افزایش 110 میلیون دلاری درآمد بانک هندی پرداخت‌کننده پول نفت ایران با بازگشت تحریم‌ها

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از بلومبرگ، بازگشت مجدد تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران، سودهی یکی از بانک های کوچک دولتی هند را که زیر فشار مطالبات غیرجاری با چالش روبروست، افزایش می‌دهد.

به گفته آتول کومار گئول، مدیر ارشد اجرایی این بانک، بانک یوسی‌اُ شعبه کلکته انتظار دارد با امتیاز این بانک برای انتقال پرداخت‌های پالایشگاه‌ها برای محموله‌های نفت ایران، بیش از 8 میلیارد روپیه (110 میلیون دلار) به درآمد سالانه‌اش افزوده شود. پالایشگاه‌های هندی ملزم شده‌اند تا در زمان تحریم‌های آمریکا، هر پولی که به مقصد ایران است را بدون سود در بانک یوسی‌اُ سپرده‌گذاری کنند.

بانک یوسی‌اُ از سال 2015 در نبود این جریان پول از سوی پالایشگاه‌ها، درحال از دست دادن پول است.

گئول در مصاحبه اخیر در دفتر کارش در کلکته گفت: «مشارکت در واردات نفت از ایران، به ما دسترسی به سرمایه‌هایی می‌دهد که با سود صفر است.»

وی افزود: « این درآمد سود خالص ما و همچنین سود عملیاتی را بهبود خواهد بخشید.»

بانک یو‌سی‌اُ در سال 2012 توسط دولت هند به عنوان بانک پرداخت پول نفت ایران در نظر گرفته شد. این بانک به علت حضور محدود در عرصه‌های بین‌المللی که آن را نسبت به هرگونه بازخورد مشارکت در تجارت نفتی با ایران کمتر آسیب‌پذیر می‌کرد، انتخاب شد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران در سال 2015 برداشته شد و با ورود دیگر بانک‌های هندی به این تجارت، سود بانک یو‌سی‌اُ  کاهش پیدا کرد.

هند یکی از کشورهایی است که از تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران معافیت دریافت کرده است و اجازه یافته تا ماه آوریل، ماهانه 9 میلیون بشکه نفت از ایران وارد کند. بانک یوسی‌اُ که توسط دولت هند برای پرداخت واردات در زمان معافیت انتخاب شده است، اعلام کرد از اوایل امسال، شروع به دریافت این وجوه برای پرداخت محموله‌ها کرده است و اکنون بیش از 100 میلیارد روپیه نقدینگی دارد.

گئول توضیح داد: «وجوه از سوی پالایشگاه‌ها از ماه ژانویه شروع به پرداخت کرده است و ما پرداخت‌ها را روزانه به صادرکنندگان می‌پردازیم.» وی افزود این بانک بیش از یک میلیارد روپیه در روز برای نفت می‌پردازد.

افزایش درآمدها از این وجوه بدون سود، احتمالا تلاش‌های این بانک برای خروج از برنامه اقدام اصلاحی فوری را به دنبال دارد. برنامه‌ای که بانک‌ها را در زمان ترمیم ترازنامه، در وام دادن محدود می‌کند. این برنامه از سوی بانک مرکزی هند اعمال شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی