۲۰ درصد ایرانی‌ها از آلرژی فصلی رنج می‌برند

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محلوجی راد مسئول فنی کلینیک آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: رویکرد جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، درمان قطعی بیماری‌های آلرژیک در ایران از طریق کلینیک فوق تخصصی آلرژی است و در همین خصوص برنامه‌ریزی جامعی صورت گرفته که علاوه بر شناسایی بیماران نیازمند با درآمدهای پائین مالی در سطح کشور، تحقیق و پژوهش برای استفاده از تست‌های علمی و به‌روز جهان را نیز شامل می‌شود.

وی گفت: در جهان امروز، بیماری‌های آلرژیک در نتیجه افزایش مدرنیته و نیز عدم کنترل مناسب آلاینده‌های صنعتی و غیرصنعتی، به‌عنوان یکی از بیماری‌های شایع و مزمن کودکان و بزرگسالان خصوصاً در کلان‌شهرها شیوع پیدا کرده‌است.

مسئول فنی کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: حداقل ۲۰ درصد مردم کشورمان از آلرژی فصلی رنج می‌برند. همچنین آمارها نشان می‌دهد که از هر ۱۰ فرد مبتلا به آسم، ۸ نفر مبتلا به آلرژی فصلی هستند و بروز حالت آلرژیک در درازمدت، احتمال ابتلا به آسم را تا ۴ برابر افزایش می‌دهد.

وی افزود: این نوع بیماری علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن زندگی افراد ناشی از درد و رنج بسیار، هزینه‌های گزافی را به خانواده‌های مبتلایان به آسم و آلرژیک تحمیل می‌کند. متأسفانه در ایران تنها چند مرکز انگشت‌شمار فوق تخصصی در حوزه درمان بیماران آسم و آلرژی فعالیت می‌کنند که با توجه به عمدتاً خصوصی بودنشان، هزینه‌های ویزیت بیماران‌که غالباً طولانی نیز هستند، به‌شدت گران تمام شده و فشار شدید مالی به بیماران وارد می‌آورد.

محلوجی یادآور شد: در همین راستا، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۸۹ تصمیم گرفت از طریق همکاری مشترک تحقیقاتی با مرکز آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، کلینیک فوق تخصصی آسم و آلرژی را راه‌اندازی کرده تا علاوه بر کاستن هزینه‌های شدید مالی برای خانواده‌هایی با درآمدهای پایین، با بهره‌گیری از پزشکان فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی و در پیش گرفتن یک رویکرد علمی برای درمان صحیح و مطابق با اندیکاسیون‌های مندرج در منابع معتبر علمی جهان، زمینه را برای بهبودی هرچه سریع‌تر بیماران آلرژیک فراهم سازد. در همین راستا تا پایان دی‌ماه سال جاری بیش از ۳۴ هزار پرونده بیماران مبتلا به آلرژی در مرکز فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شده که رقم قابل‌توجهی است.

مسئول فنی کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: بیش از ۹۰ آلرژی را در این مرکز تحت درمان قرار داده‌ایم؛ ضمن آن‌که در عرصه پژوهش نیز پروپوزال‌هایی با همکاری معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی و مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی دانشگاه تهران تهیه کرده‌ایم که برای علمی کردن هرچه بیشتر روش‌های درمانی از آن طرح‌ها استفاده می‌کنیم

همچنین محمدرضا فضل‌اللهی از پزشکان مرکز فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران نیز در همین خصوص گفت: شاید به‌جرئت می‌توان ادعا کرد که در این مرکز تست‌هایی چون پوستی، اسپیرومتری، پچ تست، واکسن درمانی و اتولوگوس (تست سرمی) با سرعت‌بالا و منظم برای بیماران مبتلا به بیماری‌های آلرژیک استفاده می‌شود تا با شناسایی هرچه سریع‌تر نوع بیماری‌شان، تحت مداوای مستمر قرار گیرند.

وی تصریح کرد: وجه تمایز مرکز فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی تهران با سایر مراکز را می‌توان در عدم چشم‌داشت مالی به‌ویژه برای طبقه محروم جامعه در سراسر کشور، تشکیل پرونده درمان مستمر و بدون وقفه و نیز اهمیت قائل شدن برای امر پژوهش در کنار درمان باهدف رسیدن به جدیدترین و علمی‌ترین متدهای درمانی در جهان را نام برد که البته از اصلی‌ترین رسالت‌های کاری این مجموعه به‌حساب می‌آیند.

انتهای پیام/