سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، درباره ارزیابی چهارمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در کشورهای اسلامی که در عمان برگزار شد، گفت: در این نشست برنامههای متفاوتی اعم از کمیتههای مشورتی با حضور متخصصینی از کشورهای مختلف تشکیل شد و نظرات به بحث گذاشته و برنامههای بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در آن مطرح شد.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو درباره تاثیر برگزاری چنین نشستهایی بر رشد علم و فناوری در سطح جهان اسلام گفت: در نشست استپ، تبادل علم و فناوری صورت میگیرد. یکی از اهداف اولیه بنیاد مصطفی(ص) از برگزاری این نشستها، شبکهسازی بین متخصصین، فناوران و دانشمندانی است که در بحثهای علمی در جهان اسلام فعالیت میکنند، تا بتوانند از ظرفیتهای علمی یکدیگر مطلع شده و راه ارتباطی برای انتقال تجربیات بیشتر در حوزههای علمی داشته باشند؛ با این هدف، یک شبکه همکاری علمی و فناوری در جهان اسلام تشکیل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در حاشیه برگزاری چهارمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در کشورهای اسلامی، تعدادی از شرکتهای دانشبنیان محصولات، توانمندیها و دستاوردهای علمی و فناوری خود را در نمایشگاهی تحت عنوان آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام(EISA) با هدف جذب سرمایهگذار از کشورهای اسلامی ارائه و معرفی کردند تا بتوانند زمینه عرضه محصولات خود را در بازارهای جهان اسلام فراهم کنند.
سرکار اضافه کرد: نکته حائز اهمیت آن است که این نشستها نباید به کنفرانس علمی مبدل شود؛ طبیعتا به دلیل بالا نبودن تعداد متخصصین حاضر در این نشست و متفاوت بودن زمینه های تخصصی ایشان، این نشست از میزان مخاطب زیادی برخوردار نخواهد بود؛ و البته این موضوع یکی از رویکردهای نشست استپ است.
وی با بیان اینکه این نشستها باید حوزههای تخصصی مشخصتری داشته باشند، گفت: باید هر نشست بر یک حوزه متمرکز شود؛ با این کار دانشمندان بسیاری از یک حوزه و تخصص، با یکدیگر تبادل اطلاعات کرده و فعالیتهای خود را ارائه میدهند.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در پاسخ به جایگاه جهان اسلام در حوزههای علم و فناوری، گفت: تعدادی از کشورهای اسلامی به دلایل مختلف اعم از فقر اقتصادی، نبود زیر ساختهای علم و فناوری و نپرداختن به این حوزهها، در فعالیتهای علم و فناوری توسعه نیافته اند؛ سایر کشورهای پیشرفته در جهان اسلام مانند ایران و ترکیه بایستی به ارتقای توانمندیهای کشورهای اسلامی عقب مانده در حوزههای علم و فناوری، تلاش کنند.
انتهای پیام/