یک مسول میراث فرهنگی کشور از آماده شدن شهر باستانی و تاریخی ری باستان، با پیراستگی فرهنگی، تاریخی و مذهبی در مسیر جاده ابریشم برای معرفی به جهانیان در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
دلاور بزرگ نیا در خصوص برنامه های ری باستان برای 1400 اظهار کرد: این موضوع بین مدیران شهری از جمله فرماندار تهران به عنوان نماینده عالی دولت در امور شهرستانهای تهران و همچنین معاونت میراث فرهنگی کشور و همکارانمان در حوزه گردشگری رقم خورده است تا شهر ری را که قابلیت یک شهر تاریخی، فرهنگی و مذهبی دارد و دارای سایت های متنوع باستان شناسی است، بتوانیم به عنوان یک شهر مهم جهانی در مسیر جاده ابریشم به دنیا معرفی کنیم.
وی ادامه داد: بنابراین دو سال فرصت داریم تا پیش بینی ها و ظرفیتهای بالقوه این شهر تاریخی و فرهنگی را شناسایی کنیم و با به کارگیری اقلام تبلیغاتی متفاوت، بتوانیم در معرفی هر چه بهتر این شهر مذهبی به گردشگران اقدام کنیم و حتی برای مرمت برخی سایت های باستان شناسی این شهر، با دانشگاه شهید بهشتی نیز در زمینه پژوهش، مرمث و حفاظت تفاهمنامه منعقد شده است.
مدیر کل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران تصریح کرد: براین اساس تمام برنامه ریزیها برای دعوت جهانیان به دیدن ری باستان در سال 1400 خواهد بود و حدود 24 ماه در این زمینه برای آماده سازیها فرصت داریم، تا کارهای لازم برای معرفی پیراسته تر این شهر باستانی که سه بار پایتخت ایران بوده است، اقدام کنیم.
تهران را طهران ببین بچه ناف «طهرونم»
بزرگ نیا در خصوص معرفی و تکمیل پرونده ری باستان به عنوان یک شهر جهانی در یونسکو تصریح کرد: در حال حاضر چنین مقوله ای مطرح نیست، ولی امکان دارد در روند پیش رو در اهداف ری 1400 این مقوله نیز گنجانیده و حتی در قالب بیانیه ای، آن را مطرح کنیم، ولی هدف فعلی جلب توجه گردشگران دنیا به شهر ری به عنوان یک شهر تاریخی، فرهنگی و مذهبی در گذر شهرهای باستانی است.
وی درباره چالش های پیش رو برای تبیین و معرفی بیشتر شهر ری به دنیا خاطرنشان کرد: چالش خاصی نداریم و هدف اصلی جلوگیری از پراکنده کاریها در این امور است، زیرا این بار نمی خواهیم صرفاً یک شهر ایرانی را معرفی کنیم، بلکه می خواهیم ری باستان را با ظرفیتهای متعدد آن به صورت پیراسته تری به جهان بشناسانیم.