ایران در حوزه علم و فناوری حرف برای گفتن دارد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نهمین نشست سراسری هم‌اندیشی معاونان و مدیران بین‌المللی دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری و مجتمع امام خمینی دانشگاه علم و صنعت گفت: تحول و تغییر ضرورت یک حرکت قوی و راهبرد جدید در حوزه ارتباطات فناوری است. ایران در بخش تحقیقات مشترک در حوزه علم و فناوری حرف برای گفتن دارد به طوریکه در رفت و آمدها مجموعه‌های محققان، دانشمندان و اساتید با توجه به سابقه دیرینه مراکز علمی کشور وضعیت خوبی داریم.

وی افزود: ما افتخار داریم قدیمی‌ترین دانشگاه را مانند دانشگاه جندی‌شاپور در کشور داریم، اما سهم خوبی در روابط بین‌الملل در بخش تحقیقات مشترک نداریم.

غلامی اضافه کرد: با توجه به تاریخچه دانشگاه در کشور بسیار مورد انتظار است که فاصله ایجاد شده را با سرعت و دقت بیشتری طی کنیم چرا که در عرصه و دستاوردهای علمی جایگاه خوبی را توانسته‌ایم پیدا کنیم. عموما ًدر دانشگاه‌های دیگر کشورها پذیرفتن دانشجوهای ما محقق بوده است. بدون تعارف هر کدام از دانشگاه‌های معتبر دنیا وقتی حرف پذیرش دانشگاه مطرح می‌شود در دانشگاه‌های کشور ما مانند دانشگاه تهران که سابقه خوبی دارد اظهارنظر می‌کنند. این در حالی است که ما در پذیرش دانشجوی خارجی خوب عمل نکردیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: علیرغم تعدادی قابل توجهی از دانشجویان خارجی در کشور ما در حال تحصیل هستند که عموماً ما از همین تعداد دانشجو حمایت کرده‌ایم اما باید دانشجویان بیشتری جذب کنیم و در رشته‌های زبان فارس، ایران‌شناسی، فرهنگ و تاریخ اسلام دانشجویان خارجی را پذیرش کنیم. در واقعی یک از وظایف ما در حوزه روابط بین‌الملل توسعه پذیرش دانشجوی غیرایرانی است.

وی تأکید کرد: تبلیغ و معرفی دانشگاه‌های ایرانی از ضروریات فعالیت‌های دانشگاه با کشورهای اروپایی است چرا که با تبلیغ می‌توانیم دانشگاه‌های کشور را در لیست دانشگاه‌های معتبر دنیا قرار دهیم. با این اتفاق دانشجویان خارجی می‌توانند دانشگاه‌ مورد نظر خود را در داخل کشور ایران انتخاب و جذب شوند که در این زمینه باید بیشتر تلاش ما روی تبلیغ و معرفی دانشگاه باشد.

غلامی ادامه داد: یکی از روش‌ها برای جذب دانشجو ورود به همکاری آموزش مشترک در قالب دوره‌های مشترک است. از طرفی می‌توان با ایجاد شعبه دانشگاه ایرانی در خارج از کشور یا بالعکس با ایجاد مراکز علمی مشترک در کشور این هدف را دنبال کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: به عقیده من بزرگ‌ترین دیپلماسی، دیپلماسی علمی در  ایران می‌تواند باشد. این در حالی است که دانشگاه‌های ما بخش معتبر آنها در توسعه روابط بین‌الملل فعالیت چشمگیری دارند.

انتهای پیام/