به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برای بسیاری از ما کوسه سفید و بزرگ، یک موجود اسرارآمیز و ترسناک در اعماق دریاها است. در حال حاضر تیمی از دانشمندان، ژنوم کوسه سفید را مورد بررسی قرار دادند و سرنخهایی یافتند که این جاندار میتواند برای بهبود زخمها و مقاومت در برابر سرطانها مفید باشد.
براساس گزارش «نیواطلس»،کوسهها مدتها قبل از دایناسورها وجود داشتند و نسلشان منقرض نشده ،به طور ویژه زخمهای خود را بهبود میبخشند و به ندرت به سرطان مبتلا میشوند.
گفتنی است؛ تیم بینالمللی به سرپرستی دانشمندان دانشگاههای کرنل، نوا ساوتایسترن و « Monterey Bay Aquarium» بررسی این ژنوم را برعهده داشتند.
نخستین نکته مهم این است که ژنوم کوسه یک و نیم برابر بزرگتر از ژنوم انسانها است. محققان در میان کدهای ژنتیکی، دریافتند که فرایند «انتخاب طبیعی»، مقاومتی را برای ژن های درگیر در اصلاح DNA ، پاسخ به آسیب DNA و تحمل آسیب به DNA ایجاد و از حیوان در برابر سرطان و دیگر بیماریهای مرتبط با سن حفاظت میکند.
همچنین محققان دریافتند که ژنهای مرتبط با بهبود زخم و لخته شدن خون در این حیوان توضیحی برای عملکرد بهبود زخمها در کوسهها است.
طبق این گزارش، وجود بیثباتی ژنوم در انسان مشکل بسیار مهمی است که منجر به بیماری در انسان میشود. در حال حاضر دانشمندان استراتژی هوشمندانه حفظ ثبات ژنوم در کوسهها را پیدا کردند.
از طرفی بسیاری از این ژنهای سودمند در ژنوم کوسهنهنگها نیز مشاهده شد که مطالعات بر روی آنها میتواند به درمان جدیدی برای سرطان و بهبود زخم در انسانها کمک کند.
انتهای پیام/