کدام کشورها در چه سطحی در اجلاس شرم‌الشیخ شرکت کرده‌اند؟

به گزارش مشرق، نخستین اجلاس عربی- اروپایی امروز (یکشنبه) قرار است به مدت دو روز در شرم الشیخ مصر آغاز به کار کند. این اجلاس با شعار «سرمایه‌گذاری در ثبات» به بررسی چگونگی تحقق ثبات در منطقه، خطرات تروریسم، روند سازش در غرب آسیا، مهاجرت غیرقانونی و سرازیر شدن آوارگان به داخل اروپا خواهد پرداخت.

روزنامه الکترونیکی رأی الیوم، در گزارشی به سطح حضور کشورهای در این اجلاس پرداخته و در این باره نوشته است که نیمی از رهبران عرب در این اجلاس حاضر نیستند.

بیشتر بخوانید:

اجلاس لهستان؛ دورهمی تودهنی خوردگان

طبق این گزارش، ۲۱ مسئول عربی و ۲۸ تن از رهبران و مسئولان اروپایی در اجلاس شرم‌الشیخ حضور خواهند داشت. از ۲۱ مسئول عربی، ۱۱ تن در سطح پادشاه و رئیس‌جمهور، یک مسئول در سطح معاون رئیس‌جمهور، چهار تن در سطح نخست‌وزیر و رئیس پارلمان یا معاونان آن، سه وزیر و دو مسئول پایین‌تر از این سطح در شرم‌الشیخ حضور می‌یابند. حضور سطح پایین امارات در شرم الشیخ نیز تعجب بسیاری را برانگیخته است. امارات حاکم «فجیره» را به شرم الشیخ فرستاده است.

قطر نیز اعلام کرده است که به دلیل عدم رعایت اصول دیپلماتیک در دعوت از «تمیم بن حمد» او به این نشست نخواهد رفت. «عمر البشیر» رئیس‌جمهور سودان نیز که کشورش شاهد نا آرامی است، از دیگر غایبان شرم الشیخ خواهد بود.

طبق بیانیه‌های رسمی صادر شده از سوی دولت مصر، ۲۸ مسئول اروپایی در سطح رئیس‌جمهور و رئیس دولت و وزیر خارجه به شرم‌الشیخ می‌روند. «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، از غائبان این نشست است و از بارزترین افرادی که امروز خود را به مصر رسانده‌اند «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس را می‌توان نام برد.

در نشست روز اول که از ساعت پنج و نیم عصر به وقت محلی در شرم الشیخ آغاز می‌شود، شرکت کنندگان در خصوص توسعه همکاری‌های عربی و اروپایی به خصوص در زمینه مقابله با تهدیدات جهانی سخنرانی خواهند کرد و در روز دوم اجلاس که از ساعت ده و نیم صبح به وقت محلی کار خود را آغاز می‌کند شرکت کنندگان ابتدا در نشستی پشت درهای بسته در خصوص تهدیدات منطقه‌ای و در نشست دیگری که آن هم بدون حضور خبرنگاران خواهد بود در خصوص همکاری عربی و اروپایی و همکاری در حیطه مقابله با تهدیدات بین‌المللی رایزنی خواهند کرد.

اتحادیه اروپا نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده است که مهم‌ترین اهداف این نشست، توسعه روابط دو جانبه همکاری‌های مشترک در خصوص تجارت، سرمایه‌گذاری، مهاجرت و امنیت بعلاوه همکاری در خصوص اوضاع منطقه خواهد بود.

سطح حضور کشورهای عربی و اروپایی در این نشست از این قرار است:

کشورهای عربی: بدون در نظر گرفتن «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب و نماینده سوریه، این افراد در نشست شرم الشیخ حضور خواهند داشت.

۱- در سطح رهبران و رؤسای جمهور

«عبدالفتاح السیسی»، رئیس‌جمهور مصر و میزبان، «سلمان بن العزیز» پادشاه عربستان سعودی، «صباح الاحمد جابر الصباح» امیر کویت، «حمد بن عیسی» پادشاه بحرین، «محمود عباس» رئیس دولت خودگردان فلسطین، «برهام صالح» رئیس‌جمهور عراق، «قاید السبسی» رئیس‌جمهور تونس، «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی یمن، «فائز السراج» رئیس شورای ریاست‌جمهوری لیبی، «محمد عبدالله» رئیس‌جمهور سومالی، «اسماعیل عمر جیله» رئیس‌جمهور جیبوتی

۲- در سطح معاون رئیس‌جمهور

«بکری حسن صالح» معاون اول رئیس‌جمهور سودان

۳- در سطح نخست‌وزیر، رئیس پارلمان یا معاونانش

«سعد الحریری» نخست‌وزیر لبنان، «سعدالدین العثمانی» نخست‌وزیر مغرب، «عبدالقادر بن صالح» رئیس مجلس الجزایر، «اسعد بن طارق» معاون نخست‌وزیر و نماینده سلطان قابوس

۴- در سطح وزرا

«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن، «محمد الامین» وزیر خارجه مجمع الجزایر کومور، «اسماعیل ولد الشیخ احمد» وزیر خارجه موریتانی

۵- در سطوح پایین‌تر

«ابراهیم السهلاوی» نماینده قطر در اتحادیه عرب، «حمد بن محمد الشرقی» حاکم امارت فجیره از امارات متحده عربی

کشورهای اروپایی

به جز «ایوان سورکوس» رئیس هیأت کمیساریای اتحادیه اروپا و «دونالد توسک» رئیس پارلمان اروپایی و «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در این نشست حضور دارند؛ «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «سباستین کورتس» صدراعظم اتریش، «کلاوس یوهانیس» رئیس‌جمهور رومانی، «نیکوس آناستاسیا» رئیس‌جمهور قبرس یونانی‌نشین، «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس، «جوزپه کونته» نخست‌وزیر ایتالیا، «مارک روته» نخست‌وزیر هلند، «استفان لوون» نخست‌وزیر سوئد، «آلکسیس سیپراس» نخست‌وزیر یونان، «آنتونیو کوستا» نخست‌وزیر پرتغال، «لارس لوکه راسموسن» نخست‌وزیر دانمارک، «یوها سیپیلا» نخست‌وزیر فنلاند، «شارل میشل» نخست‌وزیر بلژیک، «ویکتور اربان» نخست‌وزیر مجارستان، «لیو وردکار» نخست وزیر ایرلند، «مرجن سارک» نخست‌وزیر اسلوونی، «ماتئوش موراویه‌تسکی» نخست‌وزیر لهستان، «بویکو بوریسوف» نخست‌وزیر بلغارستان، «آندره بابیش» نخست‌وزیر چک، «آندری پلنکوویچ» نخست‌وزیر کرواسی، «یوری راتاس» نخست‌وزیر استونی، «پیتر پلگرینی» نخست‌وزیر اسلواکی»، «جوزف موسکات» نخست‌وزیر مالت، «جان اف لودریان» وزیر خارجه فرانسه، «لیناس لینکه ویشوس» وزیر خارجه لیتوانی، «خوزه بورل» وزیر خارجه اسپانیا، «ادگارس رینکویکس» وزیر خارجه لتونی افرادی هستند که از اتحادیه اروپا به شرم الشیخ آمده‌اند.

پیش از این اجلاس، ماه گذشته نشست دو جانبه‌ای میان اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا در سطح کارشناسان در مصر و نشست دیگری در سطح وزرای امور خارجه در بروکسل در ابتدای فوریه جاری برگزار شد.

برچسب ها:

جهان