چهارمین نشست بررسی وضعیت آسیبهای اجتماعی با موضوع تحکیم خانواده، روز چهارشنبه اول اسفند با حضور مدیرکل زندانهای تهران، فرماندهان پلیس، تعدادی از معاونان دادستان، دادستانهای برخی از شهرستانهای تابعه و نمایندگان دستگاههای متولی به ریاست دکتر جعفری دولتآبادی برگزار شد.
جمهوری اسلامی رویکرد خانواده محور دارد
دادستان تهران اظهار داشت: جمهوری اسلامی به لحاظ ساختار دینی و اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و برنامه ششم توسعه و قوانین، رویکرد خانواده محور دارد و به این نهاد اهمیت میدهد.
وی ترویج تشکیل خانواده و تحکیم بنیان آن را به مثابه راه نجات و داروی شفابخش برای مشکلات اجتماعی از قبیل کاهش نرخ ازدواج، افزایش طلاق، تغییر سبک زندگی و رفتارهای اجتماعی و فرهنگی مردم و اقداماتی که دشمن در حوزه فرهنگی از طریق کتاب و مجله و فضای مجازی انجام میدهد، یاد نمود.
دکتر جعفری دولتآبادی در پاسخ به ادعاهای رسانههای بیگانه و معاند مبنی بر این که در ایران به حقوق زنان توجه نمیشود، موج سواری بر این موضوع را افترا به نظام اسلامی تلقی کرد و با اشاره به قوانین حمایتی از زنان تصریح کرد: در قانون اساسی ایران سه اصل دهم، بیستم و بیست و یکم به مسائل زنان و خانواده عنایت ویژه دارد. همچنین بر اساس اصل سوم این قانون، دولت مکلف شده است زمینههای فضائل اخلاقی را برای آحاد جامعه فراهم نماید.
دادستان تهران قوانین مصوب مرتبط با خانواده طی چهل سال گذشته، تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای اجتماعی کشور و فعالیت دهها دستگاه فرهنگی دیگر را نمونههایی از برنامهریزی برای تقویت نهاد خانواده دانست.
نقش خانواده در حل اختلافات خانوادگی
وی با اشاره به آیات قرآن در مورد ازدواج، هدف از ازدواج را ایجاد مودت و رحمت میان زوجین دانست و افزود: در آیه 25 سوره مائده «...وَلاَ مُتَّخِذِی أَخْدَانٍ» زنان و مردان از داشتن روابط با جنس مخالف خارج از چهارچوب ازدواج و موازین شرعی منع شدهاند و این امر مورد مذمت قرار گرفته است.
دادستان تهران با اشاره به این که نهاد خانواده تنها نهادی است که جامعه را از مشکلات اجتماعی مصون میدارد، افزود: والدین میتوانند در تربیت، رشد و تعالی افراد تاثیر بگذارند تا شاهد امر و نهی دولتی نباشیم.