به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مریخنورد «اینسایت» ناسا، یک فضاپیمای رباتیک بدونسرنشین است که برای نقشهبرداری درونی مریخ، ۵ می ۲۰۱۸ از کالیفرنیا به فضا پرتاب شد و در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۸ پس از پیمودن ۴۸۵ میلیون کیلومتر بر روی سطح مریخ فرود آمد.
براساس گزارش «ناسا»، این فضاپیما پس از گذشت چند هفته با استفاده از دو ابزار علمی عملیاتهای تحقیقاتی را آغاز کرد و در 19 دسامبر 2018 نخستین بسته ابزاری خود با عنوان « آزمایش لرزه برای ساختار داخل (SEIS) » را بر روی سطح مریخ قرار داد. این بسته، یک وسیله کلیدی برای ماموریت اینسایت بود که به درک بهتر عمق ساختار و پویایی این سیاره سرخ کمک میکرد.
پس از آن به منظور حفاظت از این بسته، «اینسایت» پوشش گنبدی شکلی را بر روی لرزهنگار قرار داد.
اکنون ناسا اعلام کرده است که «اینسایت» در ادامه این ماموریت، دومین بسته ابزاری خود یعنی بسته «جریان گرمایی و ویژگی های فیزیکی (HP3)» را با موفقیت بر روی سطح مریخ قرار داده است.
این بسته ابزاری برای اندازهگیری دمای داخلی سیاره و چگونگی جریان گرما در عمق مریخ طراحی شده است و به دانشمندان کمک میکند تا درک بهتری از چگونگی تشکیل این سیاره داشته باشند. این بدان معناست که مریخنورد ناسا باید سنسورهایی را در عمق خاک مریخ قرار دهد.
طبق این گزارش، ناسا اعلام کرد که کاوشگر «اینسایت» با استفاده از ابزارهای خود میتواند گزارشات روزانهای از آب و هوای مریخ را منتشر کند تا در دسترس عموم باشد. این کاوشگر با جمعآوری اطلاعات و تجزیه 24 ساعته دمای هوا، باد و فشار هوا در مریخ، چگونگی آب و هوا را در این سیاره سرخ گزارش میدهد.
طبق اعلام ناسا، در 17 فوریه، حداکثر دما در مریخ منفی 17 درجه سانتیگراد، حداقل دما منفی 95 درجه سانتیگراد و سرعت باد 37.8 مایل در ساعت بود.
انتهای پیام/
https://newatlas.com/insight-weather-mars/58542/