظهار تمایل برای برقراری روابط صحیح و قانون محور و مطابق حقوق ملت و کشور بزرگ ایران با همه کشورهایی که روابط و منافع متقابل با ایران را رعایت میکنند اعلام میدارد:
حزب موتلفه اسلامی بر این باور است که راهکارهای پیشنهادی اروپاییها زمانی قابل قبول و مفید خواهد بود که در راستای اجرای تعهدات متقابل بویژه کشورهای اروپایی و تسریع در بهره مندی مردم ایران از منافع اقتصادی آن باشد و در غیر اینصورت برای مردم ایران نتیجهای جز راستی آزمایی طرف اروپایی نخواهد داشت.
حزب موتلفه اسلامی معتقد است ملت و کشور ایران مبادلات اقتصادی خویش را به سلطه دولتهای دیگر وابسته نمیکند و برای استقلال و آزادی عمل خویش آماده همه نوع مقاومت و فداکاری میباشد همانطور که تاکنون استقلال و آزادی خویش را با خون پاک شهدای خود و ۸ سال دفاع مقدس در برابر همه تجاوزات بیگانگان اثبات کرده است.
جمهوری اسلامی ایران در اداره کشور، تامین منابع مالی و به ویژه در فروش نفت نیازمند به قبول شرایط غیر صحیح نبوده و نیست و مقتدرانه با حمایت و ایستادگی کامل همه ملت و مسئولان خویش توانسته و میتواند در سختترین شرایط نیازهای کشور را تامین و امور را اداره نماید. اگر اروپا اصرار بر این موارد داشته باشد این اروپا خواهد بود که از منافع همکاری تجاری و اقتصادی با ایران محروم خواهد شد.
حزب موتلفه اسلامی از دولت محترم و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی میخواهد در جهت صیانت از منافع ملی کشور استوار و پابرجا اقدام مقتضی را اعمال کند و در صورت تعلل و بهانه تراشیهای کشورهای اروپایی در عمل به تعهدات خودشان موضوع را از همه راهکارهای حقوقی بین المللی پیگیری کرده و نقض کنندگان تعهدات بین المللی برجام از جمله آمریکا و کشورهای امضاء کننده را از طریق حقوقی وادار به عمل به تعهدات و جبران خساراتی که بابت عدم اقدام آنها به تعهداتشان به ایران وارد آمده است به پاسخگویی در برابر جهانیان وادار نماید.
مسلماً رهبری معظم ایران و ملت فرهیخته ما از هر اقدام دولت و مسئولان در راستای حقوق حقه ملت و کشور حمایت کامل را داشته و خواهد داشت.
بیانیه حزب مردمسالاری در چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران
حزب مردم سالاری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بیانیهای صادر کرد. متن بیانیه بدین شرح است:
دهه مبارک فجر یادآور خاطراتی فراموش نشدنی از همبستگی ملی مردم ایران در جهت سرنگونی نظامی خودکامه و مستبد است که توسعه و پیشرفت را به بهای افزایش اختلاف طبقاتی، به حاشیه راندن اسلام و نفی هرگونه انتقاد و اعتراضی در دستور کار قرار داده بود.
حکومت پهلوی در مقابل خواستهها و مطالبات مردمی که استقلال از بیگانگان، آزادی بیان و نقد، و استقرار نظامی دموکراتیک مبتنی بر آموزههای اسلام یعنی جمهوری اسلامی را میخواستند ایستاد، اما زمانی صدای انقلاب ملت را شنید که بسیار دی رشده بود. جزیره ثبات خاورمیانه، به دلیل بی توجهی به مطالبات انباشته شده مردم، در یک چشم بر هم زدنی بی ثبات شد؛ مردمیی که به تاسی از روح الله خمینی (ره) معتقد بودند پدرانشان نمیتوانند برای آینده آنها تصمیم گیری کنند و خود درباره نوع حکومت باید نظر دهند.
آنها یکصدا حکومتی اسلامی مبتنی بر رای و نظر مردم خواستند تا عدالت اسلامی در جامعه حاکم شود و در جامعهای با کمترین تبعیض، آزادانه نظرات خود را بیان کنند. بی توجهی حکومت پهلوی به این مطالبات، موجب فروریختن آن حکومت شد تا اثبات شود هیچ حکومتی بدون خواست مردم پایدار نخواهد ماند.
با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی، مردم در پی تحقق مطالبات گذشته خود بودند و هرچند ترورها و ناآرامیهای اوایل انقلاب و جنگ تحمیلی هشت ساله، موجب بروز بی ثباتیهایی در کشور شد و تحقق مطالبات انقلاب مردمی ایران را با تاخیر همراه ساخت، اما گامهای بلندی هم برای رشد و توسعه کشور برداشته شد که به صورت کمی و کیفی قابل سنجش و بررسی است.
همانگونه که زیر سوال بردن دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی، اقدامی مغرضانه و دور از واقعیت است، از آن سو اگر بگوییم انقلاب اسلامی به تمام اهداف خود دست یافته نیز سخنی آرمانی خواهد بود که مبتنی بر واقعیات جاری جامعه نیست و علاوه بر آن چنین تفکری میتواند هرگونه حرکت رو به رشد را متوقف کرده یا سرعت آن را کاهش دهد. در واقع هنوز مطالبات فراوانی باقی مانده که باید در جهت تحقق آنها بسترسازی کرد تا انقلاب اسلامی به تعالی نزدیکتر شود. اما این به معنای توقف و سکون نیست.
