سیاست دولت ترامپ، امتیازگیری از کشور‌های منطقه و ایجاد ایران هراسی است

حضور نظامی آمریکا در منطقه با توسل به متحدان خود صورت خواهد گرفتبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ چندی پیش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس با اعلام اینکه قصد ندارد نیروهای نظامی آمریکا را از عراق خارج کند، گفت: «ما برای ساخت پایگاه در عراق هزینه هنگفتی کرده‌ایم و می‌خواهیم آن را حفظ کنیم. همچنین یکی از دلایلی که می‌خواهم  این پایگاه را حفظ کنم، این است که می‌خواهم کمی حواسمان به ایران هم باشد، چون ایران یک مشکل واقعی است.»

رحمان قهرمان‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر اینکه «حضور نیرو‌های واشنگتن در خاک عراق به سبب زیر نظر داشتن ایران است» اظهار کرد: مواضع ضد و نقیض ترامپ همواره مشهور بوده است و از همین رو این اظهار نظر‌ها نیز چندان عجیب نیست، چون فردی که ارزیابی آژانس‌های امنیتی درون آمریکا را هم قبول ندارد، طبیعی است که در سیاست خارجی هم فاقد رویه ثابت باشد.

وی افزود: بحث حضور آمریکا در عراق به سبب زیر نظر گیری ایران موضوع جدیدی نیست، بلکه از سال ۲۰۰۳ و همزمان با ساقط کردن صدام توسط آمریکا وجود داشته است؛ پس از اینکه ترامپ اعلام کرد خواستار خروج نیروهایش از خاک سوریه است، انتقادات فراوانی را از درون واشنگتن متوجه خود کرد و از همین رو ترامپ درصدد یافتن راه حل برآمده و با عقب نشینی از مواضع پیشین خود، اعلام کرد که بخشی از این نیرو‌هایی که از سوریه خارج خواهند شد از منطقه غرب آسیا خارج نخواهند شد، بلکه وارد خاک عراق می‌شوند.

قهرمان‌پور ادامه داد: پس از اعلام خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه، انتقادات سیاستمداران آمریکایی از جمله جمهوری خواهان متوجه ترامپ شد. انتقاداتی مبنی بر اینکه خروج آمریکا از سوریه عملا باعث تقویت ایران در دمشق خواهد شد. از همین رو ترامپ برای اینکه به این انتقادات  پاسخ دهد، گفته که نیرو‌های آمریکایی به خاطر مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی ایران در عراق باقی خواهند ماند. پس این موضع گیری بیشتر علت داخلی داشته  تا اینکه واقعا ترامپ برنامه روشن و مشخصی برای افزایش حضور خود در عراق  داشته باشد.

این کارشناس روابط بین الملل بخشی از سیاست‌های فعلی دولت آمریکا را کاهش هزینه‌های نظامی در غرب آسیا دانست و گفت: سیاست کلی ترامپ این است که هزینه‌های خارجی آمریکا از جمله در افغانستان، عراق و  سوریه را کاهش دهد؛ یعنی روند کلی دولت ترامپ کاهش هزینه‌های نظامی در منطقه است، اما این الزاما به معنای کاهش حضور نظامیان آمریکایی در منطقه نیست، بلکه معنایش این است که واشنگتن درصدد است تا بخشی از هزینه های نظامی را از طریق کشور‌های منطقه تأمین کند و اگر آن کشور‌ها تأمین نکردند، میزان تحرکات نظامی‌اش را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: آمریکا در تلاش است تا هرطور شده از اجرای ساز و کار اروپایی که حتی احتمال کمی دال بر موفقیتش وجود دارد جلوگیری کند و این امر در پیشبرد سیاست کلی ترامپ موثر است. اگر چه که سیاست کلی دولت ترامپ همواره امتیازگیری از کشور‌های منطقه و ایجاد ایران هراسی بوده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی