به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان مرکزی تعاون روستایی، احسین شیرزاد معاون وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: پروژه مدیریت تلفیقی پرورش گوسفند و تولید علوفه برای بهبود ژنتیکی و روزآمد نمودن مدیریت گوسفندداری در تعاونیهای تولید و سهامی زراعی منتخب، یکی از مهمترین پروژههای محوری سازمان مرکزی تعاون روستایی است که قرار است در تعاونیهای تولید استانهای همدان، اصفهان و خراسان رضوی،بویژه نیشابور بعنوان مناطق پایلوت اجرا شود.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران افزود:کشور ما دارای حدود ۵۵ میلیون رأس گوسفند از ۲۷ نژاد مختلف بوده که این بنیان توارثی و وجود تنوع ژنتیکی، شرایط ایجاد گله های برتر یا هستههای اولیه ژنتیکی (Nucleus flock) را در مناطق مختلف فراهم میآورد. بدیهی است با توجه به این مزیت فوقالعاده باید قبل از اینکه به فکر واردات نژادهای خارجی باشیم این ذخیره ارزشمند ژنتیکی را مبنای بهبود نژادهای گوسفند ایرانی قرار دهیم.
شیرزاد باتوجه به شرایط سخت آب و هوایی در پهنههای گوسفندداری تعاونیهای تولید تأکید کرد: اکثر نژادهای خارجی توان سازگاری با این شرایط را نداشته و نمیتوانند خود را با سیستمهای سنتی ایران سازگار کنند. اگرچه در آینده ممکن است دلایل علمی و منطقی کافی برای واردات نژادهای خارجی به وجود آید اما این امر بسیار اهمیت دارد که قبل از اینکه تصمیمی برای وارد نمودن نژاد خارجی صورت گیرد نسبت به ارزیابی ظرفیتهای ژنتیکی نژادهای بومی ایران اقدامات پژوهشی فراگیر صورت گرفته تا دانش و آگاهی کافی در مورد این ذخایر ژنتیکی که هزاران سال در این مرز و بوم سازگار بودهاند، حاصل گردد.
انتهای پیام/