کمبود گوشت را باید با آبزیان جبران کنیم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی‌اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی امروز در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان شیلات گفت:‌ ظرفیت افزایش تولید گوشت قرمز در کشور به دلیل محدودیت‌های علوفه‌ای بیش از این امکان پذیر نیست و بهتر است، برای تامین کمبود از آبزیان کمک بگیریم.

وی تاکید کرد که بهتر است تکلیفی هم برای بخش شیلات ترسیم شود و در آن به سقف پروتئینی که باید تامین شود، نیز اشاره کنند. چرا که تعیین سقف می‌تواند اجرا را بهتر و مسئولیت را سنگین‌ کند.

معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی در عین حال تاکید کرد که نباید جبران پروتئین گوشت توسط آبزیان وارد مسئله تنظیم بازاری شود. یعنی اگر بخواهیم ارز ۴۲۰۰ تومانی برای این بخش تعیین کنیم محصولات این بخش هم به حوزه تنظیم بازاری وارد می‌شود و وزیر جهاد کشاورزی با این مسئله مخالف است.

مهرفرد با اشاره به صحبت‌های یک ماه پیش آقای رئیس‌جمهور در وزارت کشور گفت:‌ روحانی در جلسه‌ای که با مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در محل ساختمان وزارتخانه داشت اشاره کرد که یک روز جمهوری اسلامی ایران در سبد پروتئین تولید بیشتر مرغ را انجام داد تا فشار بر گوشت قرمز کمتر شود و اکنون جای آن است که ماهی در الگوی غذایی مردم بیشتر شود.

وی گفت: چون به صورت اقلیمی تولید علوفه در کشور ما زیاد نیست، نمی‌توانیم تولید گوشت قرمز حرفی برای گفتن داشته باشیم.

معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تولید سالانه گوشت قرمز در کشور با احتساب ۱۰۰ الی ۱۵۰تن واردات حدود ۹۵۰ هزار تن است و سرانه آن در کشور حدود ۱۲ کیلوگرم است.

مهرفرد گفت:‌ در کشور ایران سالانه ۲.۲ میلیون تن هم مرغ تولید  می‌شود که سرانه مصرف آن ۲۵ کیلوگرم است. بنابراین باید بخشی از تامین نیاز محصولات پروتئینی را از طریق شیلات تامین کنیم.

وی با اشاره به محدودیت‌های علوفه در کشور گفت:‌۹۴ درصد خوراک برای دام استفاده می‌شود ذرت و کنجاله سویاست که در هر دو مورد وابسته است.

به گفته معاون توسعه بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی کشور سال گذشته ۷.۵ میلیون تن ذرت وارد کردیم و تا ۱۰۰ سال دیگر هم نمی‌توانیم ذرت به اندازه کافی در کشور تولید کنیم چون آب‌بر است واگر بخواهیم این محصول را تولید کنیم، یک محصول دیگر را باید حذف کنیم.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی