به گزارش خبرگزاری فارس، امروزه با گستردگی جوامع و شهرها، مقوله امنیت پیچیدگی خاص خودش را پیدا کرده است. همهجا سخن از نیازی است که برای تمامی انسانها حرف اول را میزند اما پای پلیس که در میان میآید، همهچیز رنگ امنیت میگیرد. اعتماد زیاد میشود و ترس، تهدید و خطر کم.
امنیت در گفتمان سلبی بر نبود خطر و تهدیدات استوار است و در گفتمان ایجابی به تأمین و تضمین آسایش و آسودگی اشاره میکند و این دقیقاً همان چیزی است که با نام پلیس تداعی میشود. از آنجاییکه امنیت یکی از ضروریترین نیازهای یک جامعه است، تمام تلاش سازمانها و شرکتهای مختلف این است که بتوانند حس امنیت بیشتری به همکاران و مخاطبان خود بدهند.
در همین راستا سامانه هوشمند حملونقل اسنپ هم با توجه به نقش روزافزون که در زندگی مردم دارد، تمهیداتی برای تأمین امنیت سفرهای خود اندیشیده و اصول و قواعدی را به این منظور در دستور کار قرار داده است. به طور کلی مجرمان بالقوه فضاهای تاریک و غیرشفاف را برای ارتکاب جرم انتخاب میکنند اما سفر با اسنپ به صورت کلی دارای خاصیت بازدارندگی و پیشگیری از وقوع جرم است.
شفاف بودن روی نقشه و مشخص بودن مبدا و مقصد این امکان را فراهم کرده که تیم پشتیبانی اسنپ بتواند تمامی سفرها را رصد کند. به این ترتیب حتی اگر فردی با نیت مجرمانه قصد سوءاستفاده از این بستر را داشته باشد، با علم بر اینکه مشخصات او به همراه سابقه کل سفرها و موقعیت مکانیاش ثبت و ضبط میشود، احتمال تخلف یا وقوع جرمش به حداقل میرسد.
با این حال این سامانه از آغاز فعالیت خود صلاحیت رانندگان را با دریافت گواهی عدم سوپیشینه کیفری مورد بررسی قرار میداد. همچنین به منظور هوشمندسازی سازوکار جذب و افزایش دقت در ثبت مدارک و تایید آنها استفاده از امکانی به نام پروموتر اپ را در دستور کار خود قرار داد و امروز بازاریابان اسنپ با استفاده از این اپلیکیشن اقدام به ثبتنام رانندگان میکنند.
همچنین اسنپ با همکاری پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا به امکان استعلام صلاحیت فردی رانندگان، ظرف ۲۴ ساعت، در سراسر ایران مجهز شده است. به این ترتیب فرآیند حساس احراز و تأیید صلاحیت رانندگان اسنپ به مراجع قضایی انتظامی و نظارتی سپرده شده و سابقه کیفری و سوءپیشینه افراد به دقت از سوی دستگاههای مسئول مورد بررسی قرار میگیرد اما روند تأیید صلاحیت ۲۴ ساعته رانندگان اسنپ در همکاری با ناجا به چه صورت است؟
بررسی همهجانبه؛ اقدامی در جهت تأمین امنیت
نگاهی به سازوکارهای استخدامی نشان میدهد که اغلب سازمانها و شرکتها در پروسه جذب نیرو تنها به دریافت گواهی عدم سوءپیشینه اکتفا میکنند اما از آنجایی که تأمین امنیت سفر همواره مهمترین دغدغه اسنپ بوده و هست، این سامانه تصمیم گرفت به واسطه همکاری با پلیس ناجا بررسی همهجانبهتری را در دستور کار بگذارد. آنطور که روابطعمومی اسنپ به نقل از مدیریت این سامانه توضیح میدهد، اسنپ از سال گذشته دنبال شکلگیری این همکاری بوده و حالا ماههاست که به امکان تأیید صلاحیت از سوی ناجا تجهیز شده است.
بدونشک این نوع بررسی صلاحیت، کاملتر از گواهی عدم سوپیشینه قضایی است، چراکه دریافت گواهی عدم سوءپیشینه فرایندی زمانبر است. همچنین سوءپیشینه افراد بعد از گذشت زمانی مشخص پاک میشود؛ یعنی این احتمال وجود دارد که سوءپیشینه فردی مشمول زمان شود و از بین برود. اما پلیس امنیت بانک اطلاعاتی کاملتری از سوءپیشینههای معمولی در اختیار دارد و صلاحیت رانندهها را از ۱۶ منبع مختلف بررسی میکند. به این ترتیب حتی فردی که سوءپیشینه ندارد ممکن است از سوی ناجا رد صلاحیت شود.
ذکر این نکته ضروری است که در همکاری اسنپ با پلیس نظارت بر اماکن عمومی، افراد دارای جرایمی مانند بدهکاران مهریه در دسته تأییدنشدگان قرار نمیگیرد و افراد دارای جرایم خاص رد صلاحیت میشوند.
به این ترتیب سامانه اسنپ هر ۲۴ ساعت یکبار یعنی سه بار در هفته فهرستی از نام رانندگان تازه جذب شده را به همراه مشخصات آنها در پرتال مشترکی با ناجا بارگزاری و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بعد از بررسی، نتیجه را به اسنپ اعلام میکند.
طبق اعلام مدیر عامل اسنپ، کلیه افرادی که تا امروز در ناوگان اسنپ به عضویت درآمدهاند، مورد پالایش مجدد قرار گرفتهاند و صلاحیت آنها از سوی پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا بازنگری شده است.
با استناد به تأییدیه صلاحیت رانندگان از سوی ناجا میتوان گفت که اسنپ امروز به وعده خود در مورد بدل شدن به امنترین سرویس هوشمند حملونقل در ایران عمل کرده و در همکاری با پلیس استعلامی فراتر از گواهی عدم سوءپیشینه را در دستور کار قرار داده است. به این ترتیب ضریب امنیت مسافران اسنپ در سفرهای شهری به طرز قابل اعتنایی افزایش پیدا کرده است. حالا دیگر شنیدن نام اسنپ، یکی از امنترین سامانه هوشمند حملونقل را در ذهن تداعی میکند.
انتهای پیام/