برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب با موضوع بررسی آخرین دستاوردهای نیروی دریایی ارتش برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه گفتوگوی ویژه خبری امشب (یکشنبه، ۲۸ بهمن ماه) با موضوع آخرین دستاوردهای نیروی دریایی ارتش با حضور امیر دریادار خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر رستگاری، معاون وزیر دفاع برگزار شد.
در ابتدای برنامه امیر دریادار خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: شاید لازم باشد به گذشته بازگردیم و نگاهی به دستاوردهای پیش از انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشته باشیم؛ باید توجه داشت نقطهای که امروز در آن قرار داریم چه فاصلهای با وضع پیشین ما دارد و اگر بخواهیم بگوییم که توان رزمی ما تا چه اندازه افزایش پیدا کرده است که این مسئله نیازمند مبنای محاسبه است.
امیر دریادار خانزادی ادامه داد: ورود زیردریایی به مجموعه نیروی دریایی ارتش به دهه ۷۰ باز میگردد و ما بیش از ۲ دهه است که با فرهنگ و دانش زیردریایی و موضوعات مربوط به زیردریایی آشنا شدیم؛ پیش از آن به هیچ عنوان در این فضا ورود پیدا نکرده بودیم و از دهه ۷۰ به تدریج زیردریاییهای کلاسیک وارد نیروی دریایی ارتش شدند که ما با نحوه کاربری و تاکتیک آن آشنا شدیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: به طور تدریجی این دانش و فرهنگ زیر دریایی رسوب بیشتری در مجموعه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پیدا کرد و نیاز بود که طیف گسترده تری از زیردریاییها هم افزایش پیدا کند، اما با این حال مجموعه وزارت دفاع با آن رسوب دانش و فرهنگی که از موضوع کاربری زیردریایی داشتند وارد ساخت زیردریایی شدند یعنی اگر ما توانایی ساخت زیردریایی را در اختیار داشتیم چیزی بود که از کشورهای دیگر عاریه گرفته بودیم و کشورهای دیگر میتوانستند به صورت کامل ما را تحریم کنند.
امیر دریادار خانزادی با بیان اینکه از دهه ۸۰ کار ساخت زیردریاییهای سبک آغاز شد، گفت: زیردریایی فاتح یک جهش بزرگ در نیروی دریایی است چرا که بخشی از زنجیره دفاعی زیر آب را تکمیل کرد. علاوه بر آن بسیاری از تواناییها در زیر دریایی فاتح وجود دارد که در زیر دریاییهای قبلی شاهد نبودیم.
در ادامه امیر رستگاری، معاون وزیر دفاع با اشاره به ویژگی زیر دریایی فاتح گفت: از ابتدای سال ۸۷ کار ساخت زیردریایی فاتح بر حسب درخواست نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در دستور کار وزارت دفاع و سازمان صنایع دریایی قرار گرفت و از همان ابتدا یک دفتر طراحی ویژه برای این زیر دریایی تشکیل شد که متخصصان سازمان صنایع دریایی حضور داشتند، در طول مدت طراحی بیش از ۱۳۲ هزار سند فنی برای آن انتشار پیدا کرد و بیش از ۴۱۲ هزار قطعه در این زیر دریایی به کار رفته است، ۳۰ هزار فعالیت اجرایی برای ۴۱۲ هزار قطعه تعریف شد و کار ساخت آن ظرف مدت ۱۰ سال به عنوان به روزترین زیردریایی به اتمام رسید.
معاون وزیر دفاع با تاکید بر اینکه زیردریایی فاتح برجستهترین نماد دانش و صنعت کشور است، گفت: جزو ۱۱ کشور برتر دنیا هستیم که به توانایی ساخت زیردریایی دست پیدا کرده ایم و بیش از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در طول این ۱۰ سال با ما همکاری کردند و در مجموع ۷۶ فناوری دنیا در این مدت احصا شد.
این خبر در حال تکمیل است...