ورود گردشگران به پارک ملی دریایی نایبند عسلویه ممنوع شد

5c6f2bb7d21eb_5c6f2bb7d21f6
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: در راستای حفاظت از گونه در خطر انقراض لاک‌پشت دریایی عقابی ورود گردشگران به پارک ملی دریایی نایبند عسلویه ممنوع شد.

یکی از ظرفیت‌های مهم منطقه عسلویه وجود مناطق گردشگری منحصر به‌فرد است که نقش مهمی در زیست و زاد وولد انواع جانداران خشکی و دریایی است.

نایبند با داشتن پوشش گیاهی مناسب و حیات وحش متنوع جلوه‌ای زیبا از طبیعت کوه و دریا را در سواحل آبی و خشکی خلیج فارس به وجود آورده است.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در گفت‌وگو یا خبرنگار تسنیم در عسلویه  با بیان اینکه پارک  ملیدریایی نایبند دارای مساحتی حدود 42 هزار هکتار است اظهار داشت: این پارک ملی دریایی در  300 کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر، در آبهای خلیج فارس در شهرستان عسلویه قرار دارد.

غلامرضا فقیه از ثبت نایبند به عنوان  نخستین پارک ملی دریایی در شورای عالی محیط زیست خبر داد و تصریح کرد: پارک ملی دریایی نایبند عسلویه دارای ویژگی‌های منحصر به‌فرد و زیستگاه انواع پرندگان و جانوران دریایی است.

وی، سواحل ماسه‌ای نایبندرا محل تخم‌گذاری لاک پشت‌های دریایی دانست و افزود: این پارک ملی دریایی زیبا دارای  جنگل‌های متراکم حرا است که محل مناسبی برای زیست و زادآوری لاک‌پشت، پرندگان مهاجر و آبزی است.

معاون حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه در پارک ملی دریایی نایبند هر سال در فصل بهار شاهد تخم‌گذاری لاک‌پشتان دریایی هستیم اظهار داشت:  نادرترین لاک‌پشت در دنیا لاک‌پشت پوزه عقابی است که نایبند محل زاد و ولد و زیست این لاک‌پشتان است.

غلامرضا فقیه از ممنوع شدن ورود گردشگران به پارک ملی دریایی نایبند عسلویه خبر داد و تصریح کرد: در راستای حفاظت از گونه در خطر انقراض لاک‌پشت دریایی عقابی ورود گردشگران به پارک ملی دریایی نایبند عسلویه ممنوع شد.

وی بیان کرد: با توجه به آغاز فصل لانه گزینی لاکپشت‌های دریایی در سواحل نایبند، نیاز به ایجاد امنیت و آرامش در سواحلی که تخم گذاری در آنها انجام می‌شود وجود دارد.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر خاطر نشان کرد: سواحل پارک ملی دریایی نایبند با توجه به حساسیت بالا و محدودیت‌های فراوان، چندی است مورد استفاده گردشگران قرار گرفته و شاهد افزایش تردد در سواحل حساس آن هستیم.

فقیه تاکید کرد:برای کمک به ایجاد آرامش، مقرر شد، تردد گردشگران به ساحل منطقه سیف، بنود نایبند و اطراف آن ممنوع و محدود شود و مسئول نگهداری آن محیط بانان اداره پارک ملی نایبند تعیین شده است.

وی بیان کرد: گردشگران و دیگر اقشار ضمن رعایت قانون در تمام فصول و اخذ مجوز برای بازدید از مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست قبل از ورود به پارک ملی، از حضور در ساحل بنود در فصل تخم گذاری لاکپشت‌های دریایی اجتناب کنند.

جمعیت لاک‌پشت‌ها در مناطق حفاظت شده نخیلو، تهمادون، ام الگرم و نایبند در محدوده استان بوشهر  به حد بحرانی رسیده یا زیستگاه‌­های آنها به طور بسیار شدید کاهش یافته است و اکنون لاک‌پشت دریایی عقابی دومین لاک‌پشت دریایی در معرض انقراض قرار گرفته است.

لاک‌پشت‌های دریایی از جمله گونه‌های تحت حمایت به شمار می‌رود که در فهرست قرمز سازمان جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی  قرار دارند.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: ورود گردشگران به پارک ملی دریایی نایبند تا 31 خرداد سال 1398 در راستای حفاظت از گونه در خطر انقراض لاک‌پشت دریایی عقابی ممنوع شده است.

برچسب ها:

اجتماعی