ریز هزینه‌های فیلم فجر پارسال

به گزارش مشرق، در حالی که روابط عمومی سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، امروز در خبری که آن را در راستای «سیاست شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» دانسته، جزییات هزینه‌های انجام شده در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر (سال گذشته) را منتشر کرده، این جدول، بدون ذکر جزییات در ۹ بخش تنظیم شده که جمع آن به ۴ میلیارد و ۶۳۹ میلیون تومان بالغ می‌شود.

بیشتر بخوانید:

رامبد جوان: درباره «پول‌شویی در سینما» شک ندارم

مرگ منطق در سینمای ایران

بر اساس این جدول، جوایز و هدایا شامل بزرگداشت، اقلام تبلیغاتی، بخش مسابقه، تجلی اراده ملی، سیمرغ بلورین و سیمرغ زرین حدود ۷۱۴ میلیون تومان خرج روی دست جشنواره گذاشته است.

در ردیف دوم این جدول، آماده‌سازی و پشتیبانی ۳۹۳ میلیون تومان هزینه داشته و امور سینماها با ۲۳ سالن نمایش ۶۳۳ میلیون تومان به خود اختصاص داده است که در این میان، توضیح داده نشده که پردیس سینمایی ملت (کاخ جشنواره) چقدر بابت میزبانی از این رویداد پول گرفته است. این پرسش در حالی مطرح می‌شود که امسال پذیرش دو پیشنهاد از سوی مجموعه‌های برج میلاد (میزبانی رایگان) و «ایران‌مال» (میزبانی به علاوه پرداخت ۱۰ میلیارد تومان به شرط اسپانسر شدن این مجموعه به جای «همراه اول» در جشنواره) می‌توانست حتی این رویداد بزرگ هنری را بسیار کم‌هزینه‌تر کند که با وجود مشکلات فراوان پردیس ملت (پارکینگ، بعد مسافت و دسترسی‌های سخت تا نقاط مختلف شهر، ضعیف بودن اینترنت و …) امسال هم جشنواره در این مجموعه برگزار شد.

ردیف چهارم این جدول به کتاب جشنواره، بولتن، فعالیت در فضای مجازی، ستاد خبری و مستندسازی جشنواره اختصاص دارد که رقم ۲۴۰ میلیون تومانی مقابل آن درج شده است.

طراحی و اجرای استودیو و گروه تولیدی تلویزیونی در جشنواره ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خرج برداشته و طراحی و چاپ پوستر، بلیت، تبلیغات محیطی و غرفه‌آرایی و سازه‌های تبلیغاتی سینماها حدود ۶۰۰ میلیون تومان برای دست‌اندرکاران جشنواره آب خورده است.

در جدول هزینه‌های جشنواره سی و ششم، افتتاحیه و اختتامیه و بخش تجلی اراده ملی ۳۵۶ میلیون تومان قید شده و هزینه‌های جاری اجرایی اعم از پذیرایی، تشریفات، تدارکات و … حدود ۶۴۲ میلیون تومان از جیب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج کرده است.

در بند پایانی این جدول اما دستمزدهاست که حق‌الزحمه شورای سیاست‌گذاری، هیأت‌های انتخاب و داوری بخش‌های مختلف و عوامل اجرایی ۹۷۱ میلیون تومان جمع‌بندی شده است. این در حالی است که شنیده می‌شود دستمزد دبیر جشنواره، منهای اختیارات و امتیازات او در آوردن فیلم‌ها به بخش سودای سیمرغ، به تنهایی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است.

برچسب ها:

فرهنگ و هنر