نیمه‌تمام باقی ماندن پروژه‌های مسکن مددجویان کمیته امداد به خاطر تورم

5c6929c37b11c_5c6929c37b11d
مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی (ره) از نیمه تمام باقی ماندن بسیاری از پروژه‌های مسکن مددجویان امداد به خاطر تورم و تاخیر در تحویل این پروژه‌ها خبر داد.

ابراهیم بازیان با بیان اینکه در سال 97، مبلغی حدود یک هزار میلیارد تومان برای تامین خدمات مورد نیاز مددجویان کمیته امداد در حوزه مسکن در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: این رقم از محل کمک‌های دولت، منابع اختصاصی امداد و تسهیلات قرض‌الحسنه صندوق ولایت تامین می‌شود و خدمات مسکن 70 هزار خانوار را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه از این 70 هزار خدمت، 40 هزار خدمت مربوط به حوزه تعمیرات و 30 هزار خدمت نیز مربوط به احداث مسکن شهری و روستایی است، تصریح کرد:  در سال 97، جمعاً 2 هزار و 500 میلیارد تومان برای ارائه خدمات به مددجویان کمیته امداد در حوزه مسکن در نظر گرفته شده بود که از این رقم، یک هزار میلیارد تومان توسط کمیته امداد و الباقی در یک نظام مشاکرت جمعی و هم‌افزا توسط مددجویان، خیرین، حامیان ایتام و نهادهای عمومی و خصوصی تامین شد.

این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) توضیح داد: همچنین در قالب تفاهم‌نامه با نهادهایی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بنیاد برکت، برنامه‌های مشترکی را در حوزه تامین مسکن مددجویان کمیته امداد دنبال می‌کنیم و با استفاده از ظرفیت‌های موجود برای تامین زمین و خدمات، انشعابات پایه خدماتی و مجوزها، سعی داریم قیمت تمام شده مسکن برای مددجویان پایین بیاید.

بازیان با تاکید بر اینکه تامین مسکن مقاوم و مناسبت جزو دغدغه‌ها و برنامه‌های کمیته امداد است، ابراز امیدواری کرد روزی برسد که هیچ مددجوی فاقد مسکن مناسب در کشور وجود نداشته باشد.

مدیر کل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی (ره) درباره هزینه تمام شده تامین مسکن برای مددجویان امداد هم اظهار کرد: این مسئله بستگی به الگوی مسکنی که برای خانوارها تعریف کردیم دارد اما متوسط متراژ مسکن در روستاها 50 متر و به ازای هر متر،  700 تا یک میلیون تومان است که  50 درصد این مبلغ را کمیته امداد در قالب کمک بلاعوض و وام قرض الحسنه پرداخت می‌کند و مابقی هم از محل مشارکت افراد حقیقی و حقوقی و خیرین و نهادهای مختلف تامین می‌شود.

وی متوسط متراژ مسکن برای خانواده‌های تحت پوشش در شهرها را بین 75 تا 85 مترمربع عنوان کرد و افزود: مسکن شهری مددجویان عمدتاً از مسکن مهر خریداری می‌شود که بخش عمده آن به‌صورت وام است و ماهیانه در قالب اقساط پرداخت می‌شود؛ 50 تا 60 درصد پرداخت اولیه خرید مسکن مهر، توسط کمیته امداد و الباقی هم توسط مددجو و از محل مشارکت‌ها تامین می‌شود.

بازیان درباره تورم و تأثیر آن در تامین مسکن مددجویان گفت: ظرفیت مشارکت‌پذیری در تامین مسکن مددجویان کمیته امداد، ما را به سمتی برد که تا حدودی این اختلالات را مدیریت و سعی کردیم از مخاطرات گذر کنیم اما به لحاظ زمانی باعث نیمه تمام ماندن بسیاری از پروژه‌ها شد و ظرف زمانی یکساله ما در تحویل خانه‌ها، افزایش یافت و موجب به تاخیر افتادن تحویل خانه‌ها شد؛ در بحث شروع پروژه‌ها خوشبختانه مدیریت کردیم و کار دنبال شد اما در بحث تحویل خدمات یک گَپ 20 تا 30 درصدی داریم که باید تا سال بعد تحویل شود.

این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) درباره ساخت مسکن برای آن دسته از مددجویان کمیته امداد که در زمین‌لرزه سال گذشته کرمانشاه، منازلشان تخریب شد هم اظهار کرد: تقریبا ظرف یکسال اکثر مساکن آسیب دیده، تعمیر و احداث شد؛ کمیته امداد در بحث تعمیر و احداث مسکن مددجویان در زمین‌لرزه کرمانشاه، در 10 هزار واحد دخالت داشت که 5 هزار واحد از نوع ساخت بود و 5 هزار هم از نوع تعمیرات بود.

بازیان توضیح داد: در بحث تعمیرات مسکن مددجویان زلزله‌زده، صفر تا 100 کارها انجام و تمام شد اما در بحث ساخت خانه‌های جدید، 70 درصد کارها تمام شده و اسفند ماه جاری خاتمه عملیات پروژه مسکن زلزله‌دگان است و سعی می‌کنیم 2 هزار و 500 پروژه باقی مانده از 5 هزار پروژه راتا پایان اسفند تمام کنیم و تحویل دهیم.

وی تاکید کرد: امروز ادعای کمیته  امداد امام خمینی (ره) این است که اگر چه دستگاه تخصصی ساخت‌وساز نیست اما به عنوان دستگاهی که برنامه تامین مسکن دارد، مناسبت‌ترین و مقاوم‌ترین مسکن را بر پایه نظامات فنی و اجرایی می‌سازد و تحویل می‌دهد لذا سرعت در اقدامات مربوط به حوزه مسکن و حتی قیمت تمام شده در مقایسه با سایر پروژه‌ها کمتر است.

 

برچسب ها:

اجتماعی