دلیل التهابات قیمت‌ها در بازار ارز و سکه/ پیشنهاد سرمایه‌گذاری به سهامداران

علی دهدشتی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس، پیرامون آخرین وضعیت بازارهای جهانی و داخلی مرتبط با ارز و سکه گفت:‌در بازارهای جهانی نوسان اونس طلا تاثیر چندانی را در پی نداشته که به تناسب آن بتواند دلیلی برای افزایش نرخ دلار در بازار داخلی باشد.

وی افزود: به طور مشخص قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی رابطه معکوس با نوسان نرخ دلار داشته و این در حالی است که وقتی نرخ این اسکناس در بازار داخلی ایران به محدوده 18 هزار تومان رسید و سپس با برگشت این نرخ به کانال 10 هزار تومان مواجه شد، قیمت طلا در بازارهای جهانی در کانال صعودی قرار داشت. بر این اساس نوسان قیمت طلا در بازارهای جهانی در شرایط کنونی تاثیر بسزایی بر روی نرخ ارز در بازار داخلی ندارد.

وی ریسک‌های سیستماتیک سیاسی و تقاضای ارز در شب عید را اصلی‌ترین متغیرهای تاثیرگذار بر افزایش نرخ ارز در بازار آزاد عنوان کرد و گفت:‌ انتظار می‌رفت با نزدیک شدن به اردیبهشت ماه 98 و تهدید رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر عدم تمدید معافیت 8 کشور از خرید نفت ایران، به طور طبیعی نرخ ارز در بازار آزاد داخلی با التهاب مواجه و به طبع آن بر روی سکه و طلا در بازار داخلی به طور مستقیم تاثیر بگذارد.

به گفته وی با توجه به انتظار روانی مردم برای شکستن سقف تاریخی نرخ دلار از کانال 20 هزار تومانی و نگرانی از بابت رشد قیمت‌ها تا کانال 30 هزار تومانی؛ هم اکنون این بازار با هجوم تقاضا مواجه است.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت امنیتی بازار ارز وقتی تقاضا قادر به خرید اسکناس دلار نیست به طور طبیعی سکه یا شمش طلا را جایگزین آن می‌کند که به طبع آن حباب بیشتری در بازار ایجاد شود.

دهدشتی تاکید کرد: به طور مشخص دو عامل تقاضای کاذب برای سکه، شمش و یا طلای آب شده و انتظار بابت افزایش قیمت دلار اصلی‌ترین دلایل ایجاد حباب بیشتر در بازار ارز و طلای داخلی است.

وی در برابر این پرسش که چگونه می‌توان با توجه به انتظارات تورمی و تکاپوی مردم برای پوشش ریسک خود در آینده، معتقد به وجود حباب در بازار سکه و ارز بود، پاسخ داد: اگر این موضوع را با سهام شرکت بورسی مقایسه کنیم می‌توان دریافت سهمی که با نسبت قیمت بر درآمدی 10 مرتبه‌ای معامله می‌شود و انتظار تعدیل سود این شرکت در بازار وجود دارد به طور طبیعی با تقاضای عمده‌ای در برابر عرضه سهام مواجه است چرا که خریداران حاضر هستند آینده را در قبال قیمت آن در امروز پرداخت کنند. بنابراین اطلاق حباب به این وضعیت صحیح نیست.

به گفته این کارشناس بازارهای بین‌المللی در حال حاضر عوامل تاثیرگذاری همچون رشد قیمت کامادیتی‌ها در بازارهای جهانی،‌افزایش نرخ ارز، شکسته شدن مقاومت قیمت جهانی نفت، ماه شمار کردن سود سپرده‌های بانکی، فراهم کردن تسهیلات برای صادرکنندگان به منظور فروش ارز خارج از سامانه نیما و تقاضای ارز در شب عید در کنار ایجاد بار روانی انتظارات تورمی در سال آینده اصلی‌ترین متغیرهایی است که می‌تواند به افزایش سود هر سهم پس از کسب مالیات شرکت‌های بورسی به ویژه مرتبط با ارز بیانجامد. 

دهدشتی با بیان اینکه اخباری همچون مسدود شدن کانال ارتباطی صرافی‌ها در کانادا و یا ری‌اکسپرت تبادلات ارزی در سایر کشورها به دلیل حجم نقدینگی عجیب در ایران نمی‌تواند تاثیر خبری چندانی بر روی بازارها بگذارد، عنوان کرد: این اخبار تنها می‌توانند تاثیرات لحظه‌ای بر روی بازار بگذارند. اما مردم برای آنکه بتوانند سرمایه‌گذاری خوبی را داشته باشند می‌بایست به جای تمرکز صرف بر خرید سهام، سبدی از سرمایه‌گذاری‌های مختلف از جمله طلا، سهام و هر آنچه به ارز مرتبط می‌شود را داشته باشند. تا به این ترتیب بتوان در اردیبهشت ماه سال آینده دورنمای واضح‌تری از وضعیت اقتصاد ایران را رصد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی