به گزارش مشرق، چرا پسر بچههای ما اینقدر دوست دارند غول باشند، خشن باشند، خون بریزند، بکشند و تار بتنند و… اما نمیدانند برای چه؟ کجا باید دنبال جواب این سوال بگردیم؟
از زمانی که دکتر سیدبشیر حسینی در مراسم رونمایی، کتاب را روی میز گذاشت و گفت: خدا را شکر که ما این کتاب را داریم، هنوز سه ماه نگذشته و «سفیران آمریکایی»، کتابی که به خاطرش نامه نوشتند و خط و نشان کشیدند و هشدار دادند که به بیراهه میروید؛ حالا در فاصلهای کوتاه، به چاپ دوم رسید و نه تنها به بیراهه نرفت، که تلنگری شد برای پدر و مادرهایی که به فرزندانشان اهمیت میدهند؛ نه تنها گمراه نکرد، که راهنمایی شد برای مربیانی که میخواهند تهدیدها را خوب بشناسند و برای متولیان فرهنگی که میخواهند آنها را شناسایی و مدیریت کنند.
بیشتر بخوانیم:
«سفیران آمریکایی» به پله دوم رسیدند
«افسران افسونگر» کتاب کودک نیست!
کتابهایی برای شناخت هرزهها + عکس
این کتاب دنبال پاسخ به یک سوال است: میهمانان ناخواندهای که سالهاست در خانههای ما جا خوش کردهاند چه کسانی هستند؟ همان هایی که به حضورشان بی توجه بودیم و نفهمیدیم از چه زمانی تا این حد قدرتمندانه، بدون آنکه بدانیم و بخواهیم، تربیت فرزندانمان را به عهده گرفتهاند و چگونه توانستند جای خالی نبودنها و ندیدنها و ندانستنهای ما را با آموزش خشونت و دروغ و فریب و بیحیاییها پر کنند.
سفیران آمریکایی نه تهدید است و نه به بیراهه رفتن؛ تنها، هشداری است از جنس دلسوزی و دغدغهمندی برای تمام کسانی که به آینده فرزندانشان اهمیت میدهند؛ تا به یاد داشته باشند تربیت یک نسل، نه از دانشگاه و دبیرستان و دبستان، بلکه از زمانی شروع میشود که ما مهر و عاطفه مادری و پدریمان را تنها به سرگرمی کودکان با جعبههای جادو خلاصه کردیم و به جعبههای جادو، به «جادوگران برهنه»، به «سفیران آمریکایی» و به «پیشوایان هرزه» اعتماد کرده و اجازه دادیم شریک خلوت معصومانه و پاک فرزندانمان شوند.
سفیران آمریکایی، آوردگاه رستمها و سیاوشها و آرشهاست با ابر مردان خیالی. ابر مردانی که قدرتشان نه از منابع اخلاقی و معنوی، که از صفات حیوانی است؛ و ملاک قدرتنماییشان، نه ارزشگذاشتن به شرافت انسانها، که تقلیل ارزش انسانی به حیوان صفتی و پنهان شدن پشت نقاب سیاه توحش و لاابالیگری است.
به نظر میآید وقت آن رسیده است تا آگاهانهتر دنیای کودکانمان را بسازیم و یا بازسازی کنیم و از خودمان بپرسیم که میخواهیم آنها در دنیای کودکانه خود چه چیزی را یاد بگیرند؟ چه ویژگیهای اخلاقی داشته باشند و در چه زمینههایی پیشرفت کنند؟
خواندن این کتاب به مدیران و کارگزاران، معلمان، کارشناسان و فعالان تربیتی و فرهنگی و همچنین پدران و مادران مفید خواهد بود.