به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه با موضوع نظارت و مدیریت بازار برگزار شد.
در ابتدای این برنامه محمدرضا کلامی مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت معدن و تجارت با اشاره به وضع بازار گفت: در برخی از اقلام مانند تخم مرغ بازار آرامی داریم در کالایی مثل برنج، سقف برنج وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی ۸ هزار تومان است در حالی که میانگین عرضه کشوری برنج زیر این قیمت است. مقایسه قیمتها هم نشان میدهد قیمت برنج نسبت به هفته قبل ۷ دهم درصد کاهش یافته است. در روغن نباتی قیمتها با هماهنگی سازمان حمایت تنظیم شده و یا قیمت تخم مرغ هم زیر قیمت مصوب است.
کلامی با بیان اینکه بخش تولید از ما میخواهد اجازه بدهیم صادرات این کالاها انجام شود، اظهار کرد: به واسطه نزدیکی به ایام عید و ضرورت حمایت از مصرفکننده فعلا با صادرات این کالاها موافقت نکردیم.
وی با بیان اینکه در عرضه برخی کالاها به دلایلی دچار نوسان بوده ایم گفت: از جمله این کالاها و اقلام مصرفی گوشت مرغ و گوشت قرمز است، اما در سایر کالاها تدابیر لازم اندیشیده شده است و ذخایر مناسبی داریم.
در ادامه این برنامه علی اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تسلیت شهادت جمعی از مرزبانان کشور گفت: در ساختار تامین ارز برای واردات ۲۵ قلم کالای اساسی دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را تامین کرده و تضمین نمود که این اقلام با قیمت مناسب هم توزیع شود.
کریمی با بیان اینکه نظام توزیع کشور با اختلالاتی مواجه است گفت: برخی از این اختلالات به دلایل ساختاری و برخی هم به دلیل ضعف در مدیریت است. در گذشته سازمانی با عنوان سازمان بازرسی و نظارت بر قیمتها وجود داشت که این سازمان در سالهای قبل با سازمان حمایت از مصرف کنندگان ادغام شد. در سالهای اخیر این سازمان به یک اداره محدود شده و عملا خاصیت و کارکرد خود را از دست داد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص نحوه توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ساز و کارهایی که بتواند به طور دقیق کالای وارد شده را به جامعه هدف برساند دچار اختلال شده است. در حال حاضر ما هم این ارز را از بیت المال تامین میکنیم و هم کالاها با قیمتهای گران به دست مردم میرسد.
کریمی با اشاره به بودجه ۹۸ کشور گفت: ۱۴ میلیارد دلار در بودجه سال آینده به ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده شده است. اگر این ارز را با ارز نیمایی مقایسه کنیم میبینیم که حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان رانت در نظر گرفتیم که معلوم نیست این رانت به جیب چه کسانی میرود و برای واردات چه کالاهایی های مصرف میشود. نمیگویم همه این ارزها به هدر میرود. قطعا بخشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی صرف واردات کالاهای اساسی میشود، اما متاسفانه ساختار لازم برای کنترل نظارت و بازرسی در دولت وجود ندارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که ملزم بودیم سامانههایی را تاسیس کنیم که در چنین شرایطی برای ما مفید باشند گفت: صراحتا طبق قانون، وزارت صمت مکلف شده است که با همکاری گمرک و سایر دستگاهها سامانه نرمافزاری جامع یکپارچه سازی و نظارت بر فرایند تجارت را تهیه و به کار بیاندازد. همچنین شناسنامهدار کردن انبارها و رهگیری کالاها هم مطرح بوده است؛ اما متاسفانه امروز سرنوشت کالای وارد شده معلوم نیست. برای مثال گوشت وارداتی برای مصرف خانوادگی در رستورانها عرضه میشود.
حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور هم با اشاره به سیاستهای دولت در تنظیم بازار گفت: بدنه دولت تلاشهای گستردهای را برای کنترل و تعدیل قیمتها انجام داده است. از جمله این اقدامات محمولههای دام زنده است که به صورت ویژه دیروز و امروز وارد کشور شده و این واردات در روزهای آتی هم ادامه پیدا میکند؛ قطعاً این اقدامات تاثیر خود را بر قیمت دام زنده خواهد گذاشت.
ورناصری در خصوص قیمت گوشت مرغ هم گفت: خوشبختانه با توجه به اینکه نیاز کشور به گوشت مرغ در داخل کشور و با تلاش تولیدکنندگان داخلی تامین میشود، در این زمینه مشکل خاصی نداریم. به علاوه قیمت گوشت مرغ گرم هم طبق قیمت سازمان حمایت عرضه میشود.
در حال تکمیل..