به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، در هفته های اخیر و در جریان بررسی لایحه مدیریت حوادث غیر مترقبه کشور؛ نمایندگان مجلس، مسئولان ستاد پیشگیری، هماهنگی در مدیریت بحران در سطح ملی و استانی و شهرستانی در سازمان، استانداری ها و فرمانداری ها را مشخص کرد.
به این ترتیب به منظور تسهیل انسجام، هماهنگی و هم افزایی فعالیت های دستگاهها و نهادهای مشمول این قانون در مدیریت بحران، ستادهای مدیریت بحران در سطوح ملی، استانی و شهرستانی در سازمان ، استانداری ها و فرمانداری ها به شرح زیر ایجاد می شود:
الف - ستاد در سطح ملی به ریاست وزیر کشور ، دبیری رئیس سازمان و با عضویت معاونان ذی ربط وزارتخانه های کشور، نیرو، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت، جهاد کشاورزی، علوم، تحقیقات و فناوری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امور اقتصادی و دارایی، امورخارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، دادگستری، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان انرژی اتمی، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، ستاد کل نیروهای مسلح، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان بهزیستی کشور، سازمان هواشناسی کشور، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سایر دستگاههای مرتبط موضوع ماده (۲) این قانون، به تشخیص و دعوت دبیر ستاد تشکیل می شود.
ب- ستاد استان به ریاست استاندار و ستاد شهرستان به ریاست فرماندار با عضویت مدیران در دستگاههای متناظر ستاد ملی و همچنین سایر دستگاههای مرتبط به تشخیص و دعوت رئیس ستاد تشکیل می شود. مدیران مدیریت بحران استان و شهرستان، دبیران ستادهای استان و شهرستان خواهند بود.
پ - در شرایط اضطراری، شهردار و بخشدار منطقه محل حادثه موظفند به دعوت رئیس ستاد در ستاد شهرستان حضور یابند. رئیس شورای شهر و رئیس شورای بخش منطقه محل حادثه به عنوان عضو ناظر در ستاد شهرستان حضور می یابند.
تبصره ۱- در کلان شهر تهران علاوه بر فرماندار، استاندار و شهردار تهران به ترکیب ستاد اضافه می شود و ریاست ستاد با وزیر کشور است.
تبصره ۲- ستاد به طور عادی حداقل هر سه ماه یک بار و در شرایط اضطراری و وقوع بحران به تشخیص و دعوت رئیس ستاد در هر زمان جلسه تشکیل می دهد.
تبصره 3- جلسات ستاد در شرایط عادی با حضور حداقل دوسوم اعضاء رسمیت می یابد و تصمیمات ستاد با اکثریت آراء حاضرین اتخاذ می شود. در شرایط اضطراری، ترکیب ستاد محدود به وزارتخانه های کشور، نیرو، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و نفت و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، ستاد کل نیروهای مسلح و سایر دستگاههای مرتبط به بحران به تشخیص و دعوت رئیس ستاد است. نمایندگان دستگاههای یادشده مجاز به غیبت در جلسات ستاد در شرایط اضطراری نیستند. تصمیمات ستاد در شرایط اضطراری توسط رئیس ستاد اتخاذ و ابلاغ می شود و لازم الاجراء است.
تبصره 2- در شرایط اضطراری، در ستاد استان، یک نماینده از بین نمایندگان استان به انتخاب نمایندگان همان استان و در ستاد شهرستان، نماینده شهرستان یا یک نماینده از بین نمایندگان شهرستان ، به انتخاب نمایندگان همان شهرستان به عنوان عضو ناظر از مجلس شورای اسلامی حضور می یابند.
تدوین دستورالعمل اطلاع رسانی بحران در شهر تهران
به همین منظور علی بختیاری مسئول بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تنوع شبکه های اجتماعی به خبرنگار فارس گفت: بهره گیری از رسانه های نوین در اطلاع رسانی حوادث طبیعی امری اجتناب ناپذیر است که با توجه به ویژگی های شهر تهران تشکیل کمیته اطلاع رسانی بر اساس اسناد بالا دستی در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
وی افزود: سند جامع شیوه اقدام روابط عمومی ها با هدف ارائه راهکارهای مناسب اطلاع رسانی در مواقع بحران، استفاده بهینه از ظرفیت های مشترک سازمان ها و نهادها و تعیین چهارچوب اقدامات هر سازمان در حوزه ارتباطی در زمان وقوع بحران تدوین و ابلاغ می شود.
مدیرکل روابط عمومی و اموربین الملل سازمان مدیریت بحران کشور درباره مصوبات نشست هم اندیشی راهکارهای مناسب اطلاع رسانی در مواقع بحران در شهر تهران که در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و با حضور مدیران روابط عمومی سازمان های تخصصی، نهادهای مختلف شهری و کشوری برگزارشد، گفت: تدوین شیوه نامه اقدام روابط عمومی ها ضروری است و موجب پیشگیری از موازی کاری، عملکرد جداگانه بخش های مختلف و هدر رفت امکانات و ظرفیت ها خواهد شد.
وی باتوجه به آسیب های جدی اطلاع رسانی نادرست و گسترش شایعات و اخبار جعلی در خصوص مدیریت بحران افزود: افزایش هماهنگی های بین بخشی در حوزه اطلاع رسانی و یکپارچه سازی اطلاعات و نحوه اطلاع رسانی در زمان قبل و حین بحران و همچنین آموزش های شهروندی در مواقع اضطراری از دیگر اهداف تدوین شیوه اقدام روابط عمومی ها به شمار می رود.
بختیاری با تاکید بر وحدت اطلاع رسانی در حوادث طبیعی تصریح کرد: با تنظیم و تدوین این سند یک شبکه جامع اطلاعاتی بین دستگاه های مختلف ایجاد می شود تا ضمن جمع آوری اطلاعات منسجم در یک مرکز از پراکندگی آن جلوگیری و مورد استفاده سازمان ها و نهادها در انواع مختلف بحران ها از جمله زلزله، سیل، طوفان و ... خواهد شد.
انتهای پیام/