ملت ایران علیرغم مشکلات فراوان و بویژه برخی سوء مدیریتهای داخلی و تحریمهای خارجی، همچنان پای آرمانهای خود ایستاده، اما این امر به معنای نادیده گرفتن مطالبات اقشار مختلف مردم بویژه مطالبات اقتصادی و معیشتی نیست که اگر چه برای نان انقلاب نکردند، اما برخورداری از حقوق بدیهی، حق غیر قابل انکار این مردم است.
اکنون در شرایطی وارد چهل سالگی انقلاب میشویم که ضرورت همبستگی ملی و افزایش اعتماد عمومی به مسوولان بیش از پیش احساس میشود. انقلاب زمانی میتواند مسیر حرکت خود را با قوت و قدرت بیشتری طی کند که فاصله میان مردم و مسوولان، همانند سالهای اول انقلاب به حداقل برسد.
علیرغم برخی گلایهها از مشکلات در جامعه بویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی، مردم همچنان خواستار ثبات و تلاش پیگیر برای تحقق مطالبات خود هستند و با وجود تمام مشکلات، برای دفاع از نام ایران، همچون گذشته، یکدل و یکصدا در راهپیمایی بیست و دوم بهمن ماه حاضر میشوند تا یکپارچگی و اتحاد خود را در مقابل مخالفان این کشور بویژه آمریکا به سرکردگی ترامپ، نشان دهند. حزب مردم سالاری ضمن گرامیداشت یاد شهدا و دعوت از مسوولان برای تلاش بیشتر در جهت رفع مشکلات مردم، از مردم وفادار ایران نیز دعوت میکند همچون گذشته، با حضور در راهپیمایی روز بیست و دوم بهمن ماه، بار دیگر یکرنگی خود را در معرض دید جهانیان قرار دهند تا آنها بدانند مردم ایران وقتی پای تهدید و تحریم در میان باشد، در مقابل بیگانگان ایستادگی خواهند کرد.
بیانیه حزب آزادگی ایران اسلامی به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی
حزب آزادگی ایران اسلامی به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی در بیانیهای را منتشر کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است:
به نام خدا
سالها پیش در چنین روزهایی نهال اندیشه و معرفتی، به همت یگانه مردی فرزانه در میان مردم ایران بارور گشت و زنان و مردان این مرز و بوم را بر آن داشت تا متحد و یکپارچه با شور و شعفی مثال زدنی حماسهای بزرگ را خلق کنند. اندیشهای که نباید، امروزه و در آستانه چهل سالگیش به دست فراموشی سپرده شود. فراموشی نه از جنس گم کردن تقویم و تاریخ، بلکه از جنس فراموشی ماهیت و آرمان هایش.
در این چهل سال که با فراز و نشیب ها، ضعف ها، قوت ها، خطاها و بحرانها گذشت، انقلاب ایران رشد کرد و از نسلی به نسل دیگر رسید. در این زمان که سرعت تحولات جهانی بسیار بالا رفته و بحرانهای هویتی، اقتصادی، اجتماعی در سراسر جهان پر شده است و مردم به دنبال راه حلهای اساسی برای عبور از بحرانهایشان هستند، درخت تنومند انقلاب، با حوادث بی شمار و سرنوشت سازی رو به روست.
چهل سالی دوره پختگی و عقلانیت است. زمان تثبیت باورها و اندیشه ها. عقلانیت، قرار گرفتن انقلاب در مسیر صحیح و بقای آن را تضمین خواهد کرد. اکنون جمهوری اسلامی همگام با شور شدیداً به شعور انقلابی نیاز دارد تا بتواند ضمن از بین بردن تهدیدها و دشمنیهایی که در محیط پیرامونی اش جریان دارد به حیات خود ادامه دهد. برای رسیدن به این عقلانیت، لازم است تا فضای گفتگو و نقد آزاد باز شود. از تقدس دولتمردان کاسته شده و بیاد آورند آنها نه تنها طلبی از این انقلاب ندارند بلکه بدهکار آن هم هستند.
حزب آزادگی ایران اسلامی ضمن تبریک فرا رسیدن این ایام و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل، شهیدان و زنان و مردان گمنامی که آگاهانه، شجاعانه و صادقانه دستیابی به این اندیشه را میسر ساخته و با قطرههای خون خود آن را آبیاری کرده اند، از تمام مسئولین میخواهد علاوه بر رهیافتهای انقلابی با تدبیر و عقلانیتی که شایسته چهل سالگی انقلاب است در راستای منافع ملی، دوری از تنش زایی، بحران آفرینی و خواستههای مردم و عزت و سربلندی ایران اسلامی قدم بر دارند.
به راستی آینده انقلاب نیازمند آنهایی است که آرمانهای انقلاب را عمیقاً شناخته و به آن باور دارند.
این خبر در حال تکمیل است...