به گزارش خبرگزاری فارس، محمد باقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در نشست خبری مشترک با رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از رویکردهای دستگاه قضایی برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی خبر داد و گفت: تدابیر و تمهیدات این بخش در قوه قضاییه موجب شد ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی که تعطیل شده بودند، دوباره فعال شده و ۱۰ هزار کارگر به شغلهای خود بازگشتند.
الفت یاد آور شد: قوه قضاییه سعی میکند دستوری که منجر به تعطیلی واحد تولیدی شود، صادر نکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه همچنین با توضیح درباره فعالیت سامانه «سجام» گفت: در این برنامه، افرادی که به عنوان دیده بان شناخته میشوند، میتوانند با مشاهده نشانههای احتمال جرم و تخلف، پیش از وقوع با استفاده از سامانه برخط (آنلاین) سجام آن را به مسئولان و متولیان در سطوح مختلف کشور گزارش کنند.
محمدباقر الفت همچنین در نشست با دیده بانان مردمی استان هرمزگان اظهارکرد: سجام دستگاههای مختلف را به پیگیری گزارشهای مردمی و اقدام به موقع موظف میکند.
وی با بیان اینکه دیده بان پیشگیری به دنبال به صحنه آوردن مردم است، گفت: هرچه تعداد دیده بانان بیشتر باشد گزارشهای بیشتری ثبت شده، زمانی که از پیشگیری صحبت میشود باید زمان پیش از وقوع جرم را دید و در مقابل پس از وقوع جرم دستگاههای ذیربط باید جرم را شناسایی و اقدام کنند.
معاون رییس قوه قضاییه اضافه کرد: قبل از به نتیجه رسیدن رفتارهای ناهنجار باید جلوی آن را بگیریم، اگر به دنبال رشد و توسعه کشور هستیم باید امر به معروف و نهی از منکر را نهادینه و روشهای انجام این کار را به روز کنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در حال حاضر کشورهای مختلف از سیستمهای الکترونیکی استفاده میکنند، سامانه سجام هم از همین سیستمها است در این روش محدودیت شب یا روز وجود نداشته و دریافت گزارشات در هر لحظه از شبانه روز ممکن است.
الفت گفت: اگر درباره دیده بان پیشگیری دقت لازم را نداشته باشیم ممکن است گزارشهای نادرست و خلاف واقع دریافت کنیم به همین دلیل بررسی صلاحیت افراد از لحاظ اخلاقی و... از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه افرادی که روی گزارشهای ثبت شده کار میکنند باید مستندات لازم را برای پیگیری و رسیدگی در اختیار داشته باشند، گفت: گزارشهای اولیه حتما باید مستند و به همراه دلایل ثبت شوند تا زمان بیهوده تلف نشود. برای این کار بهتر است به دیده بانان درخصوص نحوه گزارش نویسی صحیح آموزشهای لازم داده شود تا بتوانند موارد و وقایع را به درستی در سامانه ثبت کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اضافه کرد: ایجاد هستهها و تشکلهای اجتماعی نیازمند فضای واقعی نیست و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و سیستمهای الکترونیکی میتوان اقدام کرد و همچنین گزارشها ثبت و پس از تایید مسئول هسته به مرکز ارسال شود.
گفتنی است معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به همراه مدیران کل این معاونت درسفر دو روزه به استان هرمزگان از نتایج اجرای برنامهها و اقدامات استان مطلع و با مدیران استانی نشستهای تخصصی برگزار کردند.
انتهای پیام/