به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، رویاپردازی و فکر کردن به گذشته و آینده یکی از توانمندی های بی مانند مغز انسان است که باعث لذت بردن از زندگی و تلاش برای کار و موفقیت میشود. اما یک بررسی جدید نشان می دهد که بیماران مبتلا به بیماری زوال عقل از همان مراحل اولیه ابتلا به این مشکل به طور کامل چنین توانمندی را از دست می دهند و به طور کامل در زمان حال متوقف می شوند.
به بیان دیگر بیماری زوال عقل باعث می شود تا افراد تنها بتوانند در مورد همان لحظه ای که در آن به سر می برند تامل کنند و دیگر نتوانند در مورد اوضاع و احوال خود در گذشته و آینده به تفکر بپردازند.
این نتیجه با مقایسه دو گروه از افراد به دست امده که یک گروه 37 نفر از افراد سالم را تشکیل می دادند و گروه دیگر متشکل از 24 فرد مبتلا به آلزایمر یا فراموشی بودند.
یکی از انواع بیماری زوال عقل که ایجاد چنین مشکلی در صورت ابتلا به آن ثابت شده، فراموشی پیشانی گیجگاهی است که در افرادی که در اواخر دهه چهارم زندگی خود هستند، رخ می دهد. در صورت ابتلا به این بیماری نورونهای اسپیندل مغز سر به سرعت آسیب دیده و از بین می روند.
پژوهش های محققان دانشگاه سیدنی نشان می دهد مبتلایان به زوال عقل دیگر قادر به تصویرسازی های ذهنی نخواهند بود و به سختی می توانند برای مشکلات خود راه حلی بیابند. همین مساله انجام امور روزمره ساده را برای این افراد ناممکن می کند و چنین افرادی نیاز به مراقبت های جدی خواهند داشت.
امروزه حدود ۱۲ میلیون نفر در جهان به بیماری زوال عقل مبتلا هستند و انتظار میرود که این تعداد در سال ۲۰۴۰ به ۲۵ میلیون برسد. محققان سازمان جهانی آلزایمر (ADI) در گزارش سال ۲۰۱۵ خود در لندن پیشبینی کردند که شمار بیماران مبتلا به زوال عقل در جهان تا سال ۲۰۵۰ به سه برابر و به ۱۳۱٫۵ میلیون نفر برسد.
انتهای پیام/