به گزارش خبرگزاری فارس، میثم ظهوریان مدیر توسعه و تحول آستان قدس رضوی در دومین جلسه موانع تحقق اقتصاد مقاومتی در گروه پژوهش اقتصاد اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بسترسازی برای شکلگیری الگوی مدیریت جهادی مسیری را برای صرفه جویی در منابع عمومی و پیاده شدن مؤلفههای اقتصاد مقاومتی فراهم میکند.
دومین برنامه از سلسله نشستهای بررسی موانع عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی 23 بهمن ماه در پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
ابتدا وحید ارشدی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گزارشی از نتیجه اولویت سنجی موضوعات اقتصاد مقاومتی برگرفته از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که حاصل از نظرسنجیهای صورتگرفته در جلسه اول بود، ارائه کرد.
بر اساس یافتههای حاصل از آن، موضوعات صرفهجویی در هزینههای عمومی کشور، شفاف سازی اقتصادی، اصلاح و تقویت نظام مالی کشور، تقویت فرهنگ جهادی، مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف پنج اولویت مورد نظر پاسخ دهندگان برای بحث و بررسی بود.
بر این اساس مقرر شد در چند جلسه اول به موضوعات مرتبط با صرفهجویی در منابع عمومی از طریق تحول اساسی در ساختارها و منطقی سازی دولت و سایر مسائل مربوطه پرداخته شود. همچنین مطالعات مرتبط با موضوع در سطح دانشگاههای کشور مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
در ادامه جلسه، میثم ظهوریان مدیر توسعه و تحول آستان قدس رضوی، به تشریح موضوع پژوهشی خود با عنوان الگوی مدیریت جهاد سازندگی و دلالتهای آن برای صرفه جوئی در منابع عمومی» پرداخت.
وی در تبیین مسئله به لزوم تشکیل نهادهای متناسب با هر نهضت و فکر جدید، توجه به ظرفیتهای مردمی در حفظ و توسعه دستاوردهای انقلاب و شکلدهی نهادهای متناظر با مسائل پرداخت به تبیین روند و ساختار حضور داوطلبانه مردم در فعالیتهای جهاد سازندگی در سالهای اول انقلاب پرداخت.
الگوی مدیریت مردمی در جهاد سازندگی
ظهوریان ضرورت این پژوهش را در لزوم توسعه الگوهای بومی در حوزه مدیریت، نقش چشمگیر سازمانهای غیر انتفاعی در توسعه اجتماعی و اقتصادی، ضرورت بسترسازی برای مدیریت جهادی، تناسب با ساختار مردمی انقلاب اسلامی، وجود نهادهای ریشهدار متکی به نیروهای داوطلب مردمی و کاهش کمکهای دولتی به سازمانهای ارائه دهنده خدمات اجتماعی دانست.
ظهوریان در ادامه به رابطه الگوی مدیریت جهاد سازندگی و مؤلفههای اقتصاد مقاومتی پرداخت و به تبیین مقوله مشارکت مردم، الزام مشارکت و خودیاری روستاییان، ساده زیستی جهادگران، کم توجهی به مادیات، انجام کم هزینه کار، انجام کار با امکانات کم، مدیریت ومنابع و امکانات، سرعت در کار، قناعت و صرفه جویی، پایین بودن پرداخت به منابع انسانی، حساسیت نسبت به مصرف بیت المال پرداخت.
پس از اتمام ارائه مقاله، حاضران در جلسه به بیان نکات و سؤالات خود در مورد موضوع ارائه شده پرداختند و ظهوریان به سؤالات ایشان پاسخ داد.
میزگرد
میزگرد
انتهای پیام/ب